A murit bărbatul care cântărea 38 de kg, trimis de stat la muncă!

Publicat: 22/04/2019 | 16:47
A murit bărbatul care cântărea 38 de kg, trimis de stat la muncă!

Bărbatul de doar 38 de kilograme din Marea Britanie a murit! Stephen Smith suferea de o boală pulmonară obstructive cronică, de osteoporoză, dar mai avea și alte probleme. Ciudat, statul în declarase apt de muncă!

“Nu am deloc muşchi la picioare ceea ce înseamnă că nu pot să stau în picioare foarte mult timp. Trebuie să stau aşezat mereu, dar autorităţile au decis că sunt apt de muncă”, spunea Stephen Smith în urmă cu câteva luni.

La scurt timp, situaţia lui s-a remediat. A primit atunci 4000 de lire şi urma să beneficieze de un ajutor social consistent care să îi permită să îşi acopere tratamentul şi să ducă un trai decent.

Doar că Stephen Smith, 64 de ani, a murit.

Cum a fost trimis la muncă

Stephen Smith ajunsese să cântărească doar 38 de kilograme, din cauza mai multor afecțiuni, și abia putea să meargă. A fost trimis la muncă în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în urmă cu două luni.

Stephen Smith a fost nevoit să iasă temporar din spitalul în care era internat pentru a contesta o decizie a Departamentului pentru Muncă și Pensii, care l-a declarat capabil de a-și găsi un loc de muncă, la acea dată.

Bărbatul a câștigat în instanță, după ce un judecător a văzut în ce stare se află acesta.

Citește și...