Ultima ediție a podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene” l-a avut ca invitat pe Orlando Zaharia. În cadrul unei discuții de excepție, juratul de la Chefi la Cuțite a deazbătut mai multe subiecte interesante, printre care și salariul unui chef. Află, în articol, cât ajunge să câștige lunar un bucătar profesionist.
Sâmbătă, 1 martie, la ora 19:00, pe canalul de Youtube „ALTCEVA cu Adrian Artene”, a avut premiera o nouă ediție a podcastului, în care a fost invitat celebrul chef Orlando Zaharia. Cu o carieră impresionantă în gastronomie și o poveste de viață fascinantă, juratul de la Chefi la Cuțite a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară. Printre altele, el a făcut dezvăluiri și despre câștigurile unui bucătar profesionist.
Orlando Zaharia a confirmat întrebarea pusă de moderatorul Adrian Artene, și anume că un chef român câștigă chiar și peste 5.000 de euro lunar. De asemenea, acesta a dat de înțeles că un bucătar profesionist poate să aibă și un salariu mult mai mare de atât.
„Un chef bun este scump acum într-un restaurant. Da (n.red. peste 5.000 de euro). Un bucătar român, dacă ajunge chef în România, poate să câștige atât cât vrea el pentru că la el este meseria, la el sunt orele de program, la el este evoluția restaurantului, la el sunt banii care intră în buzunarul proprietarului. Deci, cheia este la el. La restaurantele mici se poate simți amprenta unui chef bucătar. Este o singură persoană care conduce o echipă.
Dacă există niște procese scrise, protocoale, poți să schimbi 10 bucătari fără să se simtă. Dar în locațiile unde bucătarul și-a pus amprenta și nu iese nicio bucătărie fără să o guste el, nu există nicio farfurie fără să o atingă, nu există nicio rețetă care să fie adusă de pe nu știu unde și sunt creațiile lui și el participă activ la crearea lor și la imaginea finală, atunci când pleacă el, pleacă cu tot cu gustul și cu amprenta personală”, a declarat chef Orlando Zaharia în cadrul podcastului Altceva, cu Adrian Artene.
Totuși, pentru a ajunge la un salariu atât de mare este nevoie de multă pregătire. Chef Orlando Zharia a investit o avere în studiile pe care le-a urmat de-a lungul timpului. Pentru un singur curs a scos din buzunar 20.000 de euro.
„Am plătit 20.000 de euro pe un curs pentru bucătărie moleculară, dar am făcut și cursuri mai mici. Eu am încercat de fiecare dată, când simțeam că am nevoie de ceva, să mă întâlnesc cu prietenii, colegii, să întreb pe cineva și nu găseam mereu răspunsurile necesare, recunosc faptul că sunt și orgolios. Atunci e normal să plătești pentru asta”, a mai spus celebrul chef.
Podcastul integral poate fi vizionat aici:
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.