Adevărul despre videochat! Ce se întâmplă, de fapt, în spatele camerelor

Publicat: 31/08/2018 | 15:55
Adevărul despre videochat! Ce se întâmplă, de fapt, în spatele camerelor

Ce se întâmplă, de fapt, în spatele camerelor dintr-un studio videochat? Prestațiile fetelor sunt supravegheate permanent de o echipă întreagă de specialiști. Echipa este formată din psihologi, sociologi, consultanți artistici și specialiști în dezvoltare personală, aceștia intervenind și corectând, din mers, orice greșeală.

În București, conform informațiilor furnizate de Libertatea.ro, există 10 mari studiouri de videochat. În ele prestează aproximativ 2000 de tinere. Ele vin zilnic la muncă și lucrează în schimburi sau chiar în funcție de bioritmul lor.

„Modelele (n.r. fetele care fac videochat) lucrează suficient cât să fie eficiente. Atât ziua, cât și noaptea, în funcție de cum ne înțelegem cu ele. Ținem cont de profilul lor, de randamentul pe care îl pot da într-un anumit interval orar și sunt programate pentru serviciu în ture, patru-cinci zile pe săptămână. Recomandarea noastră e să lucreze între opt și nouă ore pe zi”, explică Dumitru Gîrbăcea, consultant în resurse umane și specialist în comunicare și dezvoltare personală.

 

Rolul specialiștilor este esențial în această activitate

 

Echipa de specialiști corectează din mers orice greșeală. Alături de aceștia participă și profesori de engleză, stiliști vestimentari, hair-styliști, make-up artiști, profesioniști în arta înfrumusețării, consultanți artistici, specialiști în dezvoltare personală, psihologi și sociologi.

Membrii echipei de suport monitorizează cu atenție fiecare fată. Sunt foarte atenți la toate detaliile – felul în care fetele își etalează atuurile fizice, eventuale exprimări greșite, modul în care sunt construite conversațiile, privirile, limbajul nonverbal, tonalitatea vocii.

Toate acestea sunt corectate în timp real dacă apar erori.

 

Fetele sunt consiliate psihologic

 

Fiecare model beneficiază de consiliere psihologică și, înainte de a intra ”live”, fiecare fată trebuie să treacă anumite teste care simulează situații reale.

” Nimic nu e lăsat la voia întâmplării, pentru că fata trebuie să-și câștige clientul plătitor. Dacă ea are clienți, înseamnă că suportul și-a făcut treaba”, a mai declarat Dumitru Gîrbăcea pentru Libertatea.ro.

Citește și...