A murit de cancer! Dani Oţil, mărturii cutremurătoare: ”Matei nu mai e. El s-a stins!”

Publicat: 22/11/2017 | 08:38

Dani Oţil s-a alăturat şi el vedetelor care s-au aşezat pe scaunul pentru MagicHome, ocazie cu care a dezvăluit o întâmplare care-l va urmări toată viaţa. Realizatorul TV a mărturisit că în urmă cu câţiva ani a cunoscut un băieţel care l-a cucerit de la prima vedere şi care însă a pierdut lupta cu cumplita boală.

Dani Oţil a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj sfâşietor în care le împărtăşeşte prietenilor lui virtuali o întâmplare care l-a marcat pentru tot restul vieţii şi care l-a determinat să se alăture proiectului MagicHome.

Vedeta TV a povestit cum în urmă cu câţiva ani a cunoscut un băieţel care suferea de cumplita boală şi care l-a cucerit de la prima vedere cu energia lui debordantă. Dani Oţil a mărturisit că a primit de la micuţ un tablou pictat chiar de el, care l-a impresionat teribil, ca şi povestea tristă a acestuia.

”Am adunat in viata asta povesti care nu pot fi spuse in interviuri. Pe asta o las aici, pt ca are legatura cu oamenii astia minunati care au avut un gand de aur. O las aici, pt ca o scriu. Am incercat sa o spun. Nu o pot duce la sfarsit.
Era o vreme cand nu se prea vorbea despre cancer sau boli grave la tv, mai ales daca erau copii implicati. Pornise boomul ala mediatic. Pe post se inghesuiau sute de vedete facute peste noapte. Internetul incepuse sa bata tv-ul si „vedetele” se inmulteau exponential. Ne-am incapatanat sa povestim saptamani la rand despre lupta cu boala a unor oameni. Am dat la schimb ziarelor subiecte de cancan pe asigurarea ca vor scrie si despre situatia bolnavilor. Suna cinic, dar altceva nu aveam de dat la schimb. Ziarele cereau doar lipeli, sex, despartiri, scandal.
Intr-una din vizitele mele la centru s-a agatat de piciorul meu un baietel. O sa ii spunem Matei. S-a agatat si nu mi-a dat drumul pana nu mi-a aratat toate colturile cladirii. Era de departe cel mai energic copil de acolo. Altii stateau la pat, cu branule. Unii se jucau in liniste. El nu. Matei era un bulgare de zambete si de viata. Am aflat inainte sa plec ca avea o forma de cancer rara la copii.
Mi-am pus o mie de intrebari pe drum: cum, de ce…de ce el…
Peste ceva timp m-au anuntat ca mai multi copii din acel centru ne-au trimis la Neatza niste tablouri facute chiar de ei, in semn de multumire. Coletul a facut ceva pe drum…dar intr-un final, a ajuns. Matei a facut special pt mine un tablou: era un far, pe malul marii. As fi patetic sa dezvolt ce inseamna un far…sau cum simbolizeaza el speranta pt cei de pe apa. Era un tablou. Mi l-a inmanat un adult de la centru. Avea lacrimi in ochi. Mi-a spus:-„Matei ti-a trimis farul asta. Sa il pui bine. Din pacate Matei nu mai e. El s-a stins. A ramas doar farul”
A ramas doar farul. O sa ma urmareasca toata viata. Farul si luminitele pe care ma punea Matei sa le numar pe tavan, cand stateam amandoi tolaniti cu fata in sus pe un pat de apa din clinica.
Asta e o poveste cu un final prea trist. Exista multe altele ce nu se vor termina asa. Uneori ne gandim la chinul pacientului si uitam ca in jur, sunt poate mult mai chinuiti si mai macinati parinti, frati, surori…
A venit momentul sa ne gandim”,
a scris Dani Oţil pe pagina personală de Facebook.

Citește și...