După Panama Papers, urmează Bahamas Leaks! Fiul unui fost general SRI e direct implicat

Publicat: 22/09/2016 | 07:53

În seara de miercuri, au fost publicate documentele oficiale care au legătură cu Bahamas Leaks, în care apare şi numele lui Lucian Bădescu, fiul unui fost general SRI de la noi, în vârstă de 42 de ani.

Potrivit ştiripesurse.ro, acesta are, în România, afaceri în care sunt implicate şi persoane care au probleme cu justiţia. Presa românească a scris că a fost implicat, printr-una din firmele sale, în scandalul „băieţilor deştepţi” din energie.

Lucian Bădescu este, din aprilie 2011, directorul Kereulen Investments Limited, o companie din Bahamas, potrivit documentelor consultate de RISE Project. Coleg în această firmă este un alt român, Bogdan Mihalcea Călinescu. Kereulen nu deţine subsidiare în România, dar cei doi au mai multe afaceri în ţară.

În una dintre firmele lor, Ice Blink Consulting SRL, aceştia au declarat la Registrul Comerţului că au domiciliul în Nassau, capitală Insulelor Bahamas. Lucian Bădescu şi Bogdan Călinescu mai au şi afaceri cu energie regenerabilă. Bădescu l-a avut ca partener şi pe fostul şef al SRI Giurgiu, Ion Garagancea, inculpat într-un dosar de contrabandă cu produse petroliere.

A fost asociat şi cu Gabriel Ştefan, fiul fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. A mai fost asociat şi în Yeyo Advertising SRL, afacere de consultanţă media în care i-a avut parteneri pe oameni din anturajul lui Sorin Ovidiu Vântu şi a fost asociat cu omul de afaceri Gheorghe Tofan, care controlează grupul de firme Tofan.

Una din afacerile sale, Green Energy, a fost implicată în scandalul băieţilor deştepţi din energie. Printre asociaţi au figurat Alina Gorghiu, actualul lider al PNL, şi Gabriel Ştefan, potrivit RISE Project.
 

Citește și...