Adrian Severin, eliberat condiționat! A făcut pușcărie pentru fapte de corupție

Publicat: 28/02/2018 | 16:16

Fostul eurodeputat Adrian Severin a fost eliberat condiţionat. Decizia este definitivă şi a fost luată de Tribunalul Bucureşti, miercuri, 28 februarie.

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru corupţie, ceruse magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, el subliniind că a executat pedeapsa cu demnitate şi nu a cerut zile câştig, deşi a scris numeroase lucrări ştiinţifice.

Unul dintre motivele invocate de fostul europarlamentar pentru eliberare fusese starea de sănătate.

Adrian Severin, fost europarlamentar şi fost ministru de Externe, a fost condamnat de Curtea Supremă, în luna noiembrie a anului 2016, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, decizia fiind definitivă.

Adrian Severin a fost acuzat că în perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la „Sunday Times”, scrie mediafax.ro.

Citește și...