Le-au sfărâmat mâinile cu toporul şi le-au dat cu săbiile în cap!

Publicat: 12/09/2016 | 23:54

Unul dintre cei mai periculoşi lideri interlopi din Bucureşti este căutat peste tot de poliţişti după ce a fost protagonistul uneia dintre cele mai sângeroase confruntări de stradă care a avut loc, anul acesta, în Capitală. La ordinul temutului Fardin Amet, trei bărbaţi au fost schilodiţi după ce le-au fost rupte braţele cu lovituri de topor şi de sabie. Ancheta a fost preluată de Serviciul Omoruri!

Fardin Amet este cunoscut de autorităţi drept unul dintre cei mai violenţi intrelopi din Capitală. Cu toate că în ultimii ani acesta a stat mai mult la închisoare, Fardin a reuşit să se impună în Apărătorii Patriei, în zona dominată de etnicii turci, stabiliţi în Sectorul 4. De numele acestuia se leagă numeroase acte de violenţă, în special îndreptate împotriva grupării Sportivilor, dar şi fapte de proxenetism ori fals de monedă. Înainte să fie eliberat condiţionat, Fardin s-a remarcat şi la penitenciar. Închis la Jilava, acesta a jucat barbut cu unul dintre fraţii lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, la care a pierdut mai multe cartuşe de ţigări.

Ulterior, Fardin a refuzat să se achite de datorie, pe motiv că “şmecherii nu plătesc”. Gestul nu a rămas fără urmări şi a generat o bătaie care a rămas, însă, neconsemnată de personalul penitenciarului.

După ce a executat aproximativ patru ani de detenţie, liderul interlop a fost eliberat condiţionat cu o lună în urmă. Nici nu a apucat să se obişnuiască bine cu libertatea, că de numele său se leagă acum un nou scandal, de data aceasta unul sângeros, care băgat Poliţia Capitalei în alertă maximă.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre oamenii lui Fardin, care avea afaceri cu membrii unei alte grupări, fusese scos dator de aceştia cu suma de 300 de euro, în condiţiile în care bărbatul considera nu are să le dea niciun ban. Jignit de socotelile făcute de foştii lui tovarăşi, tânărul s-a plans la Fardin, care a decis că este nevoie de măsuri urgente, iar pedeapsa trebuie să fie una exemplară.

Fardin Amet e considerat extrem de periculos, fiind cunoscut pentru acţiunile sale sângeroase
Fardin Amet e considerat extrem de periculos, fiind cunoscut pentru acţiunile sale sângeroase

Astfel, la jumătatea săptămânii trecute, un apropiat al lui Fardin Amet l-a sunat şi a transmis faptul că oamenii pe care îi caută sunt pe strada Almaşul Mic. Imediat, Fardin i-a chemat pe amicul care îi ceruse ajutorul şi pe un prieten comun, după care auplecat la scandal înarmaţi cu topoare şi săbii. Aceştia au găsit la faţa locului trei bărbaţi, pe care i-au lovit cu toporul peste braţe dar şi cu săbiile, la nivelul capului.

Victimele au fost transportate de urgenţă la Spitalul Bagdasar Arseni, unde au fost internate cu fracturi la mâini şi răni grave la cap, care le-au pus viaţa în pericol. Ancheta a fost preluată imediat de Serviciul Omoruri, iar complicii lui Fardin au fost prinşi şi reţinuţi pe Aeroportul Henri Conandă, chiar înainte de a se îmbarca într-un avion care urma să aterizeze în Spania. Fardin Amet, însă, a reuşit să se ascundă înainte ca poliţiştii să descindă în locuinţa acestuia şi este căutat.  

 

Citește și...