A murit Tony Joe White! Celebrul bluesman avea 75 de ani

Publicat: 26/10/2018 | 14:06

A murit Tony Joe White! Lumea muzicii blues este cutremurată la aflarea veștii că Tony Joe White, celebrul bluesman, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani, în urma unui atac de cord.  Tony Joe White s-a născut pe data de 23 iulie 1943 și s-a făcut remarcat, de-a lungul timpul, prin vocea sa cu timbru inconfundabil și piese precum „Polk Salad Annie” sau „Rainy Night in Georgia”.

Tony Joe White a decedat pe 24 octombrie, în urma unui atac de cord, în casa lui din Nashville. Fiul lui, Jody White, a declarat că tatăl lui „nu era bolnav, totul s-a petrecut foarte repede, nu a avut dureri și nu a suferit”.  Artistul avea 75 de ani.

”Piesele lui Tony Joe White au fost cântate de mulți artiști, inclusiv de Tina Turner și Elvis Presley. Din 1969 a înregistrat peste 20 de albume. Cu piesa Polk Salad Annie a ajuns până pe locul 8 în Billboard în 1969”, scrie Andrei Partoș pe site-ul său.

”Această piesă a devenit și mai cunoscută după ce Elvis Presley a introdus-o în setlistul concertelor sale. Cântecul Rainy Night in Georgia a ajuns pe locul 4 în Billboard Hot 100 în 1970, în interpretarea lui Brook Benton. În 2014, Tony Joe White a cântat Polk Salad Annie alături de grupul Foo Fighters în emisiunea lui David Letterman”.

CITEȘTE ȘI: CÂNTĂREȚUL BOGDAN CHIROŞCĂ ESTE BĂRBATUL CARE A MURIT ÎN ACCIDENT CU ATV-UL, LA IAȘI! BĂRBATUL A FOST APROAPE DECAPITAT

A murit Tony Joe White! În luna septembrie a acestui an, artistul lansase albumul de blues ”Bad Mouthin”

Într-un interviu, Tony a povestit cum a cunoscut-o pe Tina Turner: „Am intrat în cabina ei când își aranja machiajul. M-a privit în oglindă, eu i-am spus cine sunt și ea a început să râdă. A durat ceva până s-a calmat și mi-a spus: În tot acest timp, eu am crezut că ești afro-american”, consemnează Andrei Partoș.

În septembrie 2018, Tony Joe White a lansat albumul de blues Bad Mouthin’, care a fost primit cu cronici bune de presa de specialitate.

CITEȘTE ȘI: ADRIAN DINIȘ A MURIT LA 32 DE ANI. CAUZA MORȚII REGRETATULUI ARTIST PLÂNS DE TOATĂ ȚARA