Imagini în exclusivitate cu autorul mega-loviturii de la PARIS. CALU MACHEDONU a plănuit pe-o plajă furtul de 5 miloane €!

Publicat: 16/01/2017 | 17:08
Imagini în exclusivitate cu autorul mega-loviturii de la PARIS. CALU MACHEDONU a plănuit pe-o plajă furtul de 5 miloane €!

Furtul de 5 milioane de euro, pe care o faimoasă casă de bijuterii din Paris l-a reclamat în penultima zi a anului trecut, a pus pe jar poliţia din întreaga Europă. Filiera care a acţionat la ”De Grisogono” a fost identificată, iar autorul, un român de 43 de ani, a primit mandat de arestare la Ploieşti! Povestea secretă a hoţului este ULUITOARE!

Surse apropiate anchetei au dezvăluit în premieră că George Ploscaru s-a prezentat pe 30 decembrie în magazinul de bijuterii din Paris şi s-a recomandat a fi un evaluator interesat (în numele unui client) să cumpere patru piese extrem de valoroase: mai exact, două inele şi două diamante brute! “Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene De Grisogono, i-a remis cetăţeanului român bunurile spre examinare, poziţionate într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit persoanei vătămate o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia original. Nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei, autorului Ploscaru George revenindu-i un inel şi unul din cele două diamante brute, celelalte două bijuterii revenind, conform înţelegerii prealabile, complicilor săi, doi cetăţeni sârbi”, au mărturisit anchetatorii. În timp ce DIICOT a reconstituit filmul capturării lui George Ploscaru, CANCAN.ro a aflat povestea hoţului despre care în ultimele zile au scris pe larg numeroase publicaţii internaţionale, printre care şi ”Le Parisien”.

George este un personaj cunoscut în lumea subterană a ”combinatorilor” care acţionează la pont. Poreclit Calu Machedonu, provine dintr-o familie cu un singur copil şi a crescut în zona Colentina-Obor. Aderase de câţiva ani la o reţea de hoţi care opera în Germania, Franţa, Spania şi chiar în Turcia. Iniţial, în lovitura de la Paris, fusese solicitat să ”intre în joc” un alt român. Cei doi sârbi care deţineau pontul au apelat la George abia după ce s-au văzut refuzaţi de primul român. În vară, sârbii l-au întâlnit pe Calu Machedonu în Marbella-Gibraltar şi au stabilit operaţiunea în detaliu pe o plajă! S-a aşteptat momentul potrivit şi atunci George a dat ”tunul”. După ce a împărţit prada cu sârbii, a fugit în România ca să vândă inelul care îi revenise din ”afacere”. Diamantului îi ”făcuse vânt” încă din Franţa: îl cumpăraseră doi evrei.

IMAGINE EXCLUSIVĂ. George Ploscaru, poreclit Calu Machedonu, se îmbrăca cu haine de firmă şi trecea pretutindeni drept un om de afaceri onest
IMAGINE EXCLUSIVĂ. George Ploscaru, poreclit Calu Machedonu, se îmbrăca cu haine de firmă şi trecea pretutindeni drept un om de afaceri onest

Ofiţerii sub acoperire ai DIICOT au aflat despre implicarea lui Calu Machedonu în furtul de 5 milioane de euro în clipa în care hoţul a început să caute în România clienţi ca să înstrăineze inelul. Mai mult, el a luat legătura cu un dezvoltator imobiliar, Gigi Dănuţ Neguţ, căruia i-a spus că, după ce vinde bijuteria, vrea să cumpere un apartament de la el. ”Cu ocazia discuţiilor purtate, George mi-a spus că a dat o „lovitură de maestru” şi că „a făcut o bijuterie” şi că a fost băgat în afacere de nişte rromi sârbi sau albanezi, însă nu mi-a mai oferit şi alte detalii. În cursul aceleiaşi zile, după circa două sau trei ore, Ploscaru George m-a chemat la el în apartament, cu scopul de a-i regla temperatura în casă, ocazie cu care mi-a arătat un inel, care era împachetat în hârtie şi mi-a spus că este de o calitate foarte bună, de la o bijuterie renumită, pronunţând ceva de genul „degrongo”, afirmând totodată că „a făcut o bijuterie” şi că inelul valorează câteva sute de mii de euro. Tot cu aceeaşi ocazie, George mi-a spus că se va ocupa să-l vândă, urmând a se întâlni cu nişte evrei, George pronunţând însă „jidani”, întâlnirea urmând a avea loc la hotelul Marriot din mun. Bucureşti, în data de 12.01.2017, urmând ca după încheierea tranzacţiei să vină cu suma de 100.000 de euro, pentru achiziţionarea apartamentului, iar diferenţa de 40.000 de euro urmând a fi remisă ulterior”, a povestit Gigi Neguţ procurorilor care l-au interogat.
Calu Machedonu chiar a avut întâlnirea de la Marriot, dar nu numai acolo. El s-a văzut şi la Raddisson Blu cu doi israelieni, Avraham Peretz, şi Haim Hadad, şi cu Natan Zizov, un belgian cu origini gruzine. Nu s-au înţeles însă la preţ. Ploscaru cerea pe inel 500.000 de euro, iar clienţii ofereau ”doar” 350.000!

MAI 2016. George Ploscaru, la puţin timp după ce fusese eliberat dintr-o închisoare turcească
MAI 2016. George Ploscaru, la puţin timp după ce fusese eliberat dintr-o închisoare turcească

Între timp, el a cerut ajutorul unui vechi prieten. L-a rugat să ţină inelul la el acasă, dar acesta l-a refuzat! Au urmat vineri percheziţiile DIICOT, iar bijuteria a fost găsită la dezvoltatorul imobiliar de la care Ploscaru urma să cumpere apartamentul. Percheziţii s-au făcut şi la locuinţa temporară a lui Calu Machedonu, fiind ridicate „produse care poartă sigla “Louis Vuitton”, după cum urmează: o geantă de damă, o pereche de cizme, o pereche de pantofi sport bărbăteşti şi o eşarfă”, procurorii având suspiciuni că acestea au fost cumpărate din banii produşi în urma unor infracţiuni.

Rămâi pe www.CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, ca să citeşti la miezul nopţii întreaga poveste a hoţului şi ce legături avea cu un multi-milionar faimos + multe alte amănunte!

Adrian Nicolae

Citește și...