Acest tânăr român a fost găsit spânzurat într-o pădure din Germania: „La telefonul lui a răspuns un bărbat c-un puternic accent albanez“

Publicat: 16/01/2017 | 16:17

Un tânăr român a fost găsit fără suflare, pe data de 10 ianuarie, într-o pădure aflată la marginea localităţii germane Gifhorn şi a reuşit să cutremure comunitatea locală din comuna Ciorani din care era acesta.

În vârstă de 28 de ani, Lucian Muşat a fost dat dispărut de către rudele sale din România, încă de la începutul lunii decembrie, a anulu trecut, când cei cu care plecase la muncă în Germania s-au întors  acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Atunci, ceilalţi tineri au anunţat că nu ştiu nimic despre Lucian, care deja era de negăsit de către cei dragi, fiindcă nu mai răspundea nici la telefon.

Fratele mai mare al victimei este convins că Lucian nu s-a sinucis, bănuielile acestuia bazându-se pe o serie de informaţii puse cap la cap în zilele de căutări disperate care au avut loc atât în Germania cât şi în România. Luni, fratele lui Lucian a plecat în Germania, însoţit de reprezentanţii unei societăţi de pompe funebre pentru a repatria trupul bărbatului. Adrian Muşat a declarat că în aceste zile va cere autorităţilor germane rezultatele necropsiei, document care va stabili cauza exactă a decesului.

Citeste mai mult: adev.ro/ojviv4

Fratele mai mare al victimei este convins că Lucian nu s-a sinucis, bănuielile acestuia bazându-se pe o serie de informaţii puse cap la cap în zilele de căutări disperate care au avut loc atât în Germania cât şi în România. Luni, fratele lui Lucian a plecat în Germania, însoţit de reprezentanţii unei societăţi de pompe funebre pentru a repatria trupul bărbatului. Adrian Muşat a declarat că în aceste zile va cere autorităţilor germane rezultatele necropsiei, document care va stabili cauza exactă a decesului.

Luni, fratele lui Lucian a plecat în Germania, însoţit de reprezentanţii unei societăţi de pompe funebre pentru a repatria trupul bărbatului. Adrian Muşat a declarat că în aceste zile va cere autorităţilor germane rezultatele necropsiei, document care va stabili cauza exactă a decesului.

Tânărul din Ciorani a plecat, să muncească în Germania, împreună cu alţi patru consăteni, în luna iunie a acestui an. Îşi găsise un loc de muncă la o societate de construcţii de lângă Hanovra. Totul a decurs normal, spune Adrian Muşat, fratele lui Lucian, până la începutul lunii decembrie, când au apărut primele semne de întrebare.

“Nu ştim exact data decesului, dar simt că a murit în ziua de 8 decembrie. Atunci s-a întâmplat ceva. Pe la 10.30 dimineaţa, am primit pe telefon un video trimis de Gavrilă (prietenul lui Lucian n.r). Se vedea clar că era terorizat, speriat. În înregistrare se vede momentul în care Lucian este bătut de cel care filma, iar fratele meu spunea: gata, mă, nu mai da. Când am sunat să verific ce s-a întâmplat, mi-au spus că Lucian parcă înebunise, că avea un comportament ciudat. Video a venit însoţit şi cu un mesaj: dobitocul şi-a spart telefonul. A minţit pentru că în aceeaşi zi, pe la ora 15.00, Lucian a vorbit cu mătuşa noastră. Chiar i-a spus că se pregătea să vină în ţară şi ca va merge la farmacie să cumpere nişte medicamente pe care i le ceruse ea. Spunea că abia aşteaptă să vină în ţară să petreacă sărbătorile, să termine faţada la casă. Şi-a întrebat prietenii ce cadouri să le cumpere. Avea planuri. Intenţiona să investească într-o crescătorie de câini de rasă, nici vorbă de probleme”, povesteşte Adrian Muşat, potrivit ziarului Adevărul.

Acesta a precizat că în ziua dispariţiei, fratele lui posta mesaje pe facebook, deci este exclus să-şi fi spart telefonul, aşa cum anunţase prietenul său.

Data de 8 decembrie a fost ultima zi în care familia lui Lucian a luat legătura cu el. Pentru că nu l-a mai putut contacta nicicum, iar prietenii cu care plecase în străinătate s-au întors acasă în România cu bagajul lui Lucian, Adiran decide să plece în Germania să dea de urma fratelui său. “N-am înţeles de ce au adus şi bagajul lui în ţară. Poate fratele meu plecase cu vreo fată, poate se dusese undeva şi urma să se întoarcă. De ce i-au adus lucrurile în ţară?Poate pentru că şitau că ceva s-a întâmplat. În plus, noi, nici până în ziua de astăzi nu am primit geanta lui Lucian”, susţine Adrian.

Ajuns în localitatea Gifhorn, fratele lui Lucian află că acesta fusese implicat într-o altercaţie, că fusese internat într-un spital cu multimple leziuni provocate de o bâtă din lemn şi că de aici dispăruse fără urmă şi fără să semneze că se externează pe prorpia răspundere. “Nu ştim dacă a plecat singur sau dacă l-a luat cineva. Cei de la spital nu au vrut să ne dea înregistrările de pe camerele de luat vederi. Au spus că le vor da poliţiei. Timp de 12 zile, am sunat continuu la telefonul fratelui meu, dar era în permanenţă închis. Pe 19 decembrie, un prieten comun sună şi el şi îi răspunde un bărbat care voreba în germană, dar cu un accent albanez sau turcesc. Respectivul a spus că a găsit telefonul în oraş. La 5 minute am sunat şi eu din nou, dar deja telefonul fusese închis. Convorbirea a fost înregistrată,” a explicat Adrian.

Fratele victimei este hotărât ca, imediat după înmormântare, să se ocupe de anchetă. În acest sens va depune plângere la Poliţia din România pentru a face lumină în acest caz. Adrian Muşat este convins că, cel mai probabil, Lucian a fost victima unor falşi prienteni români despre care ştie că sunt implicaţi în traficul de droguri.

 

Citește și...