Ion Iliescu, audiat în dosarul Mineriadei

Publicat: 16/01/2017 | 10:23
Ion Iliescu, audiat în dosarul Mineriadei

Ion Iliescu este audiat în această dimineaţă la Parchetul General, în dosarul Mineriadei. Fostul preşedinte al României este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în acest dosar.

Întrebat de jurnalişti dacă se consideră vinovat pentru evenimentele din 13-12 iunie 1990, Ion Iliescu a răspuns: „Nu, bineînţeles că nu”.

Lui Ion Iliescu i se va prezenta actul de inculpare, fostul preşedinte putând să dea declaraţii, dacă va voi, legat de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii. 

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate în dosarul Mineriadei din 1990, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 23 decembrie, de la acea dată fiind chemaţi toţi cei care sunt vizaţi de anchetă pentru a fi înştiinţaţi.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămarea integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a altor 1.242 de persoane.

Citește și...