Home » Stiri » Confruntarea anului în cazul Hexi Pharma! Mircea Badea şi Cătălin Tolontan, faţă în faţă la TV: ”Principala dezvăluire este… ”

Confruntarea anului în cazul Hexi Pharma! Mircea Badea şi Cătălin Tolontan, faţă în faţă la TV: ”Principala dezvăluire este… ”

Redacția Cancan.ro 24/08/2016 | 21:34
Confruntarea anului în cazul Hexi Pharma! Mircea Badea şi Cătălin Tolontan, faţă în faţă la TV: ”Principala dezvăluire este... ”

Scandalul dezifenctanţilor în România este, fără exagerare, cel mai mare scandal din anul 2016. Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost cel care a prezentat prima dată aceste informaţii, într-o anchetă semnată GSP.

Informaţiile prezentate de jurnalistul GSP au fost confirmate de autorităţi la acel moment. Dar toată povestea a fost dată peste cap ieri, când procurorul general al României, Augustin Lazăr, a explicat că rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturi a fost “şi pozitiv şi negativ”, potrivit Antena 3.

Cu alte cuvinte, Augustin Lazăr a anunţat că informaţia prezentată de Cătălin Tolontan nu este 100% corectă. Scandalul a căpătat proporţii odată cu moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma care se ocupa de aceşti dezinfectanţi şi care a fost luată în vizorul autorităţilor imediat după dezvăluirea făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Mircea Badea şi Cătălin Tolontan au dezbătut subiectul Hexi Pharma.
Mircea Badea şi Cătălin Tolontan au dezbătut subiectul Hexi Pharma.

La acel moment, realizatorul Antena 3, Mircea Badea, făcea un apel la ceva mai multă reţinere în afirmaţii vehemente şi menţiona că ar trebui ca toată lumea să aştepte rezultatele oficiale ale testelor făcute de autorităţi, în laboratoare acreditate, pentru a putea trage o primă concluzie. Realitatea i-a dat dreptate lui Mircea Badea şi procurorul general al României a anunţat că cele mai recente teste arată altceva decât se ştia.

Mihai Gâdea l-a adus pe Cătălin Tolontan şi pe Mircea Badea, faţă în faţă, într-o ediţie specială ”Sinteza Zilei”. Mircea Badea cere DIICOT anchetarea lui Tolontan, exact ca în cazul jurnaliştilor de la Sky News, care au realizat o anchetă despre trafic de arme în România. Ancheta s-a dovedit a fi regizată şi nu un demers jurnalistic.

Mihai Gâdea l-a întrebat pe jurnalistul GSP dacă îşi asumă responsabilitatea sau dacă are vreo mustrare de conştiinţă, în urma anchetei realizate. Tolontan a explicat un mic istoric şi a menţionat care este şi principala victorie din această anchetă, din punctul său de vedere: “Noi am fost contactaţi de către cineva din interiorul Hexi, în 2015. Ne-a dat două reţete de fabricaţie pentru două biocide produse de Hexi. Ambele arătau că ele erau falsificate. În sensul diluării. Nu am crezut că omul acela are dreptate. Ni s-a părut imposibil să pui în toată ţara, în 300 de spitale, mii de contracte, nişte substanţe diluate şi nimeni să nu controleze. Plus că ştiam că statul controlează. Şi am aflat, mergând din uşă în uşă, că statul nu controlează niciodată aceste substanţe, odată puse pe piaţă. Nici compoziţia, nici eficienţa lor. Asta a fost şocant pentru noi şi considerăm că asta este principala dezvăluire făcută de noi.”

„În mod evident, avem surse diferite la Parchet. Adina Anghelescu mi-a transmis că majoritatea rezultatelor pe substanţe sunt pozitive. Adică aceste substanţe sunt eficiente. Aici este problema mea, cu astfel de anchete, ce bine că am această ocazie acum, eu am urmărit activitatea domnului Tolontan în domeniul sănătăţii şi se integrează într-un demers mai larg. A atacat cam toate somităţile medicale din România. Şi putem să vorbim aici şi despre cazul Colectiv. A scris foarte mult atunci, am scris şi eu, s-au scris multe lucruri atunci. În sfârşit, problema mea este cu exagerarea cu dozajul. Exact dozajul mă încurcă pe mine. În sensul că dacă anunţi că vine un meteorit de un kilometru, murim toţi, dar dacă acel meteorit are un centimetru, e cu totul altceva. Am citit titluri care făceau referire la un soi de genocid în România”, a spus Mircea Badea.

”Aveţi dreptate cu exagerarea, dar exageraţi. Cuvântul genocid nu a fost folosit de GSP. Şi nu puteţi să ne acuzaţi pe noi pentru ce titluri dau alţii. Şi vă dau un exemplu mai concret. Pe 11 mai 2016, Guvernul României, prin vocea lui Dan Suciu, vine şi arată pt prima dată rezultatele de la ICECHIM. Şi aflăm că toate, citez, toate sunt neconforme. Şi întreb dacă sunt toate. Şi mi se spune că da, toate. A doua zi, noi scriem un articol. Unde spunem aşa: Gazeta are o analiză a Hexi Pharma, la ICECHIM, pentru unul din produse. Care este conform. Lotul 143 din decembrie 2015 are concentraţia necesară. Este un produs bun. Am scris asta. Mai mult, Guvernul a interepretat greşit alte rezultate. Care produsele par bune. Întrebăm o sursă, care ne spune că noi, la GSP, am exagerat. Chimistul ne spune că am exagerat când am spus că un produs a fost diuat de 2.500 de ori. Şi că se îndeplineşte eficienţa produsului.

Noi am spus că ICECHIM nu este un laborator acredit, dar nu ne-am dus în Germania. Oamenii trebuie să ştie că noi am publicat primul episod înainte de a avea primele rezultate. Pentru că alta era ideea anchetei, că statul nu controlează aceste produse. Un risc pentru sănătatea populaţiei, o ştire de interes public. Nu am avut nicio problemă să spunem când Guvernul a exagerat sau a minţit”, i-a răspuns Tolontan.

Nicu Dinu, soţul directorului Hexi Pharma, a intervenit telefonic în Sinteza Zilei şi a explicat că relatările lui Cătălin Tolontan, referitoare la declaraţiile unui martor din dosarul Hexi Pharma sunt minciuni: “Aş vrea să îl corectez pe domnul Tolontan, nu sunt avocat, sunt absolvent de Drept, am sunat pentru a lămuri un aspect important. Văd că domnul Tolontan furnizează declaraţii de la PArchet. Din câte ştiu eu, dosarul este în plină strângere de dovezi. Astăzi, la Parchet, nu există nicio declaraţie scrisă din care să reiasă ce a spus domnul Tolonta. Asta este tot ce am avut de spus. Dânsul influenţează foarte multă lume, la Parchet nu există nicio înregistrare sau act scris prin care soţia mea să fi recunoscut că ştia că acele produse erau diluate. Minte cu neruşinare! Ea era director general la o firmă şi ştia că vinde cele mai bune produse de pe piaţă. Şi de aceea făcea cu atâta plăcere ce făcea. Faptul că a aflat, cu două zile înainte, din gura lui Condrea, că făcea ce făcea, este cu totul altceva”.
 

Parteneri
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct la poliție
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a...
I-a dat afară chiar astăzi! Decizia radicală a lui Florin Cîțu! A apărut deja în Monitorul Oficial
I-a dat afară chiar astăzi! Decizia radicală a lui Florin Cîțu! A apărut deja în...
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci de ani
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se întâmplă în trei luni:
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea morții. Toată lumea a fost luată prin surprindere.
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Medicii de la Matei Balș au rupt tăcerea! Ce se întâmplă acum cu Toni Grecu. Detalii de ultimă oră
Medicii de la Matei Balș au rupt tăcerea! Ce se întâmplă acum cu Toni Grecu....
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Doinița Oancea nu se oprește din plâns. A MURIT chiar la începutul anului și abia s-a aflat
Doinița Oancea nu se oprește din plâns. A MURIT chiar la începutul anului și abia...
Gigi Becali are medicamentul împotriva coronavirusului, afla cum poti beneficia….
Gigi Becali are medicamentul împotriva coronavirusului, afla cum poti beneficia….
Ciolacu oferă cea mai proastă veste despre pensii: „Vor fi înghețate”
Ciolacu oferă cea mai proastă veste despre pensii: „Vor fi înghețate”
Incendiu la un cămin de bătrâni! Cel puțin 15 persoane au decedat! Autoritățile din Ucraina sunt în alertă
Incendiu la un cămin de bătrâni! Cel puțin 15 persoane au decedat! Autoritățile din Ucraina...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei te lasa fara cuvinte, uite ce i-a zis:
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
Sărbătoare MARE astăzi, 21 ianuarie! Ce sfânt important este prăznuit
Sărbătoare MARE astăzi, 21 ianuarie! Ce sfânt important este prăznuit
Reduceri SCANDALOASE la facturile de electricitate până în vară! Șocant ce oferte au apărut
Reduceri SCANDALOASE la facturile de electricitate până în vară! Șocant ce oferte au apărut
Nicușor Dan, ieșire nervoasă la Primărie. Ședință de buget cu scandal
Nicușor Dan, ieșire nervoasă la Primărie. Ședință de buget cu scandal
Femeie de 55 de ani din Cluj, dusă de urgență la spital după ce s-a vaccinat! I s-a făcut rău imediat...
Femeie de 55 de ani din Cluj, dusă de urgență la spital după ce s-a...
BOMBĂ! Ana-Maria Mocanu rupe tăcerea despre bătăile încasate de la fostul iubit. Ce îi făcea
BOMBĂ! Ana-Maria Mocanu rupe tăcerea despre bătăile încasate de la fostul iubit. Ce îi făcea
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din camerele de hotel
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească...
Toni Grecu, itnernat în spital cu Covid! Soția sa a dat primele informații despre starea lui
Toni Grecu, itnernat în spital cu Covid! Soția sa a dat primele informații despre starea...
E cumplit ce s-ar fi întâmplat, de fapt, cu Sebi, micuțul de 7 ani dispărut fără urmă
E cumplit ce s-ar fi întâmplat, de fapt, cu Sebi, micuțul de 7 ani dispărut...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
Anunțul momentului! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperiță! Imagini cu inelul de logodnă
Anunțul momentului! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperiță! Imagini cu inelul de logodnă
Antonia, pusă la zid de fani după ce a renunțat la haine: „Ți se vede...
Antonia, pusă la zid de fani după ce a renunțat la haine: „Ți se vede..."!...
Războinicii și Faimoșii de la Survivor România s-au batut la propriu pe mâncare! Staff-ul emisiunii a intervenit de urgență: ''Nu este permis!'' Ce s-a întâmplat după?
Războinicii și Faimoșii de la Survivor România s-au batut la propriu pe mâncare! Staff-ul emisiunii...
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra...
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de câţiva metri pătraţi într-o companie de 751 de milioane lei
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
S-a aflat cine a amenințat-o pe Bianca Drăgușanu! Vedeta e șocată de când a văzut: „Nu se mai poate”
S-a aflat cine a amenințat-o pe Bianca Drăgușanu! Vedeta e șocată de când a văzut:...
Scandal de proporții! Un polițist s-a pozat cu un morcov în... anus!
Scandal de proporții! Un polițist s-a pozat cu un morcov în... anus!
Veste alarmantă pentru pacienții vindecați de Covid! Revin la spital și mor!
Veste alarmantă pentru pacienții vindecați de Covid! Revin la spital și mor!
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză...
Conchita Wurst nu mai arată așa! Transsexualul a renunțat la machiaj și plete și e complet schimbat
Conchita Wurst nu mai arată așa! Transsexualul a renunțat la machiaj și plete și e...
Pase in 4 intre pseudo-jurnalistii din presa independenta ieseana
Pase in 4 intre pseudo-jurnalistii din presa independenta ieseana
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!