A murit Whisper, ultimul câine din rasa corgi al Reginei Elisabeta a 2-a!

Publicat: 26/10/2018 | 18:44
A murit Whisper, ultimul câine din rasa corgi al Reginei Elisabeta a 2-a!

Whisper, ultimul câine din rasa corgi al reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, rasă favorită de suverană, a murit, a scris The Daily Mail. Palatul Buckingham nu a făcut comentarii

Ultimul câine din rasa corgi al reginei Elizabeta a II-a a murit. Regina este „profund afectată” de dispariţia fidelului său însoţitor de 12 ani, pe care l-a adoptat în 2016, după după moartea stăpânului, un fost administrator al domeniului Sandringham. Ea mai are doi câini dorgis – Vulcan şi Candy.

Palatul Buckingham nu a dorit să facă niciun fel de comentarii. În 2015, presa britanică anunţa că ea nu mai doreşte să crească astfel de rasă de câini, pentru a nu-i lăsa orfani după moartea sa.

Câinii corgi au apărut în familia regală în 1930

Câinii corgi şi-au făcut apariţia în familia regală în anii 1930. Suverana a crescut mai multe generaţii după Susan, primul câine corgi primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani, în 1944.

Ei aveau obiceiul de a se plimba liberi prin Palatul Buckingham. Mai mulţi dintre ei au fost imortalizaţi alături de suverană, în fotografii oficiale sau tablouri.