Declaraţii dramatice făcute de sora unei românce dispărute în urma cutremurului din Italia! „Vorbisem la telefon doar cu câteva ore înainte de a se întâmpla totul.”

Publicat: 25/08/2016 | 10:54
Declaraţii dramatice făcute de sora unei românce dispărute în urma cutremurului din Italia! „Vorbisem la telefon doar cu câteva ore înainte de a se întâmpla totul.”

Tragedia cutremurului a lovit din plin Italia, dar şi familiile străinilor aflaţi acolo, printre care şi mai mulţi români. O parte sunt decedaţi, în timp ce alţii sunt răniţi sau daţi dispăruţi.

Printre românii care sunt de negăsit se numără şi Maricica Iosub, în vârstă de 35 de ani, originară din Botoşani. Aceasta a plecat din ţară în urmă cu 15 ani şi îşi refăcuse viaţa în oraşul Amatrice, care a fost spulberat de cutremur. Ea lucra acolo la un restaurant, fiind chelneriţă, iar locaţia se afla chiar pe una dintre cele mai afectate străzi. Nici rudele acesteia, nici autorităţile, nu au aflat încă detalii despre Maricica. Sora mai mică a acesteia a decis să ia legătura cu cea de-a treia soră, aflată la Roma, şi să plece spre Amatrice, încercând să afle ce s-a întâmplat cu ea.

MARICICA IOSUB
MARICICA IOSUB

Sora româncei a făcut o serie de declaraţii dramatice pentru Monitorul de Botoşani. „Am văzut imagini la televizor chiar cu strada pe care locuieşte ea şi erau mai multe blocuri dărâmate sau afectate de cutremur. Nu mi-am dat seama dacă şi blocul ei. Sper să nu fie! Am aflat de dimineaţă, de cum m-am trezit. Imediat am încercat să o sun, însă avea telefonul închis. I-am scris pe Facebook, dar nu şi-a citit mesajul. Am întrebat-o pe patroana ei şi mi-a spus că nici ea nu reuşeşte să dea de ea. Vorbisem la telefon doar cu câteva ore înainte de a se întâmpla totul. Mi-a spus că e bine, m-a întrebat de bebeluş şi a spus că abia aşteaptă să îl vadă”, a declarat aceasta.

Numere de telefon puse la dispoziţia românilor

Persoanele afectate de seism, dar şi rudele lor pot solicita asistenţă consulară de la Ambasada României în Italia – (0039)0683523358 şi (0039)0683523356, Consulatul General al României la Bologna – (0039)0515872120 şi (0039)0515872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

(Georgiana Laciu)

Citește și...