Ai vazut sigur mesajul „Basarabia e Romania”, dar nu stiai cine il scrie pe toate zidurile! Citeste povestea celor sase artisti

Publicat: 21/06/2013 | 00:15

Timp de opt ani, aproape fiecare coltisor important din Bucuresti, dar si din alte orase din tara, au fost „amprentate” cu un mesaj de unificare a Basarabiei cu Romania.

Pana acum nimeni nu a stiut cine sunt oamenii din spatele acestei campanii care are ca slogan „Basarabia e Romania”.
Jurnalistii site-ului obiectiv.info i-a identificat pe cei sase autori, care au acceptat sa vorbeasca sub protectia anonimatului.

Basarabia e Romania

D. Cristian este cel care se ocupa de partea de graffiti-ul care a impanzit orasele, si a recunoscut ca face acest lucru in timpul liber, pentru ca in viata de zi cu zi lucreaza in cadrul unei companii multinationale. Un hobby, la el cum il considera si ceilalti cinci colegi ai sai.

Basarabia e Romania

De exemplu, Mihai lucreaza la o firmă de IT care dezvoltă platforme web, Catalin este functionar public in cadrul unui minister, iar Florin si alti doi colegi sunt avocati. Chiar daca meseriile lor sunt diferite, obiectivele sunt commune.
Ei spun ca proiectul a inceput in urma cu opt ani, cu sloganul „Basarabia Pamant Romanesc”, pentru ca ulterior sa se transforme in „Basarabia e Romania”. Tinerii sustin despre campanie ca reprezinta un hobby caruia fiecare dintre ei ii dedica o parte din timpul lor, din dorinta de a promova mesajul in care ei vad o finalitate, desi sunt constienti ca aceasta nu se va intampla curand.

Basarabia e Romania

„Promovarea stradală reprezintă doar o componentă a unei campanii mult mai ample de promovare a mesajului unionist”, a precizat Cristian.

In cei opt ani de activitate au organizat concerte în Bucuresti si Chisina, cu mesaj patriotic, iar veniturile obtinute in urma acestei actiuni au constituit baza unei donatii de calculatoare pentru liceele din Transnistria, dar si alte actiuni publice, precum mitinguri si flashmob-uri.

Basarabia e Romania

Scopul campaniei este de a capata vizibilitate, dar si de a atrage atenţia asupra subiectului unirii Basarabia cu România, deşi, odată cu aderarea la UE şi NATO, ţara noastră nu poate emite pretenţii de unire cu un alt stat, cu atât mai puţin dacă nu este membru al Uniunii Europene, lucru de care şi cei cinci sunt conştienţi.

(M.A)

 

Citește și...