Acasă » Știri » Fundația Mereu Aproape a modernizat și dotat cu aparatură medicală Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”

Fundația Mereu Aproape a modernizat și dotat cu aparatură medicală Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”

De: Andreea Bolocan 11/03/2022 | 21:44
Fundația Mereu Aproape a modernizat și dotat cu aparatură medicală Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”
Fundația Mereu Aproape a modernizat și dotat cu aparatură medicală Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”

Fundația Mereu Aproape, împreună cu partenerii săi, a investit peste 500.000 de euro în Ambulatoriul de Specialitate al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București. A fost renovat și modernizat în totalitate.

Ambulatoriul care depășește 800 de metri pătrați a fost renovat, modernizat și dotat cu 24 de aparate și dispozitive medicale. Au fost cumpărate mai multe accesorii și consumabile medicale, precum și cu 11 paturi de consultație medicală, 5 paturi pentru nou-născuți, 2 scaune pentru recoltări analize, dotat cu mobilier și cu echipamente electronice și amenajat.

CITEȘTE ȘI: SOSMYDOCTOR.COM – CEI MAI BUNI DOCTORI, SĂNĂTATE MAI BUNĂ! CUM POȚI OBȚINE O EVALUARE MEDICALĂ LA DISTANȚĂ PRIN INTERMEDIUL CELUI MAI MARE SPITAL ONLINE?

În Ambulatoriu se fac anual peste 60.000 de consultații medicale

Prin această investiție, Fundația Mereu Aproape sprijină activitatea și efortul echipei multidisciplinare de medici de a trata cât mai mulți pacienți. În fiecare an, peste 60.000 de consultații medicale se fac în Ambulatoriu.

Acum, de spațiul modern vor beneficia zecile de mii de copii care vin din toată țara pentru examinări medicale, investigații complexe și analize necesare diagnosticării, recomandării tratamentului necesar și evaluării ulterioare a stării de sănătate.

Cea mai mare valoare a investițiilor în aparatură a fost alocată pentru disciplinele Oftalmologie și ORL, iar compartimentul de Explorări Funcționale Respiratorii va deveni, prin această investiție, singurul compartiment dintr-o instituție medicală de stat din București care poate face explorări respiratorii nou-născuților.

Ambulatoriul este Centru regional specializat în retinopatia de prematuritate și Centru regional de genetică medicală și va fi, în urma acestui proiect, și Centru regional pentru explorări funcționale respiratorii.

”Ceea ce se întâmplă astăzi are o anumită semnificație pentru că reflectă, în primul rând, preocuparea care există în societate în general în ceea ce privește sănătatea copilului și este un semnal că și autoritățile trebuie să se implice mai mult. Cred că asigurarea unor condiții bune profesionale pentru personalul medical constituie un lucru extrem de important pentru ca personalul medical să vină cu plăcere la locul de muncă și în felul acesta să poată să asigure și asistența medicală de care, în cazul acesta, copiii au nevoie. Ceea ce am văzut aici este impresionant și sunt foarte bucuros că am putut să vin și să vă împărtășesc faptul că această preocupare pentru sănătatea copilului și sănătatea mamei trebuie să fie în centrul atenției autorităților de sănătate, implicit a Ministerului Sănătății și, cu siguranță, vom acționa în acest sens”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent inaugurare.

Proiectul înseamnă și realizarea primului Ambulatoriu cu un spațiu de poveste dintr-o unitate medicală de stat. Amenajarea întregului spațiu, de la recepție până la grupurile sanitare, a fost concepută și făcută pentru a reuși să șteargă teama copiilor și a părinților din România de a trece pragul spitalelor și pentru a le oferi micilor pacienți bucurie într-un loc modern și cald.

”Am creat singurul Ambulatoriu de poveste dintr-un spital de stat printr-un proiect ce a reunit dorința reprezentanților Institutului, dedicarea echipei Fundației, generozitatea partenerilor noștri și priceperea profesioniștilor care au lucrat alături de noi la modernizare. Este un spațiu frumos și magic, acel tărâm de basm la care am visat încă de la începutul proiectului, în care toți copiii se vor simți supereroi în timp ce vor avea toate condițiile pentru a se vindeca. Copiii vor fi în siguranță de la primul pas făcut aici, iar medicii au tot ce e nevoie pentru a-i trata așa cum trebuie, la standarde moderne. Este un proiect făcut din dragoste pentru copii și din respect pentru întregul personal medical”, a precizat Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape.

Au fost refăcute complet 15 cabinete pentru consultații medicale

În cadrul proiectului, au fost refăcute complet 15 cabinete pentru consultații medicale din sfera pediatrică (Oftalmologie, Dermatologie, Endocrinologie, ORL, Neurologie, Psihiatrie, Psihologie, Explorări Funcționale Respiratorii, Genetică, Stomatologie, Pediatrie, Cercetare/Pediatrie, Cardiologie), o cameră pentru prematuri, 1 cabinet recoltări analize, 1 cabinet EEG/EKG, recepția, 2 săli de așteptare, 6 grupuri sanitare, 3 holuri, 2 vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică și a fost creată o cameră de sterilizare pentru Stomatologie.

De asemenea, au fost făcute recompartimentări ale spațiului, au fost refăcute infrastructura electrică, instalațiile sanitare și instalația termică, a fost înființat grupul sanitar pentru pacienții cu dizabilități.

Spațiul a fost zugrăvit și igienizat, dotat cu pardoseli de cauciuc natural antibacterian, echipat cu aparate și dispozitive medicale, utilat cu mobilier și cu dispozitive de igienă, amenajat cu tapet, jaluzele, corpuri de iluminat și cu elemente decorative, dotat cu sistem video pentru copii, echipat cu produse electrocasnice pentru personalul medical, cu 2 multifuncționale pentru recepție și compartimentul de genetică, precum și cu 6 calculatoare și laptopuri.

Noul spațiu cu toate dotările realizate asigură copiilor condiții moderne de îngrijire, permite un flux de lucru eficient pentru întregul personal medical, precum și alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare.

Institutul este unitatea de referință la nivel național în domeniul sănătății mamei și copilului prin trei instituții cheie: Spitalul de Pediatrie din care face parte Ambulatoriul de Specialitate, Maternitatea Polizu și Centrul de sănătate mintală pentru copii. De asemenea, este o instituție medicală de top în cercetarea medicală pediatrică.

”Renovarea și utilarea acestui spațiu sunt un pas important și de mare ajutor spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce privește serviciile medicale oferite de echipa medicală multidisciplinară de excepție. Atât spațiul, cât mai ales aparatura medicală pe care acum le deținem contribuie la desfășurarea în condiții optime a actului medical și la bucuria, dar mai ales sănătatea copiilor. Pentru toate aceste beneficii le mulțumim partenerilor care fac posibil acest proiect”, a spus dr. Florin Brezan, medic primar pediatrie, Manager, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

VEZI ȘI: BEBELUȘ DE APROAPE TREI LUNI, DIN BOTOȘANI, RĂPUS DE COVID. “A FOST TESTAT, A IEȘIT POZITIV. MARȚI A MURIT!”

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce citeste mai mult
Parteneri
Zodia protejată de Dumnezeu în luna iunie. Primește tot ce și-a dorit!
Zodia protejată de Dumnezeu în luna iunie. Primește tot ce și-a dorit!
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut...
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi ea a aflat că el avea o viață secretă
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Bat clopote de nuntă pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril? Impresara a dezvăluit dacă a fost sau nu cerută în căsătorie: ,,Eu mi-am cerut toți foștii în căsătorie”
Bat clopote de nuntă pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril? Impresara a dezvăluit dacă a...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău! Este cazul unei celebre influencerițe
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca.
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
 Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Animalul a cărui carne este interzisă în România. Merge direct la export și nu-l găsești deloc în magazine. Se crește ușor și e un ajutor fără pereche în grădină. Străinii se bucură de gustul lui, unul de 10 ori mai bun decât al somonului sălbatic
Animalul a cărui carne este interzisă în România. Merge direct la export și nu-l găsești...
Ce face Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă. Cuvintele sunt inutile
Ce face Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă. Cuvintele sunt inutile
Anunț pentru românii ce folosesc numerar. Băncile au pus LIMITĂ
Anunț pentru românii ce folosesc numerar. Băncile au pus LIMITĂ
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în...
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Meciul secolului. Tyson Fury vs Oleksandr Usky. Tot ce trebuie să ştii: Oră, palmares, bani
Meciul secolului. Tyson Fury vs Oleksandr Usky. Tot ce trebuie să ştii: Oră, palmares, bani
Halep a primit noul verdict. Începe iar calvarul: Decizia TAS a fost...
Halep a primit noul verdict. Începe iar calvarul: Decizia TAS a fost...
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Ce AVERE are Iancu Sterp de la „Survivor România All Stars” / „Războinicul” este în finala competiției, alături de Zanni și de Andrei Ciobanu
Ce AVERE are Iancu Sterp de la „Survivor România All Stars” / „Războinicul” este în...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel Balaciu
Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel...
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două țări și Ceaușescu a acoperit-o cu apă
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două țări și...
Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă. Așa va fi o sperietoare pentru puterile cele rele
Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă. Așa va fi o sperietoare pentru puterile...
×