Acasă » Știri » Mărturisiri revoltătoare făcute de mama elevului abuzat de colegi la o școală din Capitală: „Copilul plângea noaptea și își smulgea părul”

Mărturisiri revoltătoare făcute de mama elevului abuzat de colegi la o școală din Capitală: „Copilul plângea noaptea și își smulgea părul”

De: Cristina Cruceru 05/03/2024 | 16:54
Mărturisiri revoltătoare făcute de mama elevului abuzat de colegi la o școală din Capitală: „Copilul plângea noaptea și își smulgea părul”
Elev abuzat sexual de două ori la școală / Foto: Captură Video Euronews

Caz tulburător în Capitală! Mai mulți părinți au protestat luni dimineața în fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București, după ce au aflat că un elev care învăța la acea instituție, a fost abuzat sexual de două ori, prima oară fiind în anul 2022. Mama copilului este revoltată și cere dreptate, după ce băiatul de 10 ani a fost agresat de alți minori. Femeia a luat măsuri la acea vreme, însă acuză conducerea școlii de faptul că a mușamalizat întreaga situație revoltătoare. Cazul a ajuns și-n atenția prim-ministrului Marcel Ciolacu. 

Scandal fără margini la școala „Nicolae Titulescu” din Capitală. Un elev ar fi fost abuzat sexual de către alți colegi și nu ar fi fost luate măsuri la timpul potrivit de către conducerea unității de învățământ. Mama băiatului este revoltată și a ținut să spună că prima dată când a fost agresat sexual copilul ei era pe vremea când acesta avea 8 ani, adică în 2022. Femeia a sesizat faptele și la acea vreme, însă acum acuză conducerea unității școlare că nu ar fi luat măsuri și ar fi mușamalizat întreaga situație revoltătoare.

CITEȘTE ȘI: MARIO FOJICĂ, CRIMINALUL LUI MELIS, A FĂCUT DECLARAȚII HALUCINANTE ÎN FAȚA MAGISTRAȚILOR. DE CE A UCIS-O PE ADOLESCENTA DE 14 ANI

Protest al părinților în fața școlii

Luni dimineața, zeci de părinți au protestat în fața instituției, iar conducerea s-a „baricadat” în clădire și a alertat jandarmii.

„Când a fost sesizată posibila comitere a unui abuz asupra unui elev de către un alt elev al școlii, în anul 2022, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare, conform procedurilor legale în vigoare, pentru facilitarea cercetării cazului. Din perspectiva instituției noastre și a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat anchete interne din dorința sinceră de a clarifica toate aspectele”, a transmis directoarea, pentru Digi24.

În anul 2022, când a avut loc prima agresare sexuală, s-a clasat dosarul și a fost anulată suspiciunea de viol. „În legătură cu cea de-a doua acuzație privind un nou posibil caz de viol, vă aducem la cunoștință că în prezent există un nou dosar de cercetare penală în curs de soluționare”, a continuat ea.

CITEȘTE ȘI: GESTUL FĂCUT DE TATĂL MELISEI, CÂND L-A VĂZUT PE CRIMINALUL FIICEI SALE ÎN DUBĂ. ELEVUL DE 17 ANI A UCIS-O PE ADOLESCENTĂ PENTRU CĂ NU ȘI-AR FI DORIT „SĂ VADĂ OAMENI FERICIȚI”

Directoarea școlii a demisionat

Ministrul Educației a trimis Corpul de Control atât la școala cu pricina, cât și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Trebuie să avem o toleranță zero pentru violență în școli, asta înseamnă că una dintre principalele misiuni ale conducerii școlii este asigurarea unui climat de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Imediat ce am fost notificați, am discutat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București care a avut un control la fața locului. Ne-a remis un raport în această dimineață.

În plus, am decis ca, începând de astăzi, să trimit Corpul de Control al Ministerului Educației pentru a avea și un punct de vedre suplimentar obiectiv, în așa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea și adresarea cazurilor de violență în școli sunt respectate”, a declarat Ligia Deca.

Între timp, directoarea instituției și-a pierdut funcția. Aceasta a demisionat în cursul zilei de marți.

Mama băiatului abuzat sexual este revoltată

Femeia este devastată și își caută dreptatea. Aceasta a povestit întregul calvar prin care a trecut atât băiatul ei, cât și ea împreună cu soțul. Nu are idee cu ce se ocupă părinții primului agresor (cel din 2022), căci interacțiunile dintre ei n-au fost prea mult. Chiar și așa, femeia crede că s-a încercat mușamalizarea cazului.

„Nu, nu știu cu ce se ocupă (n.r. despre părinții primului agresor). M-am văzut cu tatăl, m-am văzut doar la secție 10 minute și după aia cu mama. Atâta m-am văzut. Ne-am văzut și în biroul doamnei director și-a stabilit și am zis să stea hotărâtă, că altfel îmi iau ordin de protecție pentru ce face dumneaei hărțuire contra mea”, a relatat mama copilului agresat, pentru Antena 3.

Aceasta a ținut să spună că băiatul ei are nevoie de tratament după tot ce i s-a întâmplat. Micuțul merge la consiliere psihologică, pentru a trece mai ușor pentru clipele cumplite pe care le-a îndurat. Starea lui nu ar fi tocmai una bună.

„Am fost chemate amândouă de doamna Director, care doamna Director mi-a spus că m-am dus prima dată și i-am povestit și m-am dus acasă și am chemat poliția și a spus, după capacitatea clasei a 8-a, mă sună să ne vedem noi părinții, cu doamnele profesoare și cu dumneaei. Când s-a început școala atunci, ne-am văzut doar mamele, în biroul doamnei Director, ea nu a mai recunoscut ceva. Mi-a spus că a acceptat ca cel mic să meargă în continuare la consiliere psihologică la DGSAPC, că îl va muta prin alta școală imediat”, a continuat aceasta, pentru sursa citată.

„(…) Copilul plângea noaptea și îşi smulgea părul, începuse să dea cu pumnii în pereți, să plângă din orice”, a conchis aceasta, legat de problemele cu care se confruntă minorul.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Abonament nelimitat la Digi RCS-RDS România, cu doar 7.5 lei pe lună! Ce trebuie să faci
Abonament nelimitat la Digi RCS-RDS România, cu doar 7.5 lei pe lună! Ce trebuie să...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut: e pe drumul spre călugărie și a ajuns să arate așa la 52 de ani!
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Un șofer a primit o amendă de 6600 de lei și a rămas fără permis 10 luni pentru haosul provocat în trafic fugind de poliție
Un șofer a primit o amendă de 6600 de lei și a rămas fără permis...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Ce fotografie a postat Florin Piersic Jr. la scurt timp după ce tatăl lui a fost operat! Actorul a transmis un mesaj dureros: „Îmi lipsesc lacrimile”
Ce fotografie a postat Florin Piersic Jr. la scurt timp după ce tatăl lui a...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează de 40 de ani. „Mie nu mi-au plăcut niciodată bărbații mici de statură.”
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
Duminica Tomii încheie Săptămâna Luminată. Tradiţii şi superstiții în prima duminică după Paşte
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Locul unde se află cea mai modernă școală din România. Are cinema în aer liber și o minigrădină japoneză, iar elevii care învață se simt ca în cele mai bogate țări
Locul unde se află cea mai modernă școală din România. Are cinema în aer liber...
Județul din România unde investițiile au explodat. Are foarte multe atracții turistice, iar oamenii vin masiv aici
Județul din România unde investițiile au explodat. Are foarte multe atracții turistice, iar oamenii vin...
A murit marea DOAMNĂ a filmului. Românii o plâng: Lumina ei ne va lipsi tuturor
A murit marea DOAMNĂ a filmului. Românii o plâng: Lumina ei ne va lipsi tuturor
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui...
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Cum arată clasamentul
Elveţia a câştigat concursul Eurovision 2024. Cum arată clasamentul
Trebuie să primească BANII de la stat. Lege pentru proprietarii de TERENURI din România
Trebuie să primească BANII de la stat. Lege pentru proprietarii de TERENURI din România
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
BANC | Servitoarea familiei Bulă este concediată
BANC | Servitoarea familiei Bulă este concediată
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș...
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică. Ce este vietatea înspăimântătoare
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit! Actor s-a ridicat în picioare
Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit! Actor s-a ridicat în picioare
Momente complicate pentru Ana Baniciu. Se împlinesc doi ani de la pierderea mamei. Ce mesaj a transmis vedeta
Momente complicate pentru Ana Baniciu. Se împlinesc doi ani de la pierderea mamei. Ce mesaj...
Orașul din România declarat stațiune pe care turiștii îl vor evita. Ce probleme există în acest loc: “Poate dura sute de ani…”
Orașul din România declarat stațiune pe care turiștii îl vor evita. Ce probleme există în...
De ce se câștigă foarte greu premiul cel mare la loto 6 din 49. Dezvăluirea făcută de milionarul Sorin Constantinescu
De ce se câștigă foarte greu premiul cel mare la loto 6 din 49. Dezvăluirea...
×