A prins din urmă trenul vieții! Cum a ajuns o femeie de 58 de ani să fie la școală, în clasa a 3-a

Publicat: 18/01/2020 | 18:50

Atunci când crezi că nu mai există povești cu final fericit și nici oameni care le fac posibile, viața îți arată întotdeauna contrariul. O femeie de 58 de ani a ajuns din nou pe băncile școlii, după ce viața a chinuit-o suficient încât să-și dorească să aibă parte de un pic de educație și speranță pentru un viitor mai bun. 

Anica Gogeanu, o femeie de 58 de ani din comuna Barcea din Galați a ajuns din nou pe băncile școlii. Anica a avut parte de o viață suficient de chinuită încât școala să nu reprezinte tocmai o prioritate pentru ea. Cu toate acestea, femeia s-a înscris la “A doua șansă”, programul Ministerului Educației dedicat tinerilor și adulților care își doresc să cunoască mai bine educația, informează libertatea.ro. 

Din păcate, Anica Gogeanu trăiește într-o casă în care curentul electric nu mai există de mai bine de 6 ani. Femeia se îmbracă în hainele pe care le primește de pomană de la oamenii cu suflet și pleacă spre școală, plină de speranță.

Nu are multe: un caiet și un pix pe care le pune în geantă. Dar are speranța că a reușit cumv a să prindă din urmă trenul vieții și profită de faptul că a mai găsit un loc în vagon, care îi poate asigura o viață mai bună decât cea de până acum. Anica Gogeanu este în clasa a 3-a, învață cu greu să scrie și să citească, dar este un om bun, cu frica lui Dumnezeu, care își dorește ca în fiecare zi să acumuleze cunoștințe noi.

Elevii are au parte acum de educație în programul “A doua șansă” al Ministerului s-au decis că este vremea să revină pe băncile școlii, pentru un viitor mai bun. Imediat după ce s-a înscris, Anica Gogeanu a început să primească mai mulți bani din partea statului, iar acum trăiește dintr-un ajutor social mai consistent. Cu toate acestea, suma nu este una mare, dar femeia încearcă să-și ducă traiul așa cum poate.

Pentru că nu are curent electric, doamna Anica își dorește foarte mult să se uite la televizor. Din când în când, își mai vizitează sora din Tecuci, care mai are grijă de ea și îi pregătește câte un pachet cu mâncare. “Mi-e ciudă, vreau să văd și eu la televizor, dar n-am curent. Mă uit numai la pereți, întorc ochii peste tot…” spune Anica Gogeanu, pentru sursa citată.

Citește și...