A plecat în vacanță în Grecia și s-a întors cu marele secret: ”Mi-a plăcut mult!”

Publicat: 02/08/2019 | 19:40

Gina Pistol și-a petrecut vacanța în Grecia, la Lefkada, iar de acolo s-a întors cu o rețetă culinară care a dat-o pe spate. Prezentatoarea emisiunii “Chefi la cuțite”, show care începe în toamnă la Antena 1, a detaliat.

„De cele mai multe ori tind să aleg destinații în care mă pot bucura de natură și de câteva momente de liniște, departe de cotidian. Așa îmi reîncarc bateriile. În prima parte a vacanței, înainte de a ajunge în Lefkada, am ajuns într-un mic orãşel de munte, numit Metsovo, foarte drăguţ, cochet, cu multe buticuri cu bijuterii, cu mult argint, de care trebuie sã recunosc cã nu m-am putut ţine departe. Am mai spus-o, sunt îndrăgostită de bijuterii vechi, de tot ce înseamnă vintage. În aceeaşi searã am mâncat pentru prima oară în vacanţă un preparat delicios – vânătă la cuptor gratinată cu brânză şi sos de roşii. Mi-a plăcut mult”, a spus Gina, pentru libertatea.ro.

„Cea mai frumoasă experienţă din vacanţă am trăit-o pe o plajă la care am ajuns printre ultimele zile, o afacere de familie, pe o plaja superbă, care semăna mai degrabă cu o plajă din Thailanda. Ea prepara băuturile şi soţul, un marocan, era în bucătărie, unde schimba zilnic meniul şi avea tot felul de reţete care mai de mare mai interesante, atipice, pe care nu le încercai în mod normal la restaurant. Mi-am amintit atunci cât de mult mi-ar plăcea să am şi eu o casã pe o plajã pustie, sau undeva la munte, să fiu înconjurată de natură.

Atmosfera de pe insulă a fost una cu totul și cu totul specială. Satele pescărești, drumurile împădurite cu vedere spre orizont și spre mare, stilul de viață liniștit al localnicilor, ospitalitatea lor, toate acestea au fost absolut fantastice!”, a adăugat Gina Pistol.

„Bucătăria grecilor este delicioasă! Cu toate acestea, am încercat să nu cad pradă tentațiilor și am ales de fiecare dată salate proaspete, legume și pește la grătar. Am primit și câteva secrete de gătit de la gazdele restaurantelor, așa că m-am întors acasă cu câteva rețete pe care abia aștept să le încerc. Am mai fost impresionată de o reteţă de portokalopita, e un desert tradițional însiropat cu miere şi portocale, învelită în cocos”, a încheiat Gina Pistol.

 

Citește și...