ALINA GORGHIU va fi audiată în acelaşi dosar cu VICTOR PONTA: „Îl obsedează numele meu…“

Publicat: 14/10/2016 | 16:02
ALINA GORGHIU va fi audiată în acelaşi dosar cu VICTOR PONTA: „Îl obsedează numele meu…“

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, va fi audiată în dosarul Turceni – Rovinari, la Înaltea Curte de Casaţie şi Justiţie, un dosar în care sunt judecaţi atât Victor Ponta, cât şi Dan Şova.

De asemenea, în dimineaţa de vineri, fostul premier Victor Ponta, dar şi fostul ministru Dan Şova s-au prezentat la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La ultimul termen, care a avut loc pe 16 septembrie, avocaţii unuia dintre inculpaţii în dosar, Laurenţiu Ciurel, au cerut audierea liberalei. Alina Gorghiu a reprezentat Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.

Contactată atunci de un post de televiziune, Alina Gorghiu a spus că habar nu are despre ce este vorba, dar că nu va refuza să se prezinte în faţa instanţei.

„Au fost situaţii în care am mai făcut acest lucru. Nu exclud ca, pe viitor, să se întâmple să mai fie nevoie de explicaţiile mele în alte speţe. Este un cadou frumos să ştiu că de ziua mea îl obsedează numele meu pe domnul Ponta. Nu este zi de la Dumnezeu ca să nu-mi menţioneze numele într-o formă sau alta. Bănuiesc că decizia judecătorului este luată în cunoştinţă de cauză“, a declarat Alina Gorghiu.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari — Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“, scriu cei de la ştiripesurse.ro.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ”Şova şi Asociaţii”, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Citește și...