Acasă » Trending » Cazul șocant al unei adolescente de 13 ani din Centrul rezidențial Bucium. A rămas însărcinată, iar, după ce a pierdut copilul, cei de la centru au „sechestrat-o”. AUDIO

Cazul șocant al unei adolescente de 13 ani din Centrul rezidențial Bucium. A rămas însărcinată, iar, după ce a pierdut copilul, cei de la centru au „sechestrat-o”. AUDIO

De: Marie Călin 07/07/2021 | 16:54
Cazul șocant al unei adolescente de 13 ani din Centrul rezidențial Bucium. A rămas însărcinată, iar, după ce a pierdut copilul, cei de la centru au „sechestrat-o”. AUDIO
Centrul aparține de Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași (sursa foto Asociația Industrii Creative)

O adolescentă de doar 13 ani, rezidentă în Centrul rezidențial Bucium, o instituție care are grijă de copiii defavorizați, a ajuns să fie „sechestrată”, pentru că, spun angajații de acolo, nu o pot controla.

Copila a fugit de nenumărate rânduri din centru, după ce a cunoscut pe Facebook un băiat de 19 ani, care a lăsat-o însărcinată. Jurnaliștii de la BZI scriu că fata a pierdut, în urmă cu doar câteva zilei sarcina.

Reprezentanții instituției spun că adolescenta are tulburări comportamentale și, din acest motiv au implementat pentru ea un „regim închis”.

Citește și: Proces din cauza unui… măr mâncat pe stradă. Totul s-a întâmplat în Iași

„De câteva luni, Maria a cunoscut pe Facebook un tânăr de 19 ani din comuna Aroneanu. Cu sprijinul Poliției, am adus-o și o aducem înapoi o dată la două zile, deoarece pleacă din centru fără acordul personalului!

Asta, după ce face un scandal-monstru! Fata a rămas gravidă! Acum aproximativ trei săptămâni, i-am făcut Mariei primul test de sarcină, care a ieșit neconcludent. Am programat-o la un control la un medic ginecolog, i-a făcut investigații și ne-a spus că fie este prea mică sarcina, fie nu o are și să o ținem în evidență.

La două săptămâni, ea a plecat iarăși și, când am adus-o înapoi, i-am făcut din nou un test de sarcină. Pe 26 iunie 2021, i-am repetat testul și a ieșit pozitiv! Având în vedere că există testul de sarcină și îl avem la dosar, precum și fișe de consiliere, ca să stea în centru, pe copilul ăsta îl ținem în «regim închis» aici.

O ținem în «regim închis», dar centrul este cu regim normal. Ca să putem să o ținem în frâu, o ținem în «regim închis», închisă singură într-o cameră”, a precizat marți Andreea Corodescu, directorul centrului.

A ajuns la spital

Fata a început, în urmă cu doar câteva zile să sângereze și a fost transportată la spital. Acuza dureri de burtă, avea febră și a fost chemată o ambulanță. Fata a refuzat internarea în spital și este în centru, sub tratament.

„Am fost cu ea la Serviciul de Evidență a Persoanelor, pentru a-i face buletinul. Cu acel tânăr am avut nenumărate discuții. Există nenumărate fișe de consiliere la dosar. Am discutat de foarte multe ori atât cu el, cât și cu părinții lui, că este minoră, să nu o mai primească și să aibă grijă că poate fi tras la răspundere.

În seara de 4 iulie 2021, ea acuza dureri de burtă și sângerări, s-a chemat Salvarea. Am considerat că este mai bine să meargă la spital, să o vadă un medic.

Când a ajuns la spital, am fost sunată de medicii de acolo, că nu pot să o țină în frâu și nu o pot interna. Mi-au trimis-o înapoi, i-au dat un tratament. Ieri a fost din nou la control la ginecolog și, în momentul de față, nu mai este însărcinată.

A pierdut sarcina. Noi, de fiecare dată când o fată pleacă din centru fără acordul personalului, când vine înapoi, o testăm, să vedem dacă nu cumva este însărcinată. Asta nu înseamnă că nu facem ore de consiliere cu ele. Facem, dar facem degeaba!”, a adăugat directoarea Andreea Corodescu, potrivit sursei amintite mai sus.

Fata se află în centru împreună cu trei dintre surorile ei

În centrul Bucium mai sunt trei surori de-ale Mariei. Fetele au ajuns aici deoarece familia nu are condiții pentru a le îngriji.

„Fata este venită de mulți ani la noi. Aceasta face parte dintr-o familie fără posibilități financiare, are mai multe surori și frați. Este un grup mai mare, dar mulți se află în asistență maternală. La noi au venit doar patru fete, dar una dintre ele a fost transferată la centrul de zi «C.A. Rosetti», pentru că a fost evaluată în grad de handicap.

Același lucru am încercat să îl facem și pentru fetița Maria. Pe lângă faptul că are tulburări grave de comportament, nu învață nimic. Nu se comportă normal în comunitate.

A avut multiple internări la «Socola», a luat tratament, dar diagnosticul a fost cel de tulburare emoțională și psiho-afectivă și de conduită. Din acest motiv nu am putut să o internăm în grad și a trebuit să rămână la școala de masă. Nu face față la școală, este repetentă de doi ani, tulbură și activitățile școlare și nu știm ce să facem cu ea!

Am încercat, prin rapoarte și prin procedura noastră internă, să o transferăm la un centru mai mic, de țară, cu regim închis, pentru copiii cu tulburări de comportament. Din păcate, până în momentul de față, nu am reușit să facem acest transfer”, a adăugat directoarea.

Nu rata: Presupus violator, pus la punct de victima sa, în vârstă de 65 de ani. Totul s-a petrecut în județul Iași

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Mara Bănică și-a făcut o nouă operație estetică. Jurnalista a plătit 3200 de euro
Mara Bănică și-a făcut o nouă operație estetică. Jurnalista a plătit 3200 de euro
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...