CRISTIAN POPESCU PIEDONE rămâne candidatul PPUSL la Sectorul 4, însă poziţia lui în partid după alegeri este incertă

Publicat: 21/04/2016 | 18:17
CRISTIAN POPESCU PIEDONE rămâne candidatul PPUSL la Sectorul 4, însă poziţia lui în partid după alegeri este incertă

Cristian Popescu Piedone rămâne candidatul PPUSL la Primăria Sectorului 4, în ciuda opoziţiei copreşedintelui Maria Grapini, aceasta declarând, pentru MEDIAFAX, că îşi menţine părerea despre el şi că rămâne de văzut dacă va părăsi sau nu partidul, după alegerile locale.
 

 Maria Grapini a declarat, joi, că în urma şedinţei avute cu biroul de conducere al PPUSL, a fost informată că Cristian Popescu Piedone şi-a depus miercuri dimineaţa adeziunea la filiala Sectorului 4, iar aceasta i-a fost avizată de organizaţia Bucureşti, condusă de senatorul Laurenţiu Mihai, iar în aceste condiţii candidatura lui Piedone respectă statutul partidului.

„Ne-am întâlnit cei şapte (din conducerea PPUSL – n.r), din care trei pe telefon, pentru că era greu să ne adunăm aşa repede. Eu mi-am expus punctul de vedere. M-a informat domnul senator Laurenţiu Mihai (preşedintele Consiliului Naţional al PPUSL – n.r.), care răspunde de Bucureşti, că ieri dimineaţă (miercuri dimineaţă-n.r.), Piedone şi-a depus adeziunea la organizaţia de la Sectorul 4, că Sectorul 4 i-a avizat-o, ceea ce e conform statutului. Că după aceea organizaţia Bucureşti, pe care o coordonează tot senatorul Mihai, i-a avizat-o… Aşadar, eu îmi menţin punctul de vedere. Candidatura, se pare, e avizată în conformitate cu statutul”, a declarat Grapini pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă, în calitate de copreşedinte, nu a putut influenţa această decizie, Grapini a răspuns: „Copreşedintele are un vot. Copreşedintele nu poate să facă dictatură în partid. Nu am făcut un congres. În mod normal, în situaţia în care apar controverse, dar nu este timpul necesar, se întruneşte Consiliul Naţional. Problema e că… asta este. Timpul e foarte scurt, eu mi-am spus punctul de vedere, Bucureştiul, dar nu ştiu câtă parte din Bucureşti, iată, îl susţin. Este o chestiune neplăcută, dar eu respect decizia democratică luată la Sectorul 4 Bucureşti. Însă eu, personal, am votat împotrivă, am spus că îmi menţin declaraţia şi că nu voi gira nici cu numele meu, nici cu funcţia, nici cu nimic, candidatura lui Piedone. Şi am explicat şi de ce. Nu am nimic cu Piedone, ci doar pentru faptul că am enunţat nişte principii şi le voi respecta”.

Ea a adăugat că nu i se pare moral faptul că Piedone şi-a depus adeziunea la PPUSL abia în momentul în care candidatura sa ca independent la Primăria Sectorului 4 i-a fost refuzată.

Citește și...