Actrița Maria Buză, dramă neștiută: ”A fost un moment de cumpănă, medicii l-au pus să aleagă între mamă și copil”

Publicat: 13/10/2019 | 12:07
Actrița Maria Buză, dramă neștiută: ”A fost un moment de cumpănă, medicii l-au pus să aleagă între mamă și copil”

Maria Buză şi George Pătraşcu formează unul dintre cele mai solide cupluri din peisajul autohton. Chiar şi acum, cei doi recunosc că nu pot sta foarte mult timp departe unul de celălalt. “Eu nu pot să stau fără ea, sunt dependent!”, mărturisește George.

Însă foarte puțini știu prin ce situație dramatică au trecut, la un moment dat, Maria și soțul ei. Totul s-a întâmplat cu 17 ani în urmă, atunci când Maria Buză trebuia să nască, numai că totul s-a complicat. Atunci, George Pătrașcu a fost întrebat de medici… ce trebuie să salveze, copilul sau mama?

”A fost un moment de cumpănă, mai ales pentru George, pentru că, în momentul în care eu am fost adusă, într-o stare groaznică, la spital, el a fost întrebat de medici ce anume trebuie să salveze. Situația era atât de gravă, încât nu putea să aibă și mama, și copilul”, a mărturisit Maria Buză în timpul unei emisiuni TV.

George Pătrașcu a povestit, la rândul său, dureroasa întâmplare din viața cuplului. ”Ce salvăm: mama sau copilul? Am spus că amândoi. Şi dacă nu putem? În cazul în care nu putem?. Mama, am spus. Se pare că Dumnezeu mi i-a salvat pe amândoi. Şi suntem împreună, şi suntem fericiţi, şi ne iubim, împreună cu fiul nostru, chiar dacă nu… nu suntem prea mult timp cu el, să-i acordăm mai mult timp, cât ar trebui. Păi, dacă ne-am apucat de afaceri”, a povestit soțul actriței.

Maria Buză, alături de soțul ei

Sora ei a murit

Maria Buză a vorbit, cu durere în glas, și despre un alt moment cumplit din viaţa ei, dezvăluind că sora ei a încetat din viaţă.

La un moment dat, îmi dau seama că ieri ar fi fost ziua ei. Ar fi făcut 64 de ani. Din păcate, o boală necruţătoare a răpit-o dintre noi. Mă întrebam cum se face că, fix în apropierea zilei ei, mă întrebă cineva, din senin despre ea. Imediat după Revoluţie, a avut şansa să plece cu serviciul în Belgia. Noi eram foarte bucuroşi pentru ea. Sora mea a terminat liceul de muzică, dar, apoi, au urmat nişte cursuri de operator calculator şi programator şi a lucrat la un centru de calcul. A plecat imediat după ce divorţase. La 36 de ani, la numai 2 ani după ce a ajuns în Belgia, a descoperit că are această boală, pe care a ţinut-o ascunsă. (…) În adâncul sufletului meu, eu cred că era o speranţă mare în inima ea că s-ar putea însănătoşi, fără să ştim şi noi. A vrut să ne protejeze. Din ‘90 nu am mai văzut-o. Am avut o premoniţie puternică, o nelinişte în suflet, ceva care te face să te întrebi ceva… Simţeam că trebuie să primesc o veste tristă. Atunci, am început să mă gândesc la ea. Nici nu îi ziceam pe nume, o strigam ‘sora’. Când am fost însărcinată, mi-am dorit o fetiţă pe care să o cheme Victoria, ca pe sora mea. (…) Eu ştiam că e pe moarte. Mă iubea atât de tare. Şi eu o iubeam tare mult, atât de mult că îi ziceam ‘mamă’. Eram cea mai fericită când mă plimbam cu ea în parc,” a povestit Maria Buză.