Acasă » Știri » Crista Nedelcu, Head of Interior Design RewireID: „Un designer de interior dă viața unei construcții”

Crista Nedelcu, Head of Interior Design RewireID: „Un designer de interior dă viața unei construcții”

De: Maria Iancu 15/03/2023 | 10:32

Acasă înseamnă mai mult decât locuința în care ne reunim la finalul unei zile de muncă. Este spațiul în care ne regăsim pe noi înșine, în care ne sudăm relațiile de familie și ne întâlnim cu prietenii apropiați. Perioada pandemiei ne-a forțat să privim cu alți ochi propria casă, să ne dorim să reorganizăm spațiul căminului nostru. Interesul pentru design interior este în continuă creștere. Am rugat-o pe Crista Nedelcu, Head of Interior Design în cadrul studioului Rewire Interior Design, să ne povestească mai multe despre piața de design din România și importanța unui designer de interior pentru amenajarea casei de vis.

  1. Cum a evoluat piața de design interior în România în ultimii ani? Cât de mult a influențat pandemia evoluția pieței?

Am putea spune că piața de design în România este încă la început, chiar dacă interesul pentru design interior este din ce în ce mai mare. Încă nu putem vorbi de un public educat în direcția designului de interior, mulți se concentrează încă pe simpla organizare a spațiilor de depozitare sau tind să se oprească la culoarea pernuțelor decorative sau a perdelelor, spre exemplu. Design-ul interior este mult mai mult de atât, el înglobează toate soluțiile optime pentru un spațiu funcțional și estetic.

Pandemia i-a forțat pe mulți să acorde o atenție mai mare spațiului de acasă. Mai ales în perioada în care întreaga familie își desfășura în același spațiu interior toate activitățile zilnice pentru care, până atunci, mergeau în alte spații specializate. Casa devenise și birou, și sală de clasă, și rămânea foarte puțin loc pentru ceea ce ar trebui să însemne spațiu și timp petrecut în familie.

Doar că efectele acestui interes forțat pentru spațiul interior, căutarea de idei pe internet și achiziția de obiecte de mobilier din surse DIY, se văd abia acum.

Acum, când lucrurile au revenit aproape 100% la normal, situația este chiar mai complicată. Spațiul de acasă s-a aglomerat cu obiecte de mobilier achiziționate într-o situație urgentă, fără un plan gândit și calculat dinainte. Acum este nevoie cu adevărat de un specialist în design interior care să ofere soluții reale de reorganizare și reamenajare a spațiului interior.

  1. Cât de important este designul interior în alegerea unei case? De ce și când ar trebui să apelăm la un designer de interior?

Ideal ar fi să apelăm la un designer de interior în faza de proiect a unei case. Mulți cred că este suficient un proiect de arhitectură. Dar un spațiu care este gândit din start de o echipă formată și din arhitect și din designeri de interior va combina perfect limitele tehnice și soluțiile creative, funcționalitatea și valoarea estetică a spațiului. Ne-am confruntat cu numeroase situații în care compartimentarea existentă a spațiului nu se potrivea cu nevoile și viziunea proprietarului, așadar a  fost nevoie de o recompartimentare completă, ceea ce înseamnă resurse consumate, timp și bani suplimentari.

Un designer de interior are o viziune clară și integrată, poate oferi soluții de vizualizare 3D înainte de etapa șantier și poate, astfel, să îi ofere clientului casa pe care într-adevăr și-o dorește, nu doar la exterior, ci și la interior. Un designer de interior dă viața unei construcții, în acord cu nevoile proprietarilor și personalitatea acestora.

  1. Ce înseamnă servicii complete de design interior? Ce soluții particulare oferiți pentru amenajarea interioară?

RewireID oferă o gamă completă de servicii de design interior. Pornind de la planuri, moodboarduri, randări , respectiv schițe și vizualizări 3D clare, complete, și până la propunerea de soluții concrete de amenajare interior, inclusiv obiecte de mobilier, corpuri de iluminat și alte decorațiuni.

În plus, echipa noastră oferă și servicii de achiziție a obiectelor de mobilier, corpurilor de iluminat, finisajelor și decorațiunilor propuse în proiectul de design interior. De asemenea, asistăm beneficiarii în alegerea obiectelor de artă, tablouri sau sculpturi. Colaborăm cu furnizori și artiști de top din țara noastră, dar și de peste hotare, astfel clienții noștri pot avea exact casa pe care o văd în proiect, fără să fie nevoiți să caute singuri soluțiile propuse de noi sau alternative relativ asemănătoare.

Mai mult, echipa noastră se poate lăuda cu singurul specialist în biogeometrie din România. Biogeometria este știința utilizării principiilor energetice ale formei pentru a echilibra calitativ sistemele energetice biologice și a armoniza interacțiunile lor cu mediul. Echilibrarea activităților din viața de zi cu zi, realizarea armoniei cu mediile noastre interioare și exterioare, umanizarea tehnologiei moderne și integrarea științei și spiritualității sunt rezultatul biogeometriei.

Astfel, soluțiile Rewire ID conectează armonios toate tehnicile și cunoștințele de design interior cu energia construcției și energia și personalitatea beneficiarului, pentru a crea acel tot unitar care este reprezentat de locuința mult visată de fiecare dintre noi.

  1. Ce recomandări aveți pentru cei care se gândesc să apeleze la un designer de interior?

Celor care își construiesc o casă nouă sau și-au achiziționat o casă, le recomand în primul rând să nu accepte să primească sfaturi de la prieteni și vecini care au văzut ei, la un moment dat, o poză într-o revistă sau pe un site, sau au fost ei într-o vizită și au fost impresionați de un living, și au idei despre cum poate oricine să facă la fel. Cu siguranță, ceea ce au văzut pe net sau chiar într-o casă „wow” era rezultatul implicării unui specialist în design interior. Cred că fiecare dintre noi, mai ales când pornim un proiect de la zero, ar trebui să apelăm la profesioniști în domeniul respectiv.

Și dacă te bate gândul să vorbești cu un designer de interior, cel mai bine este să mergi la acesta cu deschidere și încredere, să îi spui exact ce îți dorești, dar și să accepți sugestii, propuneri și soluții la care nu te-ai gândit. Un designer de interior are pregătirea necesară, dar și experiența a multiple proiecte diferite, astfel încât să găsească cele mai bune soluții pentru tine și casa ta.

  1. Care sunt principalele provocări ale pieței de design și cum reușiți să le preîntâmpinați?

Se spune că, în orice piață, atunci când există cerere mai mare, apar și oferte mai multe. Ceva similar se întâmplă și cu piața de design interior. Interesul crescut forțat în pandemie a dus și la o creștere nu tocmai corectă și naturală a pieței de design interior. Și sunt două probleme aici.

Pe de o parte, lispa unei anumite educații în acest sens a publicului larg, pentru care design interior înseamnă, cum spuneam, doar reorganizarea spațiilor de depozitare și schimbarea culorilor obiectelor decorative. Iar pe de altă parte, există multe persoane din păcate care s-au transformat aproape peste noapte în designeri de interior doar pentru că erau pasionați de culori și decorațiuni și au făcut un curs rapid de design.

Un designer de interior profesionist are mulți ani de școală în spate, o facultate de arhitectură sau design, cunoștințe multiple nu doar despre cromatică și stiluri de amenajare, ci chiar cunoștințe tehnice și de proiectare, plus multă experiență acumulată prin implicarea și implementarea a foarte multe proiecte diferite.

Rewire ID este un studio cu echipă de profesioniști, specializați pe fiecare segment al unui proiect de design interior, oameni care își tratează munca cu seriozitate și pasiune și care își doresc cu adevărat să le ofere clienților cea mai bună soluție posibilă pentru ceea ce își doresc. Din fericire, clienții noștri au încredere totală în ceea ce facem, iar munca noastră nu le-a înșelat niciodată așteptările. Știu că apelează la servicii premium, pentru un rezultat premium.

  1. Care sunt atuu-urile agenției dvs. pe piața de design interior din România?

Așa cum spuneam, principalul nostru atu este echipa. Pregătirea, experiența și expertiza fiecărui membru al echipei Rewire ID garantează cele mai bune rezultate.

În plus, gama noastră completă de servicii, incluzând cum spuneam și randare 3D, dar și achiziție de obiecte de mobilier, de decor și de artă, precum și soluții de design bazate pe știința biogeometriei, ne transformă într-un one-stop-boutique de design interior, într-un furnizor complex și complet de design interior.

  1. Care sunt tendințele de design interior în acest an și ce noutăți pregătiți pentru clienții dvs.?

Dacă ne referim strict la tendințe generale de design interior care se observă deja în propunerile marilor case de design interior la nivel național, putem spune că se merge în continuare pe simplu și minimalist, pe culori neutre și combinații de metale.

Echipa Rewire ID și-a propus pentru acest an o abordare în tendințele actuale, dar cu accent pe relația cu clienții noștri. Ne dorim să venim mai aproape de clienți și cu servicii suplimentare, de consultanță punctuală, pe proiecte care pot părea mai puțin ample, pe probleme pe care aceștia le pot întâmpina după o perioadă de la finalizarea unei locuințe, pe soluții simple și concrete pentru nevoi imediate.

Vizăm, totodată, să dezvoltăm departamentul și serviciile de randare 3D, să ridicăm vizualizările 3D de design interior la un cu totul alt nivel, inovator pe piața noastră, dar despre asta vom dezvălui mai multe la momentul oportun.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Universitatea Hyperion, specializarea Jurnalism. S-a alăturat presei în anul 2016, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Actorul celebru care riscă să rămână pe DRUMURI. Serialul său a fost anulat! „Oare sunt asigurat...?”
Actorul celebru care riscă să rămână pe DRUMURI. Serialul său a fost anulat! „Oare sunt...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae Ceaușescu
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Ce relație este între Claudia Pavel și tatăl fiului său. Bărbatul a luat o decizie importantă: „Este ideal ca un copil..”
Ce relație este între Claudia Pavel și tatăl fiului său. Bărbatul a luat o decizie...
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
Cornel Dinicu a întins masa de Paște pe ruinele Fermei Dacilor! A făcut dezvăluiri emoționante
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis unei prietene un mesaj bizar, însă poliția are altă pistă
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Ce se întâmplă cu fiica Oanei Roman după divorțul părinților și moartea bunicii sale: ,,Mă rog la Dumnezeu”. Oana Roman face tot posibilul să o ajute pe micuța Isa
Ce se întâmplă cu fiica Oanei Roman după divorțul părinților și moartea bunicii sale: ,,Mă...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va stinge din viață „Nu a fost nici măcar un semn, absolut nimic.”
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Meteorologii anunţă o
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Creează, Repară, Inovează: sculele electrice FĂRĂ FIR Parkside la Lidl
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală: „Vreau să știe lumea...”
La 12 ani de la divorț, Mihai Neșu rupe tăcerea! Adevărul a ieșit la iveală:...
Cele 4 zodii care vor avea ghinion în dragoste până la finalul lunii. Pot apărea certuri și despărțiri
Cele 4 zodii care vor avea ghinion în dragoste până la finalul lunii. Pot apărea...
Ce să pui în ciorba de pui a la grec ca să îți iasă mai bună ca la restaurant. Cele 2 ingrediente care îi dau cea mai bună aromă
Ce să pui în ciorba de pui a la grec ca să îți iasă mai...
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani cash
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Viorel Lis, din ce în ce mai rău. E imobilizat și nu mai poate mânca. Oana Lis, solicitare disperată: "Mi-e așa milă"
Viorel Lis, din ce în ce mai rău. E imobilizat și nu mai poate mânca....
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a făcut liderul rus în timpul ceremoniei
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
BANC | „Bulă, ce ai vrea să scrie pe crucea ta, după ce mori?
BANC | „Bulă, ce ai vrea să scrie pe crucea ta, după ce mori?
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din...
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de noapte”
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
Catinca, acuzații dure la adresa lui Petre Roman: „A făcut diferențe între mine și Oana”. Ce îi reproșează
Catinca, acuzații dure la adresa lui Petre Roman: „A făcut diferențe între mine și Oana”....
Serialul Netflix care a făcut România celebră peste hotare revine cu sezonul 2. Unde se filmează
Serialul Netflix care a făcut România celebră peste hotare revine cu sezonul 2. Unde se...
Lidl bagă la raft produsele pe care toți românii le caută după Paște. Se vor da repede, oferta durează până la finalul săptămânii
Lidl bagă la raft produsele pe care toți românii le caută după Paște. Se vor...