A fost cutremur însemnat în miez de noapte. S-a simțit în mai multe orașe din România

Publicat: 30/04/2019 | 07:45

A fost cutremur însemnat în miez de noapte. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat un nou seism în România, în județul Vrancea. 

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 84 de kilometri, aproape de miezul nopții, și a avut o intensitate de 2,1 grade pe scara Richter. În ultimele zile, mai multe cutremure au fost înregistrate de seismologi, ele resimțindu-se în mai multe orașe din Vrancea și județele limitrofe. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Odobești (32km), Panciu (40km), Râmnicu Sărat (43km), Focșani (44km), Mărășești (51km).

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade. Anul trecut, cel mai serios seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită puternic și la București. De la începutul acestei luni, în România s-au produs 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Citește și...