Două adolescente se zbat între viaţă şi moarte, după ce aproape s-au înecat într-o piscină din Capitală!

Publicat: 19/06/2016 | 12:03
Două adolescente se zbat între viaţă şi moarte, după ce aproape s-au înecat într-o piscină din Capitală!

Două tinere de 12 şi, respectiv, 16 ani, se luptă să supravieţuiască, de pe patul de spital, după ce s-au asfixat când se aflau la un ştrand din Capitală. Acestea au fost internate pe Secţia de Terapie Intesivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, în stare foarte gravă, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce le priveşte.

Potrivit News.ro, fetele, în vârstă de 12 ani şi 16 ani, au fost duse sâmbătă seară la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce au fost resuscitate de echipajele SMURD de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov care au mers la strandul din zona Straulesti. Medicul Raluca Alexandru a precizat ca fetele au fost aduse in stop cardio-respirator, s-au facut manevre de resuscitare, iar dupa stabilizare au fost internate la Terapie Intensiva. Starea celor doua fete este foarte grava si prognosticul medicilor este rezervat, intrucat acestea respira cu ajutorul aparatelor, a mai spus Raluca Alexandru.

Alarma a fost data aseara in jurul orei 21, intr-un complex situat pe marginea lacul Straulesti din Capitala. Cativa tineri aflati la piscina au observat cum doua fetite – una de 12 iar cealalta de 16 ani – se chinuiau sa iasa la suprafata. Scoase rapid din apa cei prezenti au inceput manevrele de resuscitare. Pana la sosirea ambulantei martorii spun ca cele doua fetite ar fi fost resuscitate de un medic aflat in timpul liber la piscina. Cand au ajuns la fata locului cei de la SMURD si-au dat seama ca au in fata un caz de asfixie mecanica prin inhalarea apei.

Fetele au fost preluate de medicii de la unitatea de primiri urgente a spitalului Grigore Alexandrescu cu manevre de resuscitare in desfasurare. Adâncimea apei din piscină variază de la 1 metru şi 20 pana la 2 metri şi 10 centimetri. Cel mai probabil fetele s-ar fi aventurat în locul unde apa le depasea inaltimea si nestiind sa inoate, au început să strige după ajutor.

 

Citește și...