A murit cel mai batran barbat din lume! Ce a facut toata viata indianul Carmelo Flores

Publicat: 11/06/2014 | 13:30
A murit cel mai batran barbat din lume! Ce a facut toata viata indianul Carmelo Flores

Carmelo Flores, un indian Aymara care, potrivit autorităţilor boliviene, era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 123 de ani într-un spital din La Paz, a anunţat marţi familia acestuia.

Rene Flores, unul dintre cei 14 nepoţi ai lui, a declarat pentru postul de radio privat Erbol că bunicul său, spitalizat în La Paz, „a murit în somn”.

Carmelo Flores s-a născut pe 16 iulie 1890 şi trăia la o altitudine de 4.000 de metri, într-un mic sat, Frasquia, la vest de La Paz, în apropiere de Lacul Titicaca, hrănindu-se cu cereale andine şi bând doar apă de izvor.

Carmelo Flores

Medicul satului, Adalberto Segales, a spus că bătrânul suferea de diabet şi că starea lui de sănătate se deteriorase recent. Carmelo Flores a lăsat în urma sa un fiu, 14 nepoţi şi 39 strănepoţi.

El a fost vizitat în 2013 de preşedintele bolivian Evo Morales, care i-a făcut cadou stofe, alimente şi un televizor cu ecran plat.

Vârsta i-a fost certificată cu acel prilej de Tribunalul electoral bolivian. Autorităţile din La Paz au anunţat că vor ca lumea întreagă să îi recunoască lui Carmelo Flores titlul de „decan de vârstă al omenirii”.

Carmelo Flores

Totuşi, Cartea Guinness a Recordurilor a anunţat luni moartea la New York, la vârsta de 111 ani, a lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneză, considerat cel mai bătrân bărbat din lume. Reprezentanţii Guinness nu l-au identificat deocamdată pe succesorul acestuia.

G.C.

Citește și...