Acasă » Știri » Cozmin Guşă a explicat acuzaţiile aduse de Sebastian Ghiţă împotriva Realitatea: ”Ce vorbeşte el nu se referă la…”

Cozmin Guşă a explicat acuzaţiile aduse de Sebastian Ghiţă împotriva Realitatea: ”Ce vorbeşte el nu se referă la…”

De: Cancan 13/01/2017 | 10:23
Cozmin Guşă a explicat acuzaţiile aduse de Sebastian Ghiţă împotriva Realitatea: ”Ce vorbeşte el nu se referă la...”

Consultantul politic Cozmin Guţă a explicat acuzaţiile pe care Sebastian Ghiţă le-a adus trustului Realitatea TV. Guşă susţine că aceastea  "nu se referă la Realitatea care şi-a deservit publicul, ci la oameni ca Sorin Ovidiu Vântu".  
 

Cozmin Guţă a vorbit despre acuzaţiile pe care Sebastian Ghiţă le-a adus trustului Realitatea TV. Consultantul politic a explicat mărturiile lui Ghiţă şi la ce fac acestea referire de fapt.
„Realitatea TV a fost un proiect eminamente civil. Primul proiect de televiziune de ştiri gândit în România, la nivelul anului 2001, de către un naiv simpatic al vremurilor noastre, Silviu Prigoană, un eveniment la care am participat şi care cred că e de bun augur, în sensul în care l-am şi sprijint, l-am şi sfătuit pe Silviu Prigoană atunci. Nu exist nicio televiziune de ştiri. Din momentul în care această televiziune a existat, a intrat în atenţia serviciilor secrete, care s-au confruntat cu posibilitatea relatării curente a unor evenimente cotidiene, la cald, din partea unei entităţi. Şi aşa, în vâltoarea legilor din 2004, această televiziune a ajuns la Sorin Ovidiu Vântu, care n-a înfiinţat-o, care a plătit pentru ceea ce a achiziţionat. Nu ştim dacă a plătit din banii săi sau alţi bani, dar în 2004 Realitatea a făcut o treabă igenică, dacă ne gândim că tot sistemul concetraţionar, lacom, din jurul lui Adrian Năstase, care se aşezase pe toată România la nivelul anului 2004. A pierdut şi a câştigat un sistem în care s-a pus speranţă, un sistem care nu trebuia să se îndrepte către Moscovo, apropo de Traian Băsescu, ci trebuia să vină să distrugă o reţea de baroni obişnuiţi cu excesele din Partidul Comunist şi obişnuiţi în a batjocori cetăţeanul”, a spus consultantul politic, potrivit Realitatea.
Acesta a subliniat că publicul şi brand-ul Realitatea nu trebuie „pângărite” de acuzaţiile lui Ghiţă, întrucât acestea se referă la oameni precum Sorin Ovidiu Vântu.
„Şi a tot continuat aşa până la celebrele episoade, pe care le cunoaşte domnul ăla curat de la FNI, preacinstit şi preacurat, de la televiziuna lui Dan Voiculescu care înjură astăzi Realitatea şi pe noi, dar cei care au asistat la devenirea Realităţii îşi dau seama că a fost vorba de mari eforturi de a discuta despre evenimentele care se întâmplă într-u mod civil, în care cetăţeanul e important. Nu a fost simplu. Vântu a făcut eforturile lui. De departe, un om inteligent, dar beneficiar şi prizonier al sistemul de la SRI. Lupul bătrân mâncat de lupul tânăr, Sebastian Ghiţă, printr-o viclenie josnică. Pentru că, în continuare spun, să te duci la discuţii cablat, provocând, cum a făcut Sebastian Ghiţă, şi venind să-ţi ceri scuze într-unul din cele şapte episoade care au apărut până în acest moment, nu este suficient şi niciodată nu mai poţi să te califici. În continuare spun, îmi pare rău de Ghiţă. Ceea ce trăieşte acum este fatal pentru un om tânăr, dar nu se mai poate califica la nivelul bărbaţilor sau la nivelul înţelepţilor, apropo de ceea ce a făcut, şi nu mă refer doar că l-a înregistrat pe Vântu, mă refer la tot ceea ce a făcut împotiva interesului naţional, în frauda bugetului naţional şi aşa mai departe. Şi, bineînţeles, Realitatea, frământată aşa cum a fost, a ajuns astăzi la acel nivel. Dar ceea ce vorbeşte Sebastian Ghiţă, sigur, în legătură şi cu influenţa lui Florian Coldea, despre Realitatea, nu se referă la Realitatea care şi-a deservit publicul, se referă la persoane. Se referă la un Sorin Ovidiu Vântu, care era omologul lui Sebastian Ghiţă, probabil, în vremurile în care generalii bătrâni conduceau SRI, cei care l-au inventat pe Ghiţă, şi din acest motiv publicul şi nici brand-ul Realitatea nu trebuie pângărite de aceste discuţii”, a spus Cozmin Guşă.
„Dar, pe de altă parte, se vede o apetenţă ciudată a structurilor de putere din perioada Băsescu, care au dorit, prin orice fel de mijloace, să domine, să înfricoşeze mass-media, consultarea publică pe care o oferă presa, sau să înfiinţeze structuri într-un mod fraudulos. Le urez succes colegilor de la România TV, dar într-un mod fraudulos au înfiinţat de la sediu până la structură, arhivă, toate au fost fraudate de la o structură privată cum este Realitatea TV. Şi chiar şi acest nume, care nu ar putea să fie purtat, de ‘România TV’, a fost acceptat, ca să nu mai vorbesc de siglă sau toate lucrurile care s-au întâmplat sau toată această tarabandă din justiţie din ultimii ani de zile, despre care telespectatorii nu ştiu foarte multe, dare pentru care mulţi oameni au plătit mii sau zeci sau sute de ore din existenţa lor”, a continuat acesta.
Guşă a vorbit şi despre regimul Traian Băsescu şi despre obsesia preşedintelui de putere.
„Asta este poveste cu Realitatea, o poveste în care a fost o luptă cu serviciile secrete, nişte servicii secrete prea ambiţioase din cauza unui preşedinte ca Băsescu obsedat de serviciile secrete, a unui om în mod cert cu dosar de colaborare cu serviciile secrete comuniste, poate nu doar din România, poate şi de la Moscova, urmează să vedem dacă bănuiala mea că Traian Băsescu a fost agent acoperit al Moscovei rămâne în picoare. Dar această obsesie s-a dus până la nivelul acestor coordonări şi inventări de structuri. Aduceţi-vă aminte de tiradele grobiene făcute împotriva unor jurnalişti de către Băsescu în timpul regimului Băsescu, când parcă se comporta ca un nebun. Nu se comporta uman. Şi de la înălţimea puterii pe care o exercita, şi era un preşedinte puternic, stăteai şi te înspăimântai. Cunoscând care este postul unui preşedinte, inclusiv cu un general ca Florian Coldea în subordinea, stăteai şi te minunai de ce putea să facă. Am văzut şi în seara asta reacţii inclusiv ale Elenei Udrea la lucrurile care se întâmplă şi vin şi spun că indiferent cât a suferit Elena Udrea din pricina lui Traian Băsescu, lucrurile care erau de ştiut s-au ştiut. Felul în care s-a contorsionat statul român pe motiv de dereglare Traian Băsescu, a fost cu consecinţe. Aceste consecinţe au fost şi numirea ca prim-ministru a unui om defect din punct de vedere a exercitării puterii, precum Victor Ponta, au fost şi toleralea unor excese la nivel de justiţie care binînţeles că au existat şi care au avut consecinţe negative asupra noastră şi, dacă vreţi, tot acest rău semnificat de către Traian Băsescu a marcat şi instituirea mandatului lui Klaus Iohannis, care a venit după eliminarea din cursă a lui Crin Antonescu şi a continuat apoi într-un fel pe care noi nu l-am înţeles. Pentru că n-am înţeles de ce cineva ca şi Traian Băsescu ar fi trebuit să mai continue activitatea în statul român, de ce cineva ca Victor Ponta a trebuit să mai rămână prim-ministru, de ce alţi oameni care şi-au dovedit nocivitatea nu puteau să vină să vină să împrospăteze din punct de vedere politic o guvernare sub preşedinţia lui Iohannis şi trebuie să avem un dezastru absolut cum a fost guvernul tehnocrat, cireaşa de pe tort”, a conchis consultantul politic.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge foarte bine”
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
„Să fii puternică!”. Bianca Comănici, în lacrimi! Ce a pățit tânăra? Fanii sunt îngrijorați
„Să fii puternică!”. Bianca Comănici, în lacrimi! Ce a pățit tânăra? Fanii sunt îngrijorați
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Ce conține sarea roz de Himalaya și de unde provine, de fapt. Mulți care au cumpărat-o vor fi dezamăgiți
Ce conține sarea roz de Himalaya și de unde provine, de fapt. Mulți care au...
Ce se află, de fapt, în interiorul Lunii. Oamenii de știință au făcut marea dezvăluire
Ce se află, de fapt, în interiorul Lunii. Oamenii de știință au făcut marea dezvăluire
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Gabriela Cristea a avut o copilărie de coșmar. Cum se comportau părinții ei: „Bătaia e ruptă din rai”
Gabriela Cristea a avut o copilărie de coșmar. Cum se comportau părinții ei: „Bătaia e...
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei vedea nicio mașină
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...