Viața în România anului 2025 a devenit un test de rezistență pentru buzunarele românilor. Piețele au devenit din ce în ce mai inaccesibile pentru oamenii cu venituri mici, asta pentru că fructele și legumele au ajuns să fie produse de lux. Dan Negru nu a rămas nepăsător la această situație dramatică și a avut o reacție pe măsură!
Cireșele au devenit un simbol al opulenței, iar prezentatorul care nu a stat niciodată departe de realitatea din stradă, a reacționat dur după ce a văzut prețurile din piețe.
Cunoscut pentru sinceritatea lui și pentru felul în care pune degetul pe rană, Dan Negru a vorbit cu umor amar despre această lume în care un kilogram de cireșe depășește suma de 50 lei. Cu un sarcasm care spune mai mult decât o mie de analize economice, vedeta Kanal D a dat un verdict dur, dar adevărat.
„Pfff. Atâta e un kilogram de cireșe? Păi, ai noștri lucrează la cules de căpșuni în Spania, ca să aibă bani de cireșe în România. Ciocolata Dubai e pentru săraci. Bogații își iau cireșe”, a spus Dan Negru pentru click.ro.
Și dacă cireșele au devenit un produs de lux, nici cu restul fructelor sau legumelor nu stăm mai bine. La ultima sa plimbare prin piață, Dan Negru a observat un alt paradox tipic românesc: urzicile, un aliment de criză și o mâncare de bază de pe timpuri a bunicilor, au ajuns să coste cât carnea premium.
„Pfff.. Să ne schimbăm proverbele și poeziile! «Urzica astupă foamea săracului», zicea proverbul. Le-am găsit ieftine, la 30 de lei kilogramul, dar le găsești și la 50. De asta trebuie să ne schimbăm și proverbe și poezii: «Și-n coliba lui săracă, lângă focul de urzici / Câte visuri, câte doruri și speranțe… pe-aici.”, a scris prezentatorul pe rețelele de socializare în urmă cu aproximativ o lună.
Trăim vremuri în care simplitatea a devenit inaccesibilă, iar mâncărurile „săracului” nu mai sunt de mult, de fapt, pentru cei cu un buget mic. Românii râd amar, între două rate și o vizită la piață, în timp ce cireșele și urzicile intră în lista produselor de lux.
CITEȘTE ȘI: Nu e niciun fel de glumă! Cât au ajuns să coste 100 de grame de CAVIAR de sturion crescut în Tulcea