S-a ales cu dosar penal după ce a încercat să dea mită! Polițistul de la transporturi a refuzat banii

Autor:
Publicat: 12/09/2020 | 14:15
S-a ales cu dosar penal după ce a încercat să dea mită! Polițistul de la transporturi a refuzat banii

Deznodământ cu dosar penal pentru un tânăr din Tomis Nord. Acesta a fost trimis în judecată după ce a încercat de dea mită unui polițist.

Tânărul a fost oprit în trafic, iar agenții au constatat că acesta nu avea asigurarea obligatorie RCA valabilă, motiv pentru care i s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare. Tânărul nu a accepta să lase mașina pe tușă așa că pentru a le recupera a încercat să ajungă la o înțelegere și a oferit bani. Însă lucrurile nu au decurs așa cum se aștepta.

Tânărul  a fost trimis în judecată, pe 10 septembrie, pentru dare de mită. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa, urmând a se stabili primul termen în proces, potrivit replicaonline.ro(CITEȘTE ȘI: ȘEFUL POLIȚIEI EFORIE, CERCETAT PENTRU LUARE DE MITĂ. CE SUMĂ PRIMEA ZILNIC)

Se pare că în data de 19.08.2020, „Radu G. a remis unui lucrător din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Constanța, suma de 300 lei pentru ca polițistul să-i înapoieze documentele autoturismului și plăcuțele de înmatriculare ale maşinii, marca BMW, ridicate în urma unui control efectuat asupra vehiculului la data de 15.08.2020, întrucât autoturismul nu avea asigurare obligatorie RCA valabilă.”, se arată în acuzațiile formulate împotriva tânărului.

Însă polițistul nu a vurt să accepte banii așa că a anunţat organele competente, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa intrând pe fir. Au fost declanşate cercetările, iar acum dosarul a ajuns în instanţă.

Asigurare RCA în format electronic

Conform Poliției Române, începând cu datat de 10 septembrie, șoferii vor putea face dovada asigurării RCA în și în format electronic, inclusiv cu ajutorul dispozitivelor mobile. (VEZI ȘI: ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ȘOFERI! ASIGURAREA RCA SE POATE PREZENTA POLIȚIȘTILOR ÎN FORMAT ELECTRONIC, PE TELEFON SAU TABLETĂ)

Până acum, existența unei polițe de asigurare auto obligatorie se făcea exclusiv prezentând varianta tipărită  poliței, însă acest lucru s-a schimbat potrivit unui act normativ al Autorității de Supraveghere Financiară.

Conform normei Norma ASF 36/2020, care a apărut în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, dovada asigurării RCA va putea să fie făcută inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare. Iar ambele acte vor putea fi prezentate în format tipărit sau în format electronic.

Regula prezentării în format tipărit sau electronic va fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state, care au valabilitate pe teritoriul României