Acasă » Știri » Confruntarea anului în cazul Hexi Pharma! Mircea Badea şi Cătălin Tolontan, faţă în faţă la TV: ”Principala dezvăluire este… ”

Confruntarea anului în cazul Hexi Pharma! Mircea Badea şi Cătălin Tolontan, faţă în faţă la TV: ”Principala dezvăluire este… ”

De: Cancan 24/08/2016 | 21:34
Confruntarea anului în cazul Hexi Pharma! Mircea Badea şi Cătălin Tolontan, faţă în faţă la TV: ”Principala dezvăluire este... ”

Scandalul dezifenctanţilor în România este, fără exagerare, cel mai mare scandal din anul 2016. Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost cel care a prezentat prima dată aceste informaţii, într-o anchetă semnată GSP.

Informaţiile prezentate de jurnalistul GSP au fost confirmate de autorităţi la acel moment. Dar toată povestea a fost dată peste cap ieri, când procurorul general al României, Augustin Lazăr, a explicat că rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturi a fost “şi pozitiv şi negativ”, potrivit Antena 3.

Cu alte cuvinte, Augustin Lazăr a anunţat că informaţia prezentată de Cătălin Tolontan nu este 100% corectă. Scandalul a căpătat proporţii odată cu moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma care se ocupa de aceşti dezinfectanţi şi care a fost luată în vizorul autorităţilor imediat după dezvăluirea făcută de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Mircea Badea şi Cătălin Tolontan au dezbătut subiectul Hexi Pharma.
Mircea Badea şi Cătălin Tolontan au dezbătut subiectul Hexi Pharma.

La acel moment, realizatorul Antena 3, Mircea Badea, făcea un apel la ceva mai multă reţinere în afirmaţii vehemente şi menţiona că ar trebui ca toată lumea să aştepte rezultatele oficiale ale testelor făcute de autorităţi, în laboratoare acreditate, pentru a putea trage o primă concluzie. Realitatea i-a dat dreptate lui Mircea Badea şi procurorul general al României a anunţat că cele mai recente teste arată altceva decât se ştia.

Mihai Gâdea l-a adus pe Cătălin Tolontan şi pe Mircea Badea, faţă în faţă, într-o ediţie specială ”Sinteza Zilei”. Mircea Badea cere DIICOT anchetarea lui Tolontan, exact ca în cazul jurnaliştilor de la Sky News, care au realizat o anchetă despre trafic de arme în România. Ancheta s-a dovedit a fi regizată şi nu un demers jurnalistic.

Mihai Gâdea l-a întrebat pe jurnalistul GSP dacă îşi asumă responsabilitatea sau dacă are vreo mustrare de conştiinţă, în urma anchetei realizate. Tolontan a explicat un mic istoric şi a menţionat care este şi principala victorie din această anchetă, din punctul său de vedere: “Noi am fost contactaţi de către cineva din interiorul Hexi, în 2015. Ne-a dat două reţete de fabricaţie pentru două biocide produse de Hexi. Ambele arătau că ele erau falsificate. În sensul diluării. Nu am crezut că omul acela are dreptate. Ni s-a părut imposibil să pui în toată ţara, în 300 de spitale, mii de contracte, nişte substanţe diluate şi nimeni să nu controleze. Plus că ştiam că statul controlează. Şi am aflat, mergând din uşă în uşă, că statul nu controlează niciodată aceste substanţe, odată puse pe piaţă. Nici compoziţia, nici eficienţa lor. Asta a fost şocant pentru noi şi considerăm că asta este principala dezvăluire făcută de noi.”

„În mod evident, avem surse diferite la Parchet. Adina Anghelescu mi-a transmis că majoritatea rezultatelor pe substanţe sunt pozitive. Adică aceste substanţe sunt eficiente. Aici este problema mea, cu astfel de anchete, ce bine că am această ocazie acum, eu am urmărit activitatea domnului Tolontan în domeniul sănătăţii şi se integrează într-un demers mai larg. A atacat cam toate somităţile medicale din România. Şi putem să vorbim aici şi despre cazul Colectiv. A scris foarte mult atunci, am scris şi eu, s-au scris multe lucruri atunci. În sfârşit, problema mea este cu exagerarea cu dozajul. Exact dozajul mă încurcă pe mine. În sensul că dacă anunţi că vine un meteorit de un kilometru, murim toţi, dar dacă acel meteorit are un centimetru, e cu totul altceva. Am citit titluri care făceau referire la un soi de genocid în România”, a spus Mircea Badea.

”Aveţi dreptate cu exagerarea, dar exageraţi. Cuvântul genocid nu a fost folosit de GSP. Şi nu puteţi să ne acuzaţi pe noi pentru ce titluri dau alţii. Şi vă dau un exemplu mai concret. Pe 11 mai 2016, Guvernul României, prin vocea lui Dan Suciu, vine şi arată pt prima dată rezultatele de la ICECHIM. Şi aflăm că toate, citez, toate sunt neconforme. Şi întreb dacă sunt toate. Şi mi se spune că da, toate. A doua zi, noi scriem un articol. Unde spunem aşa: Gazeta are o analiză a Hexi Pharma, la ICECHIM, pentru unul din produse. Care este conform. Lotul 143 din decembrie 2015 are concentraţia necesară. Este un produs bun. Am scris asta. Mai mult, Guvernul a interepretat greşit alte rezultate. Care produsele par bune. Întrebăm o sursă, care ne spune că noi, la GSP, am exagerat. Chimistul ne spune că am exagerat când am spus că un produs a fost diuat de 2.500 de ori. Şi că se îndeplineşte eficienţa produsului.

Noi am spus că ICECHIM nu este un laborator acredit, dar nu ne-am dus în Germania. Oamenii trebuie să ştie că noi am publicat primul episod înainte de a avea primele rezultate. Pentru că alta era ideea anchetei, că statul nu controlează aceste produse. Un risc pentru sănătatea populaţiei, o ştire de interes public. Nu am avut nicio problemă să spunem când Guvernul a exagerat sau a minţit”, i-a răspuns Tolontan.

Nicu Dinu, soţul directorului Hexi Pharma, a intervenit telefonic în Sinteza Zilei şi a explicat că relatările lui Cătălin Tolontan, referitoare la declaraţiile unui martor din dosarul Hexi Pharma sunt minciuni: “Aş vrea să îl corectez pe domnul Tolontan, nu sunt avocat, sunt absolvent de Drept, am sunat pentru a lămuri un aspect important. Văd că domnul Tolontan furnizează declaraţii de la PArchet. Din câte ştiu eu, dosarul este în plină strângere de dovezi. Astăzi, la Parchet, nu există nicio declaraţie scrisă din care să reiasă ce a spus domnul Tolonta. Asta este tot ce am avut de spus. Dânsul influenţează foarte multă lume, la Parchet nu există nicio înregistrare sau act scris prin care soţia mea să fi recunoscut că ştia că acele produse erau diluate. Minte cu neruşinare! Ea era director general la o firmă şi ştia că vinde cele mai bune produse de pe piaţă. Şi de aceea făcea cu atâta plăcere ce făcea. Faptul că a aflat, cu două zile înainte, din gura lui Condrea, că făcea ce făcea, este cu totul altceva”.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Filmul bătăii de la Parlament. Cum s-au încăierat deputații PNL Florin Roman și Dan Vîlceanu
Filmul bătăii de la Parlament. Cum s-au încăierat deputații PNL Florin Roman și Dan Vîlceanu
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce trebuie să le faci ardeilor din grădină, pentru o recoltă triplă. Secretul știut doar de bunicii noștri
Ce trebuie să le faci ardeilor din grădină, pentru o recoltă triplă. Secretul știut doar...
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Putin confiscă pe bandă rulantă activele occidentale din Rusia. Lista marilor companii din Vest afectate de decizia Kremlinului
Putin confiscă pe bandă rulantă activele occidentale din Rusia. Lista marilor companii din Vest afectate...
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
Fotografia postată de Narcisa Modrîngă, la aproape două luni de când Mădălin Păduran a murit într-un accident cumplit. Tânărul gonea după presupusul amant al fetei
Fotografia postată de Narcisa Modrîngă, la aproape două luni de când Mădălin Păduran a murit...
Breaking news despre Florin Piersic!
Breaking news despre Florin Piersic!
Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”
Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit...
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine atmosfera instabilă
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Oferte PARKSIDE la LIDL. Prețuri mici la produse de sezon
Oferte PARKSIDE la LIDL. Prețuri mici la produse de sezon
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Cum arată acum Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. S-a afișat într-o ipostază rară pe Instagram
Cum arată acum Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. S-a afișat într-o ipostază...
Locul unic din România aflat în vârful unui munte pe care trebuie să-l vizitezi și tu! Mulți turiști vin aici pentru panorama spectaculoasă
Locul unic din România aflat în vârful unui munte pe care trebuie să-l vizitezi și...
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca Bali, iar peisajul îți taie răsuflarea
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca...
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Monica Bîrlădeanu a făcut anunțul mult așteptat. Va avea loc în iunie: Save the date!
Monica Bîrlădeanu a făcut anunțul mult așteptat. Va avea loc în iunie: Save the date!
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
Îți pune cătușele imediat! Este interzis în România. Te bagă direct la închisoare
WhatsApp anunță funcții noi. Ce se va întâmpla cu mesajele necitite
WhatsApp anunță funcții noi. Ce se va întâmpla cu mesajele necitite
Filmul bătăii de la Parlament. Cum s-au încăierat deputații PNL Florin Roman și Dan Vîlceanu
Filmul bătăii de la Parlament. Cum s-au încăierat deputații PNL Florin Roman și Dan Vîlceanu
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din...
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai frumoase texte și imagini cu urări pentru 21 mai
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului
Pepe se căsătorește cu Yasmine? Cum va arăta marele eveniment
Pepe se căsătorește cu Yasmine? Cum va arăta marele eveniment
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi...
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei....
×