A murit Dumitru Ciocoi-Pop!

Publicat: 11/03/2019 | 16:42
A murit Dumitru Ciocoi-Pop!

Avea 76 de ani și o carieră strălucită în spate. Practic, întreaga sa viața a fost dedicată studiului și transmiterii unor informații esențiale către studenții săi. Dumitru Ciocoi-Pop, fostul rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a murit duminică. Slujba de înmormântare va avea loc marți, 12 martie.

Dumitru Ciocoi-Pop s-a născut la 12 septembrie 1943, în Bucureşti. A urmat cursurile Universității Babeş-Bolyai din Cluj, specialitatea Literatură engleză şi americană, absolvite în 1977 cu titlul de doctor în filologie. La începutul anilor ’70 şi-a făcut debutul în cariera didactică universitară ca asistent profesor al catedrei de studii britanice şi americane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

În 1992 a ocupat funcţia de profesor la facultatea de Litere, Istorie şi Drept, antecedenta Facultăţii de Litere şi Arte din prezent. În 1990 a devenit decan al acestei facultăţi timp de doi ani, perioadă în care i-a orientat destinele spre experienţa academică universitară mondială, în special americană şi europeană, potrivit Tribuna.

În perioada 1992-2004 a fost rector al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Dumitru Ciocoi-Pop
Citește și...