Acasă » Știri » Mărturisiri revoltătoare făcute de mama elevului abuzat de colegi la o școală din Capitală: „Copilul plângea noaptea și își smulgea părul”

Mărturisiri revoltătoare făcute de mama elevului abuzat de colegi la o școală din Capitală: „Copilul plângea noaptea și își smulgea părul”

De: Cristina Cruceru 05/03/2024 | 16:54
Mărturisiri revoltătoare făcute de mama elevului abuzat de colegi la o școală din Capitală: „Copilul plângea noaptea și își smulgea părul”
Elev abuzat sexual de două ori la școală / Foto: Captură Video Euronews

Caz tulburător în Capitală! Mai mulți părinți au protestat luni dimineața în fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București, după ce au aflat că un elev care învăța la acea instituție, a fost abuzat sexual de două ori, prima oară fiind în anul 2022. Mama copilului este revoltată și cere dreptate, după ce băiatul de 10 ani a fost agresat de alți minori. Femeia a luat măsuri la acea vreme, însă acuză conducerea școlii de faptul că a mușamalizat întreaga situație revoltătoare. Cazul a ajuns și-n atenția prim-ministrului Marcel Ciolacu. 

Scandal fără margini la școala „Nicolae Titulescu” din Capitală. Un elev ar fi fost abuzat sexual de către alți colegi și nu ar fi fost luate măsuri la timpul potrivit de către conducerea unității de învățământ. Mama băiatului este revoltată și a ținut să spună că prima dată când a fost agresat sexual copilul ei era pe vremea când acesta avea 8 ani, adică în 2022. Femeia a sesizat faptele și la acea vreme, însă acum acuză conducerea unității școlare că nu ar fi luat măsuri și ar fi mușamalizat întreaga situație revoltătoare.

CITEȘTE ȘI: MARIO FOJICĂ, CRIMINALUL LUI MELIS, A FĂCUT DECLARAȚII HALUCINANTE ÎN FAȚA MAGISTRAȚILOR. DE CE A UCIS-O PE ADOLESCENTA DE 14 ANI

Protest al părinților în fața școlii

Luni dimineața, zeci de părinți au protestat în fața instituției, iar conducerea s-a „baricadat” în clădire și a alertat jandarmii.

„Când a fost sesizată posibila comitere a unui abuz asupra unui elev de către un alt elev al școlii, în anul 2022, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare, conform procedurilor legale în vigoare, pentru facilitarea cercetării cazului. Din perspectiva instituției noastre și a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat anchete interne din dorința sinceră de a clarifica toate aspectele”, a transmis directoarea, pentru Digi24.

În anul 2022, când a avut loc prima agresare sexuală, s-a clasat dosarul și a fost anulată suspiciunea de viol. „În legătură cu cea de-a doua acuzație privind un nou posibil caz de viol, vă aducem la cunoștință că în prezent există un nou dosar de cercetare penală în curs de soluționare”, a continuat ea.

CITEȘTE ȘI: GESTUL FĂCUT DE TATĂL MELISEI, CÂND L-A VĂZUT PE CRIMINALUL FIICEI SALE ÎN DUBĂ. ELEVUL DE 17 ANI A UCIS-O PE ADOLESCENTĂ PENTRU CĂ NU ȘI-AR FI DORIT „SĂ VADĂ OAMENI FERICIȚI”

Directoarea școlii a demisionat

Ministrul Educației a trimis Corpul de Control atât la școala cu pricina, cât și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Trebuie să avem o toleranță zero pentru violență în școli, asta înseamnă că una dintre principalele misiuni ale conducerii școlii este asigurarea unui climat de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Imediat ce am fost notificați, am discutat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București care a avut un control la fața locului. Ne-a remis un raport în această dimineață.

În plus, am decis ca, începând de astăzi, să trimit Corpul de Control al Ministerului Educației pentru a avea și un punct de vedre suplimentar obiectiv, în așa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea și adresarea cazurilor de violență în școli sunt respectate”, a declarat Ligia Deca.

Între timp, directoarea instituției și-a pierdut funcția. Aceasta a demisionat în cursul zilei de marți.

Mama băiatului abuzat sexual este revoltată

Femeia este devastată și își caută dreptatea. Aceasta a povestit întregul calvar prin care a trecut atât băiatul ei, cât și ea împreună cu soțul. Nu are idee cu ce se ocupă părinții primului agresor (cel din 2022), căci interacțiunile dintre ei n-au fost prea mult. Chiar și așa, femeia crede că s-a încercat mușamalizarea cazului.

„Nu, nu știu cu ce se ocupă (n.r. despre părinții primului agresor). M-am văzut cu tatăl, m-am văzut doar la secție 10 minute și după aia cu mama. Atâta m-am văzut. Ne-am văzut și în biroul doamnei director și-a stabilit și am zis să stea hotărâtă, că altfel îmi iau ordin de protecție pentru ce face dumneaei hărțuire contra mea”, a relatat mama copilului agresat, pentru Antena 3.

Aceasta a ținut să spună că băiatul ei are nevoie de tratament după tot ce i s-a întâmplat. Micuțul merge la consiliere psihologică, pentru a trece mai ușor pentru clipele cumplite pe care le-a îndurat. Starea lui nu ar fi tocmai una bună.

„Am fost chemate amândouă de doamna Director, care doamna Director mi-a spus că m-am dus prima dată și i-am povestit și m-am dus acasă și am chemat poliția și a spus, după capacitatea clasei a 8-a, mă sună să ne vedem noi părinții, cu doamnele profesoare și cu dumneaei. Când s-a început școala atunci, ne-am văzut doar mamele, în biroul doamnei Director, ea nu a mai recunoscut ceva. Mi-a spus că a acceptat ca cel mic să meargă în continuare la consiliere psihologică la DGSAPC, că îl va muta prin alta școală imediat”, a continuat aceasta, pentru sursa citată.

„(…) Copilul plângea noaptea și îşi smulgea părul, începuse să dea cu pumnii în pereți, să plângă din orice”, a conchis aceasta, legat de problemele cu care se confruntă minorul.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Creatura rară care și-a făcut apariția pe teritoriul României. Au crezut că este o mutație genetică
Creatura rară care și-a făcut apariția pe teritoriul României. Au crezut că este o mutație...
I s-a spus localitatea fantomă din România. A fost ștearsă de pe hartă, dar bătrânii locului te pot duce până acolo. A mai rămas doar biserica, unde se țin slujbe pentru morți
I s-a spus localitatea fantomă din România. A fost ștearsă de pe hartă, dar bătrânii...
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1 IULIE
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Satul din România, interzis bărbaților. Femeile duc o viață fără griji
Satul din România, interzis bărbaților. Femeile duc o viață fără griji
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce deloc spre neamul lui tata. Maria Ciobanu știe de ce”
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce...
Mesajul astrelor pentru zodii, duminică, 28 aprilie 2024. Gemenii trebuie să fie sinceri
Mesajul astrelor pentru zodii, duminică, 28 aprilie 2024. Gemenii trebuie să fie sinceri
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să faci ca să nu rămâi fără bani
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să...