A murit dramaturgul american Mark Medoff

Publicat: 25/04/2019 | 16:34
A murit dramaturgul american Mark Medoff

Dramaturgul și regizorul de teatru american Mark Medoff, premiat cu Tony pentru piesa „Copiii unui Dumnezeu mai mic”, a murit la vârsta de 79 de ani, a anunțat familia acestuia, potrivit variety.com. Mark Medoff a murit marți, în Las Cruces, New Mexico, din cauza unui cancer.

„Copiii unui Dumnezeu mai mic/ Children of a Lesser God” i-a avut în distribuție pe John Rubinstein și Phyllis Frelich în montarea originală de pe Broadway, din 1980. Cei doi au interpretat un terapeut specializat în probleme de vorbire și o femeie surdă, care încearcă să construiască o relație în ciuda dificultăților de comunicare.

Medoff, care a scris peste 30 de piese de teatru, a creat „Children of a Lesser God” după ce a vorbit cu Frelich, ce suferea de surditate și care s-a plâns de lipsa rolurilor pentru actorii diagnosticați cu această maladie.

Spectacolul a fost premiat cu Tony, în 1980, și cu Olivier Award, în 1981, iar Frelich și Rubinstein au primit aceeași distincție pentru interpretare.

„Children of a Lesser God” a fost adaptat și pentru marele ecran, în 1986. Marlee Matlin, care a preluat rolul lui Frelich, a câștigat premiul Oscar pentru interpretare. Medoff și Hesper Anderson au fost nominalizați la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original. Potrivit lui Matlin, Medoff a insistat ca rolul ei să fie interpretat de o actriță cu probleme de auz.

Mark Medoff a murit la vârsta de 79 de ani
Citește și...