Acasă » Cancan » Scandal! Menajera a furat bijuterii de 350.000 €, iar acum: ”M-a șantajat! E o mafie!”

Scandal! Menajera a furat bijuterii de 350.000 €, iar acum: ”M-a șantajat! E o mafie!”

De: Răzvan Scarlat 15/01/2023 | 23:40

Cristina Preda, o femeie înstărită din Capitală, susține că a fost jefuită de menajera ei în toamna anului trecut și că nu reușește să intre în posesia bijuteriilor care au o valoare totală de aproximativ 350.000 de euro. Asta în condițiile în care a făcut plângere la Poliție și a indicat inclusiv locul în care s-ar afla bunurile care i-au fost sustrase. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, declarații direct de la sursă. Povestea este, de departe, fabuloasă!

După ce a aflat locul în care bijuteriile au fost lăsate de către fosta menajeră, Cristina Preda s-a prezentat la ușa casei de amanet alături de polițiști. Proprietarul, Sorin Vlădan, declara că nu își mai amintește unde a înstrăinat bunurile, în condițiile în care ultima “tranșă” de bijuterii i-a fost amanetată de menajeră în data de 25 noiembrie 2022. Totodată, angajații refuză însă să-i înapoieze bunurile, în condițiile în care știu că acestea au fost furate.

(VEZI AICI: CUM A FOST JEFUITĂ MOȘTENITOAREA UNUI MILIONAR DIN TOP 300 DE BIJUTERII ÎN VALOARE DE PESTE 130.000 DE EURO)

Mi s-au furat mai multe bijuterii de valoare, printre care și o brățară din 1930 din diamante, smaralde de Columbia și platină pe care le-a dus la o casă de amanet a cărei proprietar este Sorin Vlădan. Acesta știa de la bun început că bunurile mele sunt furate. Am făcut toate demersurile legale la Poliție. Nu este doar o singură persoană implicată în această situație. Sunt mai multe. Să dau nume nu pot pentru că obstrucționez ancheta. Dar sunt oameni din spuma Bucureștiului”, ne-a declarat femeia păgubită.

Cristina Preda e revoltată: “Sorin Vlădan m-a șantajat”

Cristina Preda și-a angajat avocat, iar în prezent așteaptă soluționarea și chemarea la Poliție a persoanelor implicate. Totodată, susține că a fost șantajată! Cei care îi țin bijuteriile i-ar fi cerut o sumă de bani deloc de neglijat pentru a reintra în posesia unei brățări.

Sorin Vlădan m-a șantajat atât pe mine, cât și pe soțul meu. Inițial, pe mine și pe soț cu 30.000 de euro pentru a-mi recupera brățara ART DECO. Am certificatUL emis de Liviu Matei, chiar la cerința lui Sorin Vlădan. Ulterior, l-a șantajat pe un bun prieten cu suma de 15.000 de euro, scoțând trei pietre din această brățară. Ulterior, după ce primea banii, ar fi urmat să intru în posesia pietrelor. Una dintre pietre are valoarea de 21.590 de euro. Am dat declarații, Poliția știe despre aceste lucruri, nu aveam cum să le ascund, sunt probe la dosar”, a spus Cristina Preda pentru CANCAN.RO.

Nu se poate spune valoarea brățării. Fiind din 1930 poate ajunge pornind la o licitație de la 85.000 de euro și să se oprească nu știu, la 200-300 de mii. Ceva de acest gen, nu se poate estima o valoare concretă”, ne-a mai spus femeia.

Cristina Preda, o femeie înstărită din Capitală (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(NU RATA: MALVINA CSERVENSCHI A DAT „TUNUL” CU BUSINESSUL SĂU! FOSTA PREZENTATOARE TV A IEȘIT DIN CONUL DE UMBRĂ LA VOLANUL UNUI BOLID DE APROAPE 200.000 EURO!)

Acuze dure: “Știa că bijuteriile sunt furate!”

Cristina Preda are anumite semne de întrebare și asupra lui Liviu Matei, cel care i-a evaluat brățara, care, în fața anchetatorilor, s-ar fi contrazis în declarații.

Sunt bunurile mele și tot eu să dau banii pe ele unei persoane care, pur și simplu, m-a prejudiciat. Știa că bijuteriile sunt furate, acest lucru este foarte important. Am și niște semne de întrebare la Liviu Matei. Potrivit certificatului, mi-a valorificat brățara la 58.000 de euro, fără smaraldele de Columbia. El, ulterior, se pare că și-a schimbat opinia, cum că brățara pornește de la 30.000 de euro. Păi, cum? Tu-mi dai un document și declari altceva?”, ne-a precizat Cristina Preda.

Sunt persoane care se cunosc între ele, care se văd și care cumpără aceste bijuterii și pe care le valorifică. Este o mafie a bijuteriilor”, a mai spus femeia.

“Poliția știe toate aceste lucruri”

Acuzele continuă! Cristina Preda este revoltată din cauza faptului că brățara i-a fost distrusă. Susține, totodată, că Poliția nu este deloc străină de situație.

În momentul în care brățara mi-a fost adusă, eu am predat-o Poliției, care a făcut un proces verbal de constatare, inclusiv cei de la criminalistică. S-a constatat lipsa celor trei pietre, faptul că era dezmembrată, că era ruptă. Poliția știe toate aceste lucruri pentru că eram cu dânșii când mi s-au cerut aceste sume de bani”, ne-a mai precizat Cristina Preda.

Cristina Preda, furată de bijuterii în valoare totală de 350.000 de euro (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(CITEȘTE ȘI: AU CREZUT CĂ VOR SCĂPA BASMA CURATĂ, DUPĂ CE AU FURAT MAI MULTE BIJUTERII! LA PERCHEZIȚII, OBIECTELE DE VALOARE AU FOST GĂSIT ÎN SUTIENUL UNEI TINERE)

“Valoarea bunurilor mele este de 350.000 de euro”

În final, femeia trage un semnal de alarmă. Chiar dacă ancheta “se mișcă mai greu”, Cristina Preda nu și-a pierdut încrederea în oamenii legii.

Știu că nu sunt singurul caz al Poliției, dar în această situație cu cât trece timpul, cu atât este în defavoarea noastră. Tot eu sunt șantajată pentru bunurile mele. Adică să dau 30.000 de euro ca să mi se dea doar brățara și un set de cercei ținând cont că valoarea bunurile mele este de 350.000 de euro, iar proprietarul casei de amanet mi-a valorificat aceste bunuri în jur de maxim 12.000 de euro”, a încheiat femeia păgubită.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Medicul Mihaela Bilic spune ce se întâmplă în organismul tău când mănânci drob de miel, de fapt
Medicul Mihaela Bilic spune ce se întâmplă în organismul tău când mănânci drob de miel,...
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a lăsat să se înțeleagă că are un nou iubit!
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
Imagini cu LOCUINȚA DE VIS în care trăiește vedeta PRO TV: „Mansardă în apropierea parcului Cișmigiu”
Imagini cu LOCUINȚA DE VIS în care trăiește vedeta PRO TV: „Mansardă în apropierea parcului...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare și va trebui să-și plătească greșelile din trecut
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Daniela Crudu a născut! Tânăra a devenit mămică de băiat, chiar de Paște! Primele imagini cu bebelușul
Daniela Crudu a născut! Tânăra a devenit mămică de băiat, chiar de Paște! Primele imagini...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența dintre noi două este că eu am căutat atenția unui singur bărbat, nu la 3.”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu preotul şi au asistat la sfinţirea bucatelor:
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Huawei a prezentat noi smartphone-uri: camere de top și prețuri pe măsură
Huawei a prezentat noi smartphone-uri: camere de top și prețuri pe măsură
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Ai contract la Hidroelectrica? Anunțul momentului despre plata facturii, ce se întâmplă cu tariful la energie electrică. Toți clienții trebuie să știe
Ai contract la Hidroelectrica? Anunțul momentului despre plata facturii, ce se întâmplă cu tariful la...
Amestecul banal care te scapă de insomnii. Poți să adormi mai repede cu doar două ingrediente
Amestecul banal care te scapă de insomnii. Poți să adormi mai repede cu doar două...
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua zi de Paște
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua...
Anunţul momentului! Irinel Columbeanu a plecat din azil
Anunţul momentului! Irinel Columbeanu a plecat din azil
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Noile
Noile "linii roşii" ale NATO: în ce situaţie ar fi trimise trupe occidentale în Ucraina...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante.  Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
BANCUL de luni | „După o lungă noapte împreună, el observă pe noptiera ei poza unui alt bărbat”
BANCUL de luni | „După o lungă noapte împreună, el observă pe noptiera ei poza...
Mădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea”
Mădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog...
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci:
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
Flick și soția lui, Denisa Filcea, și-au surprins fanii de Paști. Cât de mare a crescut fiica lor
Flick și soția lui, Denisa Filcea, și-au surprins fanii de Paști. Cât de mare a...
Zodiile care vor străluci în Săptămâna Luminată 2024. Patru nativi intră sub protecție divină
Zodiile care vor străluci în Săptămâna Luminată 2024. Patru nativi intră sub protecție divină
Vești bune de la BRD pentru toți românii care primesc pensia pe card. Au acum și aceste beneficii
Vești bune de la BRD pentru toți românii care primesc pensia pe card. Au acum...