PSD nu a discutat cu UDMR şi va negocia cu ALDE

Publicat: 13/12/2016 | 16:05
PSD nu a discutat cu UDMR şi va negocia cu ALDE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că partidul pe care îl conduce nu a discutat cu UDMR formarea unei majorităţi parlamentare şi că speră să negocieze cu ALDE formarea unei majorităţi.

„Eu nu negociez cu nimeni şi nici partidul meu nu negociază cu nimeni. Nu am discutat cu UDMR, sper să avem o discuţie cu ALDE. Va fi o singură propunere (n.r. – de prim-ministru), pe care o vom face publică, a precizat Dragnea. Liderul PSD a făcut lumină referitor la o posibilă întâlnire cu Tăriceanu pentru formarea unei majorităţi: „Recunosc, pentru prima dată ieri am stat numai în casă”.

Liviu Dragnea a anunţat că PSD a primit o invitaţie la consultări în vederea desemnării viitorului prim-ministru de la preşedintele Iohannis, dar că partidul pe care îl conduce nu o poate onora deoarece acest lucru ar însemna încălcarea Constituţiei.

„M-am uitat cu atenţie pe invitaţie şi aici se spune că suntem invitaţi la consultări în baza articolului 85 alineatul 1 din Constituţie. Acest alineat nu poate fi urmat decât de emiterea unui decret. Consultările se pot face doar în baza articolului 103, despre care nu se poate vorbi decât după validarea Parlamentului. Mi se pare straniu că sunt invitate la consultări partide care nu sunt în prezent parlamentare: USR şi PMP. Mâine este în funcţiune actualul Parlament. Nu putem merge la aceste consultări pentru că noi vrem să respectăm Constituţia. După ce Parlamentul este constituit vom merge la consultări”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Citește și...