Acasă » Exclusiv » Cel mai cunoscut terorist al României este și dator vândut. Omar Hayssam, executat silit pentru 1,5 milioane €

Cel mai cunoscut terorist al României este și dator vândut. Omar Hayssam, executat silit pentru 1,5 milioane €

De: Cristian Blanuta 20/02/2021 | 23:43

Omar Hayssam și fratele lui, Mohamad, au primit pușcărie grea în dosarul Manhattan, 24 de ani și patru luni primul, 22, al doilea. Au fost acuzați de delapidare, alături de complici. Cei doi frați aveau să afle și că vor fi executați silit de către o firmă, pentru daune civile de peste 1,5 milioane de euro. Celebrul Omar a contestat sentința, din închisoare, iar CANCAN.RO are detaliile, pe care vi le prezintă în exclusivitate.

Omar Hayssam a acceptat decizia instanței, deși pedeapsa a fost grea pentru omul de afaceri sirian, dar a făcut contestație, atunci când s-a trezit executat silit de o firmă, pentru plata unor daune de peste 1,5 milioane de euro. Doar că nu a avut câștig de cauză. ”Declară nulă contestația la executare formulată de contestator, deținut în Penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița în contradictoriu cu intimata EVOINSOL S.P.R.L. în dosarul de executare silită, pentru neachitarea taxei judiciare de timbru.

Obligă contestatorul să achite BIROULUI EXECUTORULUI JUDECĂTORESC suma de 283,22 de lei, TVA inclus, cheltuieli de fotocopiere a dosarului de executare silită nr. 40/2017. Executorie”, este decizia instanței. (CITEȘTE ȘI: OMAR HAYSSAM A CASTIGAT RAZBOIUL DIN FAMILIA LUI)

Omar Hayssam a făcut contestație la executarea silită, dar instanța nu i-a dat câștig de cauză

Cum a motivat Omar Hayssam contestația la executarea silită

Omar Hayssam contestase executarea silită motivând că era în închisoare la acea dată când a fost notificat.

Iată ce scrie în motivare: ”Contestatorul a arătat că se află încarcerat în Penitenciarul Mărgineni începând cu anul 2014, acest aspect fiind de notorietate publică, și că i-a fost retrasă cetățenia română și i-au fost anulate actele de identitate emise de autoritățile române, astfel că nu are și nu avea la nivelul anului 2017, domiciliul în sectorul 2, București.

Contestatorul a invocat disp. art. 651 din Codul de Procedură Civilă, în sensul că sesizarea Judecătoriei Sectorului 2 București, în calitate de instanță de executare în raport de contestator ca debitor, este nelegală. A solicitat, în temeiul art. 712 alin. 3, raportat la art. 651 din Codul de procedură civilă, anularea încheierii din data de 02.03.2017 pronunțate de Judecătoria Sectorului 2 București, aceasta fiind pronunțată de o instanță necompetentă teritorial și în raport de nelegalitatea încheierii de încuviințare a executării silite și ca urmare a anulării ce urmează a fi dispusă, anularea tuturor actelor de executare realizate în temeiul acesteia. (NU RATA: TERORISTUL NR. 1 DIN ROMÂNIA E ȚINUT ÎN ”CUȘCĂ” LA ÎNCHISOAREA DIN MĂRGINENI!)

A menționat că un alt aspect de nelegalitate al executării îl reprezintă cuantumul cheltuielilor de executare, care excede limitelor prevăzute de Ordinul Ministrului Justiției nr. 2.561/2012 și nu respectă principiul proporționalității onorariului în raport de munca prestată.” 

De ce au fost respinse motivele invocate de Omar Hayssam

La rândul ei, firma care a cerut executarea silită a solicitat, prin intermediul avocatului, respingerea motivelor invocate de Hayssam. ”Chiar dacă la momentul sesizării organului de executare contestatorul se afla încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, a solicitat a se avea în vedere că nici în accepțiunea Legii nr. 254/2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare, în cursul procesului penal și nici în accepțiunea Ordonanței de urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, locul de detenție nu este asimilat unui domiciliu al persoanei încarcerate.

În concluzie, a solicitat respingerea motivelor privind necompetența teritorială a Judecătoriei sector 2 București, ca neîntemeiate.

Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani și patru luni de închisoare

Referitor la cuantumul cheltuielilor de executare, a arătat că activitatea prestată de executor se încadrează în limitele prevăzute la pct. 3 din Ordinul Ministrului Justiției nr. 2561/2012, privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecătorești, pentru sumele ce depășesc 100.000,00 lei. Astfel, onorariul executorului judecătoresc include cota de TVA de 19% și a fost stabilit cu respectarea dispozițiilor art. 39 din Legea 188/2000 si a pct. 3 din Ordinul Ministrului Justiției nr. 2561/2012. (VEZI ȘI: FOTOGRAFIILE CU OMAR HAYSSAM PE CARE NU LE-A VAZUT NIMENI)

Mai mult, stabilirea onorariului executorului judecătoresc orientat către valoarea maximală este pe deplin justificată de cuantumul creanței, complexitatea procedurii de executare silită, de vechimea și renumele profesional al executorului judecătoresc, de proprietatea sa morală, de locul unde este amplasat sediul profesional, de nivelul și calitatea logisticii necesară desfășurării activității, de rolul activ avut, depunând toate diligențele în vederea soluționării dosarului de executare.”

Condamnarea din dosarul Manhattan de la Tribunalul Bucureşti (noiembrie 2015) a lui Omar Hayssam a fost contopită cu cea de 23 de ani şi patru luni de închisoare rezultată după contopirea pedepselor primite în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad. Pe 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România și avea să fie prins și adus în țară şapte ani mai târziu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Noul „Netflix” a apărut gratuit în România, doar pentru clienții Digi RCS-RDS
Noul „Netflix” a apărut gratuit în România, doar pentru clienții Digi RCS-RDS
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva toate problemele
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc 13 ani de căsnicie! Ce decizie au luat cei doi, după diagnosticul de cancer. Un expert regal face dezvăluiri: ”Nu va fi ușoară”
Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc 13 ani de căsnicie! Ce decizie au luat cei...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Prințul Harry mai încearcă o dată. Cum s-a autoinvitat în Marea Britanie
Prințul Harry mai încearcă o dată. Cum s-a autoinvitat în Marea Britanie
Primul oraș ras de pe fața Pământului în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR. Unde se află „EPICENTRUL” Apocalipsei
Primul oraș ras de pe fața Pământului în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR. Unde se află...
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă de soțul ei: „În viață nu e totul roz”
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...