Acasă » Vedete » Florin Piersic, primele declarații după intervențiile suferite. Când va fi externat maestrul: ”Învăț cum să merg!”

Florin Piersic, primele declarații după intervențiile suferite. Când va fi externat maestrul: ”Învăț cum să merg!”

De: Alina Drăgan 20/05/2024 | 21:25

De aproape o lună, Florin Piersic se confruntă cu unele probleme de sănătate destul de grave. Marele actor este în continuare internat la Spitalul Foișor din Capitală și este atent supravegheat. Chiar dacă încă nu a fost externat, medicii sunt optimiști și speră că în curând acesta se va putea întoarce acasă și poate chiar și pe scenă, așa cum își dorește. Recent, marele actor a făcut noi declarații de pe patul de spital și a vorbit despre starea sa de sănătate și lucrurile prin care trece. 

În data de 29 aprilie, în timpul unui spectacol, Florin Piersic s-a simțit rău și a ajuns la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Acolo, medicii au constatat că suferă de o infecție la genunchi și au decis să îl opereze de urgență. Din păcate, infecția s-a extins la inimă, afectându-i starea de sănătate. Astfel, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii, unde a rămas sub tratament pentru o perioadă. În prezent, marele actor este internat la Spitalul Foișor din Capitală și este ținut sub supravegherea medicilor, dar ar putea ajunge în curând acasă.

(CITEȘTE ȘI: CARE A FOST PRIMA ÎNTREBARE PE CARE FLORIN PIERSIC I-A PUS-O MEDICULUI ADRIAN MARINESCU, DUPĂ CE S-A TREZIT DIN ANESTEZIE)

Florin Piersic, primele declarații după intervențiile suferite

După ce a ajuns pe mâinile medicilor, Florin Piersic a fost supus mai multor intervenții, medicii făcând tot ce le-a stat în putință pentru a-l salva pe marele actor. Se pare că totul a decurs bine, iar maestrul a făcut noi declarații de pe patul de spital. Acesta a depășit ce a fost mai greu, iar acum se arată optimist și încrezător.

În prezent, Florin Piersic a mărturisit că se află în perioada de recuperare și ascultă atent sfaturile medicilor pentru a putea să își reia cât mai curând activitatea. Maestrul s-a arătat optimist și a transmis mulțumirile lui și gânduri bune pentru toți cei care în această perioadă s-au gândit la el și s-au rugat pentru el.

„Sunt aici la o recuperare. Totul e în regulă, învăț cum să merg pentru că și eu aștept să vin la tine, să vorbim, să povestim. Sunt într-un fel de recuperare și am avut o mică infecție la genunchiul stâng din cauza cascadoriilor și nebuniilor pe care le-am făcut și acum mă simt mai bine și aștept revederea cu publicul cât de cât, cu toate că la 90 de ani nu prea ne dă mâna. Dar mie mi-ar da mâna să mă întâlnesc cu toți. Și cu tine mai ales care mă iubești așa de mult.

Să îi spui că îl îmbrățișez și pe toți cei care mai au gânduri frumoase cu mine, zi-le că le răspund la fel, cu tot dragul și cu toată prietenia. Sper să îmi revin și atunci o să fie bine”, a declarat Florin Piersic, într-o discuție cu Mihaela Bârzilă, potrivit Antena 3.

Când va fi externat Florin Piersic

Așa cum spuneam, în prezent, starea de sănătate a lui Florin Piersic este una stabilă, iar medicii sunt optimiști în ceea ce îl privește. Mai mult, se pare că maestrul chiar ar putea să ajungă în curând acasă.

Medicul Adrian Marinescu a declarat că actorul ar putea să fi externat în cel mult zece zile, dacă starea sa de sănătate rămâne stabilă. Până atunci, acesta va rămâne la Spitalul Foișor, sub supravegherea ortopezilor, dar și a medicilor infecționiști de la Spitalul „Matei Balș”

„Important e că riscurile majore au trecut, lucrurile merg bine și această monitorizare nu trebuie făcută neapărat în spital. Atunci când evaluarea va ajunge la concluzia că va putea merge acasă, cu siguranță că o va face. Nu înseamnă că nu va fi în continuare sub observație din punct de vedere cardiologic, ca recuperare ortopedică, infecțios. Toate astea vor merge mai departe.

Recuperarea din punct de vedere ortopedic înseamnă un interval destul de lung de timp. Nu înseamnă că rămâi doar în spital. Sau partea legată de procesul infecțios. Atunci când va fi posibil și sperăm că se va întâmpla curând, va putea să fie monitorizat acasă. Dacă zilele următoare sau săptămâna care vine ne arată această evoluție bună cu siguranță că vom ajunge acolo”, a declarat Adrian Marinescu.

(VEZI ȘI: CÂT VALOREAZĂ CASA LUI FLORIN PIERSIC DIN CLUJ NAPOCA. VILA DE PE MALUL SOMEȘULUI A FOST RENOVATĂ RECENT)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și activează în presa online de patru ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Absolventă a Facultății de Comunicare citeste mai mult
Parteneri
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare...
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Abia acum s-a aflat! Ce s-a întâmplat între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, înainte de a ajunge la divorț: „Fetițele simțeau”
Abia acum s-a aflat! Ce s-a întâmplat între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, înainte de...
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în miez de noapte! În ce stare se află
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de ce nu cânți? Să-l ucidem”
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului de vot al guvernului ungar
UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului...
Când se face radierea auto din oficiu?
Când se face radierea auto din oficiu?
EXCLUSIV Psihologul Iuliana Morlova despre Raisa și Maria, cele două fetițe care au fost ucise de câte un membru din familie: „Copiii care au suferit neglijare sau abuz prezintă un risc de implicare în acte criminale pe viitor”
EXCLUSIV Psihologul Iuliana Morlova despre Raisa și Maria, cele două fetițe care au fost ucise...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu i-a dat bani de piscină. “A fost pentru prima dată când mama nu a mai decis cu ce să mă îmbrac, nu mai erau banii ei.”
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează gravitatea ripostei ruse
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu are coarne vaca ta?
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci de oameni și-au pierdut viața aici. Harta punctelor negre
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci...
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva...
UNGARIA se zdruncină din temelii. Se pregătește opțiunea NUCLEARĂ
UNGARIA se zdruncină din temelii. Se pregătește opțiunea NUCLEARĂ
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am un răspuns. După 8 ani!"
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am...
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Spargeți un produs la supermarket. Sunteți obligați să-l plătiți
Spargeți un produs la supermarket. Sunteți obligați să-l plătiți
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
Ce avere a ajuns să aibă milionarul român care e co-proprietarul celui mai tare restaurant din Dubai: Am făcut multe greşeli
Ce avere a ajuns să aibă milionarul român care e co-proprietarul celui mai tare restaurant...
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape decât crezi
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să scoată piesele din colecţie până la obţinerea acordului din partea comunităţilor românești
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
Cum l-a prins Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană cu amanta: “M-am dus peste ea cu unchiul meu și cu mama”
Cum l-a prins Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană cu amanta: “M-am dus peste ea cu...
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele în Google Play Store, dar sunt extrem de periculoase
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele...
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient...
×