Adevarul despre plecarea lui Toni Seicarescu si aducerea lui Rafael in Iris: “Locul lui Minculescu e greu de ocupat”

Publicat: 26/06/2013 | 16:00
Adevarul despre plecarea lui Toni Seicarescu si aducerea lui Rafael in Iris: “Locul lui Minculescu e greu de ocupat”

Zece luni a rezistat Toni Seicarescu in trupa Iris, plecarea sa fiind confirmata atat de liderul trupei, Nelu Dumitrescu, dar si de impresarul Dan Maciuca.

Dupa plecarea lui Cristi Minculescu de la Iris, trupa a anuntat, la inceputul lunii septembrie 2012, venirea lui Toni Seicarescu (fost solist al Directiei 5). Acesta nu a facut insa fata presiunii, dupa cum sustin surse din apropierea formatiei, si a decis, acum cateva zile, sa isi vada de drum.

Iris a functionat doar 10 luni cu Toni Seicarescu solist
Iris a functionat doar 10 luni cu Toni Seicarescu solist

Cei de la Iris nu au stat pe ganduri si l-au adus in locul lui pe Rafael, castigatorul locului I la sectiunea Interpretare a Festivalului de la Mamaia, editia 2000. Impresarul Iris, Dan Maciuca, a explicat, pentru Cancan.ro, ca despartirea de Seicarescu s-a facut in termini agreabili si ca noul solist este “solutia definitiva” pentru Iris. “Toni nu a fost dat afara si nici nu a plecat el…a fost o despartire de comun acord. El are un proiect nou, asa cum si Iris are unul. Ii multumim pentru colaborare, nu sunt reprosuri, dar consideram ca e mai bine asa. Oricum, el era de proba in Iris…pentru ca locul lui Cristi Minculescu este greu de ocupat. E complicat sa inlocuiesti o legenda. Dar am ramas prieteni si la concertul de la finalul anului al trupei Iris va fi si Toni printre invitati. A fost o variant frumoasa, dar…Nu e un “dar” cu reprosuri complicate. Speram insa ca Rafael sa fie formula defininitiva”, a precizat Dan Maciuca.

Cristi Minculescu a parasit trupa Iris dupa 30 de ani si a fondat o noua formatie- Lotus - in Germania
Cristi Minculescu a parasit trupa Iris dupa 30 de ani si a fondat o noua formatie- Lotus – in Germania

Nelu Dumitrescu, fondatorul Iris, a fost insa mai transant si a declarat, pe de o parte, ca Toni Seicarescu nu a facut fata standardelor Iris si ca, pe de alta parte, era “plin de el”.

Rafael: manechin, cantaret, karatist si..calugar!

Noul solist al Iris are un trecut complex. Intr-un interviu acordat Formulei As in anul 2000, el povesteste ca a copilarit in Tulcea si acolo a simtit prima data chemarea spre muzica, dupa ce a auzit niste vecini cantand la fluier si cimpoi. Apoi a facut liceul sportiv (fotbal si karate), dupa care si-a luat drumul spre Capitala.

Noua voce Iris a castigat locul I la Interpretare la Festivalul Mamaia, editia 2000
Noua voce Iris a castigat locul I la Interpretare la Festivalul Mamaia, editia 2000

“Am cantat cu mai multe trupe de rock si pop din orasul meu natal, apoi am venit la Bucuresti, la Facultatea de Drept, timp in care am facut si niste cursuri de modelling si am profesat ca manechin si fotomodel. Am cantat cu mai multe trupe din Bucuresti, unele mai cunoscute, altele mai putin cunoscute. Aproape doi ani am avut contracte si am cantat in Olanda si Norvegia (unde am avut sansa sa cant alaturi de celebra trupa Europe), am luat premii la mai multe festivaluri de rock si pop. Tot in timpul facultatii am stat mai bine de un an intr-un schit, in Muntii Poiana Ruscai, cu gandul sa devin calugar. Mi s-a revelat insa ca trebuie sa ma intorc in lume, unde am o misiune de indeplinit. In prezent, sunt instructor de manechine si fotomodele , profesor particular de canto-rock, am activitate muzicala intensa cu trupa Rytual (eu, plus ex-Blues Machine, fosta trupa de acompaniament a lui A.G. Weinberger). Colaborez si cu alti muzicieni, vreau sa am o activitate complexa, sa nu ma cantonez intr-un singur loc”, povestea Rafael la scurt timp dupa castigase trofeul Mamaia.Acum, el sta alaturi de legendele Iris si spera sa nu dezamageasca. A inceput deja pregatirile si a spus ca e „onorat” sa cante alaturi de cea mai iubita trupa rock din Romania.

 

Gina Artenie
 

Citește și...