Acasă » Exclusiv » Denise Rifai povestește momente neștiute din emisiunea ei: ”Am simțit din plin momentul în care Rodica Popescu Bitănescu plânge!”

Denise Rifai povestește momente neștiute din emisiunea ei: ”Am simțit din plin momentul în care Rodica Popescu Bitănescu plânge!”

De: Cancan 09/07/2021 | 16:05

Renumita actriță Rodica Popescu Bitănescu (82 de ani) a făcut mai multe declarații incredibile în emisiunea moderată de Denise Rifai la Kanal D. Printre ele, poate cel mai emoționant moment a fost când actrița a vorbit despre tatăl său care a fost încarcerat pe nedrept în centrul de reeducare de la Pitești. Actrița nu a putut să își stăpânească emoțiile și a vărsat lacrimi de durere. CANCAN.RO a vorbit cu Denise Rifai despre scena emoționantă la care a participat, dar și despre alte momente interesante din emisiunea pe care Rifai o moderează.

„Nu vreau să plâng în emisiunea asta. Ce poate să rămână din tata decât un om chinuit. Un om bolnav. Aş vrea să trecem peste asta pentru că nu vreau să întristez pe nimeni”, a spus Rodica Popescu Bitănescu când a fost întrebată de Denise Rifai despre tatăl său.

Părintele actriței a fost închis pe nedrept în centrul de reeducare de la Pitești, iar rana sufletească a actriței nu s-a închis niciodată. Jurnalista care a dialogat cu Popescu Bitănescu povestește detaliat ce a simțit când a auzit povestea actriței.

– Denise, ce ai simțit în momentul în care ai văzut că actrița Rodica Popescu Bitănescu a început să plângă amintindu-și de tatăl ei?

A fost un moment încărcat de emoție, pe care l-am simțit și eu din plin. Rodica Popescu Bitănescu este un om extraordinar, o doamnă care își păstrează vitalitatea, râsul molipsitor, grația și bucuria de a trăi. Revenind la emoție, este una dintre componentele importante ale emisiunii „40 de întrebări”, pentru că îmi port invitații, prin intermediul întrebărilor, prin întreaga lor viață. Ajung să povestească, de multe ori pentru prima oară în fața publicului, despre situații, momente sensibile sau limita din existența lor, personală și profesională. În timpul emisiunii mă încarc cu ceea ce povestesc invitații mei, sunt alături de ei în istoria lor recentă sau mai îndepărtată. Nu am cum să nu mă emoționez. Și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au trecut până acum „pragul” emisiunii, dar și celor care vor veni mai departe, pentru încredere și pentru deschidere.

– Cum gestionezi momentele de acest gen din emisie?

Mă emoționează, cum spuneam mai sus, empatizez cu invitații mei și mă pun pe „scaunul lor”. În același timp trebuie să îmi păstrez acea luciditate și echidistanță a prezentatorului și să respect formatul acesta riguros care îmi spune să trec la următoarea întrebare. Emisiunea aceasta este un maraton de emoții, dar și de informație si de dezvăluiri în premieră. Nu întâmplător „40 de întrebari cu Denise Rifai” se bucură de succes. Dezvăluirile făcute în emisiune devin titluri de prima pagină de a doua zi, iar oamenii de acasă se bucură să descopere lucruri neștiute despre invitații emisiunii sau să îi redescopere într-o nouă lumină, poate mai proaspătă, mai aproape de adevăr, având în vedere unghiurile atât de diferite pe care le abordăm prin fiecare întrebare adresată.

(VEZI AICI: VIDEO EXCLUSIV. IMAGINILE SE VOR VIRALIZA INSTANT! E O MARE ACTRIŢĂ, DAR LA VOLAN… S-A CHINUIT SĂ PARCHEZE MAŞINA, DEŞI ERA LOC CÂT PENTRU UN TIR!)

Ce alți invitați te-au mișcat în mod special și de ce?

 Toate interviurile realizate până acum au avut în ele acea componentă emoțională, nu există interviu în care invitatul, eu, și cu siguranță,  telespectatorii, să nu fi fost  emoționați de o poveste sau de o reacție a invitatului meu. Din orice domeniu ar proveni invitații de la „40 de întrebări”, cu toții au un numitor comun, sunt oameni, au trecut prin tot felul de experiențe, cu care ne putem identifica, cu toții au trecut prin bucurii, dar și dezamăgiri. Noi nu suntem aici pentru a judeca, ci pentru a descoperi și perspectiva lor asupra unor lucruri care s-au spus și s-au scris despre ei la un moment dat. Aceste clarificări vin întotdeauna „la pachet” și cu emoții uriașe. Fie că vorbim de Sofia Vicoveanca, de Rodica Popescu Bitănescu, de Marius Manole, Petre Roman, Adrian Năstase, Dan Bittman, Teo Trandafir, Viorel Cataramă, Cristi Borcea, Ion Cristoiu, Elena Udrea, Gică Popescu, și lista invitaților e foarte lungă, cu toții ne-au oferit momente absolut emoționante, pe lângă dezvăluirile inerente unui astfel de interviu. 

Care poveste auzită în emisiunea ta te-a emoționat cel mai tare?

Aș da exemplul cel mai recent, cel al emisiunii în care a fost invitată Rodica Popescu Bitănescu. Drama prin care a trecut familia acestei mare actrițe, modul în care tatăl ei a ajuns în spatele gratiilor, în  lagărul de reeducare de la Pitești. Emoția prin care a trecut marea noastră actriță în timp ce povestea acele experiențe traumatizante, toate acestea m-au emoționat și pe mine foarte puternic.

Rodica Popescu Bitănescu, o cunoscută actriță

 – Dintre invitații de până acum care a fost cel mai dificil de ”deschis”?

Este firesc că uneori, la anumite întrebări, invitații să nu fie dispuși din prima secundă să se deschidă cu totul în fața milioanelor de privitori. Cred că putem vorbi, mai degrabă, de un proces al acestor destăinuri, în cazul unor invitați ele vin cumva firesc, curg de la o poveste la alta, în cazul altora ele îi surprind chiar și pe cei care le fac, citesc asta pe chipurile unor invitați. Sunt, poate, chestiuni pe care le clarifica în acel moment și de care se eliberează ca de o povară, sau sunt aspecte pe care își doresc mult să le facă auzite pentru a risipi orice urmă de îndoială.

Desigur, am avut și invitați mai puțin dispuși să împărtășească publicului anumite lucruri.  Un exemplu ar fi Irinel Columbeanu. Dar, în general, invitații mei au avut generozitatea de a se deschide în fața publicului, chiar dacă au și opțiunea de a nu răspunde atunci când nu își doresc să o facă.

(NU RATA: DENISE RIFAI A “DEFILAT” TRENDY ȘI MULATĂ CHIAR ȘI LA O IEȘIRE FĂRĂ PRETENȚII, „DE PANDEMIE”)

–  Cât timp îți ia documentarea pentru fiecare emisiune?

 Formatul „40 de întrebari” este unul extrem de riguros și se bazează pe un proces de  documentare uriașă ce poate acoperi decenii întregi din viața invitatului. Practic, scoatem din trecut toate acele umbre și lumini, lucruri apărute de-a lungul timpului în presă despre aceștia și le punem pe „masă”. Invitatul poate să clarifice anumite aspecte, iar eu îl „ghidez” în toată această călătorie prin propria-i viață, punctând anumite contexte.

–  Ai primit refuzuri până acum de la cineva? Daca da, despre cine este vorba și cum au argumentat?

 Emisiunea se bucură de succes, atât în rândul publicului, cât și în al potențialilor invitați. Mă bucură deschiderea acestora din urmă, încrederea pe care o au în faptul că nu îi chemăm pentru a-i judeca , ci pentru a clarifica, a limpezi lucruri din viața lor și de a le oferi celor de acasă experiența unor interviuri cu personalități care au ceva de spus și care sunt interesante pentru public din diverse perspective.  Le mulțumesc pentru faptul că până acum au raspuns cu „Da” invitației de a veni în emisiune.  Referitor la posibili invitați care au spus ”nu”, e mai degrabă vorba despre amânări care țin de agende profesionale. E doar o chestiune de timp pentru că aceștia să vină în fața publicului și să îți spună povestea.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea