A murit fratele președintelui

Publicat: 28/02/2019 | 18:13

O veste foarte tristă a îndoliat, astăzi, comunitatea internațională. A murit fratele unui preşedinte celebru. Ultimul membru al familiei Nixon, Edward Nixon, fratele fostului preşedinte american Richard Nixon a decedat, miercuri, la vârsta de 88 de ani. Ultimii ani de viaţă Edward Nixon i-a petrecut la centrul Bothell, Washington unde s-a aflat sub îngrijire medicală.

Edward Nixon a fost al cincilea copil al familiei Nixon. „A fost o sursă de îndrumare pentru tatăl nostru (pentru Richard Nixon – n.r.), îl cărui favorit a fost Edward, care a crescut într-un geolog cu o curiozitate contagioasă. Mereu gândeam, mereu lucra, niciodată în beneficiul propriu, ci pentru a descoperi răspunsuri la întrebări pe care ştiinţa le are cu privire la această lume”, au precizat Tricia şi Julie Nixon, nepoatele lui Edward Nixon.

Edward Nixon, primul din stânga, alături de fratele său, președintele Nixon

Edwrd Nixon ar fi avut o relaţie specială cu fostul preşedinte american, Richard Nixon.

„Dick (Richard Nixon – n.r.) a fost mai mult decât un frate. La data naşterii mele, el avea 17 ani şi se pregătea să înceapă facultatea. Dar şi-a dat seama că putea fi o influenţă importanta în viaţa mea şi şi-a luat responsabilitatea auto-asumata în serios, mereu ascultând de acest mic frate. Prin întrebări ce stimulau gândirea critică, m-a încurajat să învăţ şi să rezolv probleme”, scrisese Edward Nixon în 2009.

Edward Nixon a şi lucrat cu Richard Nixon în campaniile electorale ale acestuia din urmă din ani 1969 şi 1972.

Citește și...