Tragedia din Marea Neagră. S-au găsit cadavrele pilotului şi ale pasagerilor din avionul prăbuşit

Publicat: 26/12/2016 | 21:13
Tragedia din Marea Neagră. S-au găsit cadavrele pilotului şi ale pasagerilor din avionul prăbuşit

Corpul pilotului avionului militar rus de tip Tu-154 care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră cu 92 de persoane la bord, Roman Volkov, a fost recuperat de scafandri de pe fundul mării, de unde au fost aduse la suprafaţă alte 70 de bucăţi de cadavre, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă ruse pentru Tass.

Rusia este in doliu national dupa tragedia aviatica petrecuta duminica in Marea Neagra, in apele careia s-a prabusit un avion militar cu 92 de oameni la bord. Cei mai multi erau membri ai vestitului cor al ”Armatei Rosii”. O ampla operatiune de cautare se desfasoara fara intrerupere in largul statiunii Soci pentru recuperarea ramasitelor victimelor si a epavei avionului, un Tupolev-154.

Principalele ipoteze investigate sunt defectiunea tehnica si eroarea umana. Aparatul trecuse prin ultima revizie in urma cu 3 luni.

Peste 3.000 de oameni, inclusiv 109 scufundatori, 32 de nave, submarine, avioane si elicoptere sunt in Marea Neagra. Militarii folosesc spoturi luminoase de mare putere.

Avionul a disparut de pe radar duminica, la doua minute dupa decolarea de pe aeroportul din Soci. Plecat de la Moscova spre Siria, aparatul trebuia initial sa realimenteze in orasul Mozdok din Osetia de Nord. Din cauza vremii nefavorabile, a fost redirectionat catre aeroportul Adler. Pe durata escalei, „doar doi politisti de frontiera si un ofiter vamal au venit la bord, si doar un singur membru al echipajului a parasit pentru scurt timp avionul pentru a controla realimentarea.” (Gabriel Niculescu)

Citește și...