KLAUS IOHANNIS, discurs dur la şedinta de constituire a CSM!

Publicat: 06/01/2017 | 12:58
KLAUS IOHANNIS, discurs dur la şedinta de constituire a CSM!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, în contextul în care a avertizat că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi "o catastrofă" pentru democraţie, că reprezintă circumstanţe îngrijorătoare faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată, anunţă Agerpres.ro.

„Nu pot să mă fac că nu văd că preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu urmărire penală în curs. Preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanţe îngrijorătoare”, a declarat Iohannis, la şedinţa de constituire a CSM. Ulterior, el a afirmat că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, arătând că se va opune în cazul unui astfel de act normativ.

„Un astfel de demers, o lege a amnistiei şi graţierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoţi care pot fi periculoşi pentru persoane, poate şi pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru (al Justiţiei — n.r.)”, a spus şeful statului, au mai adăugat cei de la Agerpres.ro.

Citește și...