A fost lansată aplicația care te avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu coronavirus. Cum funcționează

Publicat: 23/03/2020 | 19:53
A fost lansată aplicația care te avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu coronavirus. Cum funcționează

În contextul epidemiei mondiale de coronavirus, Israel s-a gândit la o variantă excelentă de a evita răspândirea virusului ucigaș. Astfel, a fost lansată o aplicație care te avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu Covid-19.

Israel se confruntă, până în acest moment, cu 1.200 de cazuri de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și un singur deces. În contextul pandemiei mondiale de Covid-19, Ministerul Sănătăţii din Israel a găsit o metodî ingenioasă de a proteja cetățenii. Astfel, a dezvoltat și a dat în funcționare o aplicație care te avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu noul coronavirus.

Aplicația se numește „Maguen” (scut, n.r.) și se poate descărca gratuit chiar de pe site-ul Ministerului Sănătăţii, relatează agerpres.ro.

„Această aplicaţie va prelua datele de localizare şi le va compara cu locuri prin care au trecut persoane contaminate cu noul virus”, se arată în instrucţiunile programului. Mai mult, se pare că utilizatorul aplicației va primi o notificare în cazul în care se apropie de o persoană cu coronavirus sau dacă trece printr-un loc prin care a avut acces o astfel de persoană infectată.

Pentru a avea acees la această aplicație, utilizatorul trebuie să-şi dea acordul pentru a i se permite geolocalizarea. Pe deasupra, aplicația oferă informații și cu privire la deplasările persoanelor infectate, chiar cu cu două săptămâni înainte ca acestea să primească diagnosticul.

Citește și...