Acasă » Exclusiv » Denise Rifai povestește momente neștiute din emisiunea ei: ”Am simțit din plin momentul în care Rodica Popescu Bitănescu plânge!”

Denise Rifai povestește momente neștiute din emisiunea ei: ”Am simțit din plin momentul în care Rodica Popescu Bitănescu plânge!”

De: Cancan 09/07/2021 | 16:05

Renumita actriță Rodica Popescu Bitănescu (82 de ani) a făcut mai multe declarații incredibile în emisiunea moderată de Denise Rifai la Kanal D. Printre ele, poate cel mai emoționant moment a fost când actrița a vorbit despre tatăl său care a fost încarcerat pe nedrept în centrul de reeducare de la Pitești. Actrița nu a putut să își stăpânească emoțiile și a vărsat lacrimi de durere. CANCAN.RO a vorbit cu Denise Rifai despre scena emoționantă la care a participat, dar și despre alte momente interesante din emisiunea pe care Rifai o moderează.

„Nu vreau să plâng în emisiunea asta. Ce poate să rămână din tata decât un om chinuit. Un om bolnav. Aş vrea să trecem peste asta pentru că nu vreau să întristez pe nimeni”, a spus Rodica Popescu Bitănescu când a fost întrebată de Denise Rifai despre tatăl său.

Părintele actriței a fost închis pe nedrept în centrul de reeducare de la Pitești, iar rana sufletească a actriței nu s-a închis niciodată. Jurnalista care a dialogat cu Popescu Bitănescu povestește detaliat ce a simțit când a auzit povestea actriței.

– Denise, ce ai simțit în momentul în care ai văzut că actrița Rodica Popescu Bitănescu a început să plângă amintindu-și de tatăl ei?

A fost un moment încărcat de emoție, pe care l-am simțit și eu din plin. Rodica Popescu Bitănescu este un om extraordinar, o doamnă care își păstrează vitalitatea, râsul molipsitor, grația și bucuria de a trăi. Revenind la emoție, este una dintre componentele importante ale emisiunii „40 de întrebări”, pentru că îmi port invitații, prin intermediul întrebărilor, prin întreaga lor viață. Ajung să povestească, de multe ori pentru prima oară în fața publicului, despre situații, momente sensibile sau limita din existența lor, personală și profesională. În timpul emisiunii mă încarc cu ceea ce povestesc invitații mei, sunt alături de ei în istoria lor recentă sau mai îndepărtată. Nu am cum să nu mă emoționez. Și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au trecut până acum „pragul” emisiunii, dar și celor care vor veni mai departe, pentru încredere și pentru deschidere.

– Cum gestionezi momentele de acest gen din emisie?

Mă emoționează, cum spuneam mai sus, empatizez cu invitații mei și mă pun pe „scaunul lor”. În același timp trebuie să îmi păstrez acea luciditate și echidistanță a prezentatorului și să respect formatul acesta riguros care îmi spune să trec la următoarea întrebare. Emisiunea aceasta este un maraton de emoții, dar și de informație si de dezvăluiri în premieră. Nu întâmplător „40 de întrebari cu Denise Rifai” se bucură de succes. Dezvăluirile făcute în emisiune devin titluri de prima pagină de a doua zi, iar oamenii de acasă se bucură să descopere lucruri neștiute despre invitații emisiunii sau să îi redescopere într-o nouă lumină, poate mai proaspătă, mai aproape de adevăr, având în vedere unghiurile atât de diferite pe care le abordăm prin fiecare întrebare adresată.

(VEZI AICI: VIDEO EXCLUSIV. IMAGINILE SE VOR VIRALIZA INSTANT! E O MARE ACTRIŢĂ, DAR LA VOLAN… S-A CHINUIT SĂ PARCHEZE MAŞINA, DEŞI ERA LOC CÂT PENTRU UN TIR!)

Ce alți invitați te-au mișcat în mod special și de ce?

 Toate interviurile realizate până acum au avut în ele acea componentă emoțională, nu există interviu în care invitatul, eu, și cu siguranță,  telespectatorii, să nu fi fost  emoționați de o poveste sau de o reacție a invitatului meu. Din orice domeniu ar proveni invitații de la „40 de întrebări”, cu toții au un numitor comun, sunt oameni, au trecut prin tot felul de experiențe, cu care ne putem identifica, cu toții au trecut prin bucurii, dar și dezamăgiri. Noi nu suntem aici pentru a judeca, ci pentru a descoperi și perspectiva lor asupra unor lucruri care s-au spus și s-au scris despre ei la un moment dat. Aceste clarificări vin întotdeauna „la pachet” și cu emoții uriașe. Fie că vorbim de Sofia Vicoveanca, de Rodica Popescu Bitănescu, de Marius Manole, Petre Roman, Adrian Năstase, Dan Bittman, Teo Trandafir, Viorel Cataramă, Cristi Borcea, Ion Cristoiu, Elena Udrea, Gică Popescu, și lista invitaților e foarte lungă, cu toții ne-au oferit momente absolut emoționante, pe lângă dezvăluirile inerente unui astfel de interviu. 

Care poveste auzită în emisiunea ta te-a emoționat cel mai tare?

Aș da exemplul cel mai recent, cel al emisiunii în care a fost invitată Rodica Popescu Bitănescu. Drama prin care a trecut familia acestei mare actrițe, modul în care tatăl ei a ajuns în spatele gratiilor, în  lagărul de reeducare de la Pitești. Emoția prin care a trecut marea noastră actriță în timp ce povestea acele experiențe traumatizante, toate acestea m-au emoționat și pe mine foarte puternic.

Rodica Popescu Bitănescu, o cunoscută actriță

 – Dintre invitații de până acum care a fost cel mai dificil de ”deschis”?

Este firesc că uneori, la anumite întrebări, invitații să nu fie dispuși din prima secundă să se deschidă cu totul în fața milioanelor de privitori. Cred că putem vorbi, mai degrabă, de un proces al acestor destăinuri, în cazul unor invitați ele vin cumva firesc, curg de la o poveste la alta, în cazul altora ele îi surprind chiar și pe cei care le fac, citesc asta pe chipurile unor invitați. Sunt, poate, chestiuni pe care le clarifica în acel moment și de care se eliberează ca de o povară, sau sunt aspecte pe care își doresc mult să le facă auzite pentru a risipi orice urmă de îndoială.

Desigur, am avut și invitați mai puțin dispuși să împărtășească publicului anumite lucruri.  Un exemplu ar fi Irinel Columbeanu. Dar, în general, invitații mei au avut generozitatea de a se deschide în fața publicului, chiar dacă au și opțiunea de a nu răspunde atunci când nu își doresc să o facă.

(NU RATA: DENISE RIFAI A “DEFILAT” TRENDY ȘI MULATĂ CHIAR ȘI LA O IEȘIRE FĂRĂ PRETENȚII, „DE PANDEMIE”)

–  Cât timp îți ia documentarea pentru fiecare emisiune?

 Formatul „40 de întrebari” este unul extrem de riguros și se bazează pe un proces de  documentare uriașă ce poate acoperi decenii întregi din viața invitatului. Practic, scoatem din trecut toate acele umbre și lumini, lucruri apărute de-a lungul timpului în presă despre aceștia și le punem pe „masă”. Invitatul poate să clarifice anumite aspecte, iar eu îl „ghidez” în toată această călătorie prin propria-i viață, punctând anumite contexte.

–  Ai primit refuzuri până acum de la cineva? Daca da, despre cine este vorba și cum au argumentat?

 Emisiunea se bucură de succes, atât în rândul publicului, cât și în al potențialilor invitați. Mă bucură deschiderea acestora din urmă, încrederea pe care o au în faptul că nu îi chemăm pentru a-i judeca , ci pentru a clarifica, a limpezi lucruri din viața lor și de a le oferi celor de acasă experiența unor interviuri cu personalități care au ceva de spus și care sunt interesante pentru public din diverse perspective.  Le mulțumesc pentru faptul că până acum au raspuns cu „Da” invitației de a veni în emisiune.  Referitor la posibili invitați care au spus ”nu”, e mai degrabă vorba despre amânări care țin de agende profesionale. E doar o chestiune de timp pentru că aceștia să vină în fața publicului și să îți spună povestea.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc și-a etalat formele: „Obsessed”
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
Cea mai FRUMOASĂ femeie din lume a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de un român: „Chestiile lor de băieți”
Cea mai FRUMOASĂ femeie din lume a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de un român: „Chestiile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare și va trebui să-și plătească greșelile din trecut
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă....
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența dintre noi două este că eu am căutat atenția unui singur bărbat, nu la 3.”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în ţară şi a deschis o afacere de familie:
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie de chimicale, iar legumele vor fi foarte gustoase
Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie...
Satul din România unde oamenii nu au nevoie de telefoane sau de curent electric. Se trăiește simplu aici, iar locuitorii sunt fericiți
Satul din România unde oamenii nu au nevoie de telefoane sau de curent electric. Se...
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de persoane: Nici nu ați avut bunul simț să vă țineți telefonul deschis
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care i-a mărit averea
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat!...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Cum arată Irina Loghin în costum de baie la 85 de ani. Artista și-a surprins fanii
Cum arată Irina Loghin în costum de baie la 85 de ani. Artista și-a surprins...
Pe 5 zodii le așteaptă o săptămână plină de surprize! Cristina Demetrescu dă vești bune pentru Berbeci și Raci
Pe 5 zodii le așteaptă o săptămână plină de surprize! Cristina Demetrescu dă vești bune...
Alimentul pe care trebuie să-l ai pe masă în Lunea Albă, a doua zi de Paște. Dacă-l împarți și cu alții, vei avea mare noroc
Alimentul pe care trebuie să-l ai pe masă în Lunea Albă, a doua zi de...