Firme de construcţii din Capitală, luate cu asalt de mascaţi, în această dimineaţă!

Publicat: 19/04/2016 | 08:35
Firme de construcţii din Capitală, luate cu asalt de mascaţi, în această dimineaţă!

În dimineaţa de luni, mai multe firme de construcţii din Bucureşti au fost percheziţionate de către poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, s-au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila şi 8 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii, scrie ştirisurse.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului (intră AICI pentru mai multe detalii despre firmele în cauză).

Prejudiciul creat este estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.