TUDOR CHIRILĂ anuntă că urmează să izbucnească prosteste masive

Publicat: 06/05/2016 | 16:03
TUDOR CHIRILĂ anuntă că urmează să izbucnească prosteste masive

Cântăreţul Tudor Chirilă a anunţat, vineri, că vor exista proteste masive în Capitală, după tot ce s-a petrecut în ultima perioadă în Ministerul Sănătăţii, imediat după izbucnirea scandalului cu diluanţi.

Potrivit ştiripesurse, chiar în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, generaţia Facebook se mobilizează, după ultimele dezvăluiri din interiorul sistemului medical. Bâlbele Guvernului şi ale Ministerului Sănătăţii au stârnit revolta în mediul online, iar artistul Tudor Chirilă cheamă oamenii în stradă, la fel ca în timpul protestelor pentru #Colectiv, să dea un semnal de alarmă către clasa politică.

Mai ţineţi minte linsajul mediatic şi virulenţa postacilor împotriva oricui îndrăznea să spună ceva despre sistemul medical putred din România? Se întâmpla în iarnă, imediat după ‪#‎Colectiv. Între timp mai mulţi jurnalişti de investigaţii în frunte cu Catalin Tolontan au făcut dezvăluiri uluitoare despre situaţia reală din spitale (vă recomand să urmariţi ancheta!). Şi acum, ca şi în iarnă, Ministerul Sănătăţii susţine ăa totul e sub control. Ei au televiziunile şi păpuşelele din studiouri, noi avem doar strada. Doar că strada nu poate fi confiscată.

Este singurul instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca şi cetăţeni ai acestei ţări. Mâine la ora 19.00 se iese în Piaţa Universităţii. Din pacate eu nu voi fi în oraş, altfel aş fi fost acolo. Mâine poate nu se va aduna masa critică. Dar uşor, uşor aceste probleme vor atinge pe toată lumea şi când vom fi sute de mii în stradă vor fi obligaţi să ne asculte.

Şi uite că poţi face ceva şi din faţa calculatorului. Urmează sfatul celor de la vice.com şi trimite o cerere de acces la informaţii publice către Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României (detalii în articol). Sunt datori să-ţi răspundă.

Haideţi să facem ceva!”, a scris Tudor Chirilă pe o reţea socială.

Protestul va începe vineri seară, de la ora 19.00, în Piaţa Universităţii.