Acasă » Știri » ANM a făcut anunţul! Când trec ploile și frigul? Când scăpăm de oscilaţiile haotice care au pus stăpânire pe România

ANM a făcut anunţul! Când trec ploile și frigul? Când scăpăm de oscilaţiile haotice care au pus stăpânire pe România

De: Dragoș Ștefănescu 04/05/2023 | 09:22
ANM a făcut anunţul! Când trec ploile și frigul? Când scăpăm de oscilaţiile haotice care au pus stăpânire pe România
/ Sursă Foto: Colaj Pixabay

După ce ne-am bucurat de câteva zile cu soare, meteorologii anunță o perioadă cu temperaturi mai scăzute decât în mod normal. În plus, ploile revin în majoritatea zonelor țării, iar oscilațiile haotice de temperatură nu vor lipsi din peisaj. Citiți în continuare cum va fi vremea în luna mai, în fiecare zonă a României.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru luna mai. Potrivit specialiștilor, vremea va fi extrem de oscilantă, ploile fiind și ele prezente în majoritatea zonelor țării.

(VEZI ȘI: „Iisuse, ai milă de noi!”. Fenomene meteo extreme în România! Au făcut ravagii)

Prognoza meteo pentru luna mai 2023. Când scăpăm de ploi și temperaturi scăzute

În Banat, vremea va fi schimbătoare pe toată durata lunii mai. Potrivit meteorologilor vor fi „alternanțe între temperaturi în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute în 3, 4 mai și între 9 și 12 mai”.

În timpul nopții nu se vor înregistra variații semnificative, temperaturile situându-se în jurul valorii de 10 grade. În zilele de 5 și 6 mai temperatura ar putea scădea chiar spre 6-8 grade. Se vor înregistra ploi de scurtă durată în prima săptămână a lunii, pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Probabilitatea ca aria precipitațiilor să se extindă va crește însă ulterior.

În Crișana, primele două zile ale lunii mai vor fi calde, temperaturile maxime încadrându-se între 22 și 24 de grade. Vremea se va răci apoi până în 4 mai, când temperaturile vor scădea la 18 grade.  Nu vor mai fi însă variații semnificative până la finalul lunii, temperaturile menținându-se în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra pe 1, 5 și 6 mai, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra după data de 11 mai. În perioada 1 – 8 mai vor fi ceva ploi pe suprafețe mici, dar în general slabe cantitativ. Ulterior va crește probabilitatea ca acestea să acopere arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ.

În Transilvania, în prima săptămână vor fi alternanțe termice. Mediile maxime se vor situa între 18 și 21 de grade, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra în zilele de 1 și 4 mai. Ulterior, temperaturile vor oscila ușor în jurul a 19 grade. Din data de 7 mai va crește probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ. Până la această dată precipitațiile vor fi doar pe arii restrânse și în special în a doua parte a zilei.

În Maramureș vor fi fluctuații de temperatură în prima săptămână a lunii mai. Astfel, în primele două zile se va încălzi, în următoarele se va răci, apoi se va încălzi din nou. Maximele se vor situa între 18 și 22 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 4-5 grade. Până pe 7 mai, precipitații se vor înregistra pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora.

În Moldova, în prima săptămână a lunii mai, media temperaturii maxime va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile din timpul zilei urmează să crească treptat de la 16 grade până spre 20 de grade. În prima săptămână a lunii, noaptea se vor înregistra temperaturi medii între 3 și 8 grade, cu cea mai coborâtă valoare pe 2 mai și cea mai ridicată pe 7 mai. În a doua săptămână, temperaturile minime medii vor crește spre 10 grade. Ploile își vor face simțită prezența mai ales în a doua săptămână a lunii.

În Dobrogea, în prima săptămână a lunii, temperatura maximă se va situa între 13 și 19 grade. Cele mai coborâte valori vor fi în intervalul 3 – 4 mai, iar cele mai ridicate spre sfârșitul săptămânii. La începutul celei de a doua săptămâni, temperaturile din timpul zilei vor coborî spre 17 grade, apoi vor crește la 20 de grade în ultimele zile ale lunii. Temperaturile minime se vor situa între 7 și 9 grade. În a doua săptămână a lunii este posibil să apară precipitațiile.

În Muntenia, în prima săptămână a lunii mai, temperaturile vor oscila de la o zi la alta, mediile încadrându-se între  17 și 21 de grade. În a doua săptămână temperaturile se vor încadra între 20 și 22 de grade. În intervalul 1 – 3 mai se vor înregistra cele mai coborâte valori de temperatură, cu minime cuprinse între 6 și 9 grade. După data de 7 mai crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.

În Oltenia, în primele zile ale lunii, se vor înregistra temperaturi diurne între 20 și 21 de grade, urmând să scadă spre 17 grade în zilele de 3 și 4 mai. Apoi, vor crește din nou spre 21 de grade în ultimele zile ale primei săptămâni. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor fi în medie de 19-21 de grade. Temperaturile nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade. Din data de 7 mai va crește probabilitatea ca precipitațiile să fie mai extinse, în prima parte fiind restrânse și slabe cantitativ.

La munte, vremea nu va avea oscilații semnificative pe aproape tot parcursul lunii mai. Mediile temperaturilor maxime se vor situa între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade. Meteorologii anunță că din 7 mai va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ.

(NU RATA: BANCUL DE JOI | „Câte pastile de slăbit luați pe zi?”)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Mesajul CINIC postat de adolescentul suspectat de crima din Parcul Crângași, cu puțin timp înainte de atac / Cine e Francis „Beleaua”
Mesajul CINIC postat de adolescentul suspectat de crima din Parcul Crângași, cu puțin timp înainte...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de ani mai în vârstă ca ea!
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era de fapt un bărbat cu un plan ascuns
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Andreea Tonciu, adevărul despre divorț: „Să punem punct, gata”. Cum se înțelege vedeta cu Daniel Niculescu
Andreea Tonciu, adevărul despre divorț: „Să punem punct, gata”. Cum se înțelege vedeta cu Daniel...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a făcut anunțul trist în urmă cu câteva ore: „Nu știe nimeni nimic de el”
„A dispărut” Geta Sterp, strigăt de ajutor în mediul online! Sora lui Culiță Sterp a...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi apere fiicele vitrege
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau mai târziu?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Schimbare notabile pentru WhatsApp. Ce modificări au fost aduse?
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Domeniul în care România poate să devină un jucător major în toată Europa. Lovitură totală pentru multe alte țări: 10 miliarde de euro
Domeniul în care România poate să devină un jucător major în toată Europa. Lovitură totală...
Concedieri în masă la o mare firmă din România. Toți angajații dați afară
Concedieri în masă la o mare firmă din România. Toți angajații dați afară
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe...
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Care este cel mai SĂNĂTOS înlocuitor pentru zahăr, potrivit dr. Vlad Ciurea. Principalul avantaj este că nu schimbă gustul alimentelor
Care este cel mai SĂNĂTOS înlocuitor pentru zahăr, potrivit dr. Vlad Ciurea. Principalul avantaj este...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu!...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă în care m-a afectat teribil”
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de pe patul de spital. Ce a transmis marele actor
Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de pe patul de spital. Ce a transmis marele...
Soluția ieftină cu care e bine să stropești legumele plantate și pomii fructiferi. Cel mai bun îngrășământ natural pentru grădină conține 2 ingrediente pe care le ai în bucătăria ta
Soluția ieftină cu care e bine să stropești legumele plantate și pomii fructiferi. Cel mai...
Se construiește o nouă autostradă în România. Va face legătura cu un important aeroport, mulți români vor ajunge mai repede la destinație
Se construiește o nouă autostradă în România. Va face legătura cu un important aeroport, mulți...
×