Veste bună pentru bucureşteni! Se face în sfârşit metrou în Drumul Taberei. Iată când va fi inaugurat

Publicat: 12/07/2016 | 19:06
Veste bună pentru bucureşteni! Se face în sfârşit metrou în Drumul Taberei. Iată când va fi inaugurat

Bucureştenii au primit o veste bună, asta după ce ani de zile au sperat că vor putea să se deplaseze până în cartierul Drumul Taberei cu ajutorul metroului.

Astăzi, 12 iulie 2016, metroul din cartierul Drumul Taberei a primit în sfârşit finanţare, iar cel mai probabil va începe să fie şi construit, fiind o investiţie din bani europeni.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima fază a proiectului are o valoare eligibilă de aproape 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezintă cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională. Valoarea totală a proiectului este de peste 480 de milioane de euro, scriu cei de la ştiripesurse.ro.

„Construcţia Liniei 5 de metrou este un proiect de mare importanţă pentru locuitorii Bucureştiului deoarece va reduce timpul de călătorie între cartierul Drumul Taberei şi zona Eroilor cu aproape 20 de minute. Se estimează că mai mult de jumătate dintre cei 335 de mii de locuitori din Drumul Taberei şi zonele adiacente vor folosi viitoarea linie de metrou. Totodată, se aşteaptă ca această linie să ducă la descongestionarea traficului rutier în zona de vest a capitalei“, a fost declaraţia comisarului European pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 km, 10 staţii şi un depou situat la staţia Valea Ialomiţei. Data estimată pentru finalizarea întregului proiect este 31 decembrie 2017. Proiectul major face parte din Programul Operaţional Transport”, Axa prioritară 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil”.

 

Citește și...