Al doilea val de coronavirus în țara lăudată pentru felul în care a gestionat criza COVID-19

Publicat: 23/06/2020 | 08:52
Al doilea val de coronavirus în țara lăudată pentru felul în care a gestionat criza COVID-19

Țara care a fost lăudată pentru felul în care a gestionat criza de coronavirus se confruntă, acum, cu valul al doilea de COVID-19. Deși numărul de infectări este unul minor. Încă.

CITEȘTE ȘI: E PANICĂ ÎN COREEA DE SUD! COVID-19 REVINE LA PACIENȚII CARE SE TRATASERĂ! ESTE VORBA DE 111 POZITIVI

Este vorba despre Coreea de Sud, acolo unde oficialii au anunțat că a început valul al doilea al pandemiei care a zguduit lumea. Coreea a fost cel mai bun exemplu al gestionării crizei de coronavirus, numai că valul al doilea anunțat de specialiști a ajuns și acolo. Jung Eun-kyeong, șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), a dezvăluit că primul val a durat până în aprilie. În mai, însă, numărul de cazuri noi a crescut și au apărut inclusiv focare la cluburile de noapte din Seul.

Trei zile consecutive, însă, cazurile confirmate s-au redus până la zero infecții, scăzând de la aproape o mie pe zi. Jeong Eun-kyeong avea să remarce că minivacanța de la începutul lunii mai a marcat începutul celui de-al doilea val de coronavirus. Iar cazurile cele mai multe sunt în zona Seul.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a spus Jeong în cadrul unei conferinţe periodice. „Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a spus Jeong Eun-kyeong,  potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Coreea de Sud, al doilea val de coronavirus!

Coreea de Sud avea să raporteze, în februarie, un vârf al coronavirusului de peste 900 de cazuri într-o singură zi. Se întâmpla în timpul primului focar din China, de unde apăruse virusul COVID-19, în piața din Wuhan. „Iniţial, am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna. Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua”, a mai precizat Jeong Eun-kyeong.

Coreea de Sud a raportat duminică noaptea 17 cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată în aproape o lună când numărul cazurilor noi înregistrate zilnic a scăzut sub 20. A fost o scădere de la 48, respectiv 67, de cazuri raportate în ultimele două zile. Coreea de Sud a înregistrat în total 12.438 de cazuri de COVID-19, dintre 280 soldate cu decese.