Prima reacţie a lui ION ILIESCU după rezultatele alegerilor parlamentare!

Publicat: 13/12/2016 | 08:59
Prima reacţie a lui ION ILIESCU după rezultatele alegerilor parlamentare!

Ion Iliescu felicită PSD, într-o postare pe blogul său, pentru victoria "deosebit de clară" în alegeri şi consideră că "Românii au comparat performanţele guvernului Ponta şi performanţele guvernului Cioloş şi au votat în consecinţă". (SuperPromotia "10 zile de Craciun" pe PARFUMERIA.RO: 10 zile de preturi top pentru ultimele parfumuri si cosmertice, cu livrare....cadou!)

‘’PSD – un nou inceput

Vreau sa-i felicit pe membrii si simpatizantii Partidului Social Democrat pentru victoria deosebit de clara din alegerile parlamentare de duminica, 11 decembrie a.c. Este o victorie a solidaritatii, lucrului in echipa, a unui program clar de guvernare, dupa o campanie pozitiva. PSD a oferit alegatorilor o miza, cu adevarat importanta pentru viata lor. Iar raspunsul romanilor a fost pe masura. Este un raspuns care onoreaza, dar care si obliga.

Romania s-a schimbat in acesti ani. Este o schimbare in bine. Oamenii incep sa se mobilizeze si in jurul unor teme care privesc viata lor de zi cu zi, teme cat se poate de concrete. PSD a dovedit, tot in acesti ani, cu toate problemele pe care le-a intampinat, doua lucruri importante: ca stie sa guverneze, si ca are o gandire economica structurata, orientata spre crestere economica si dezvoltare, cat si oameni capabili sa o aplice.

Acum, ca ii revine sarcina guvernarii, trebuie sa consolideze ce a facut bine in cei trei ani cat s-a aflat la guvernare. Romanii au comparat performantele guvernului Ponta si performantele guvernului Ciolos, si au votat in consecinta. Sunt convins ca va gasi cele mai bune solutii pentru ocuparea posturilor de ministru.

In calitate de cetatean, in primul rand, astept de la viitoarea guvernare o atentie mai mare fata de problemele sociale, pentru ca saracia este o mare problema pentru societate. Consolidarea functionarii democratice a tarii este iarasi o prioritate. Romanii trebuie sa simta ca drepturile si libertatile lor sunt aparate si respectate.

Responsabilitatile PSD sunt la fel de mari ca asteptarile cetatenilor. Sunt convins ca partidul nu-i va deceptiona pe cei care l-au votat. Cum sunt convins ca va guverna in logica interesului comun al natiunii romane. Cred ca am reusit, intr-un sfarsit, sa intelegem ca abordarea conflictuala a raporturilor intre fortele politice si intre institutii, nu aduce nimic bun. Este nevoie de cooperare, de dialog, de respectul pozitiei celuilalt, de consultarea permanenta a societatii si a partenerilor sociali.

Felicitand inca o data PSD, partid de care sunt legat, si alaturi de care am dus lupta pentru democratizarea Romaniei, pentru integrare europeana si euroatlantica, ii urez succes la guvernare’’, este mesajul lui Ion Iliescu.

Citește și...